Home page

Haber Menüsü


Dünya 3.’sü taraftarıyla buluştu
A Milli Futbol Takımı, Dünya 3.’sü sıfatıyla ilk resmi maçına, 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası grup elemelerinde Slovakya karşısında çıktı.
İstanbul
AA
7 Eylül— Güney Kore ve Japonya’da düzenlenen Dünya Kupası’nda 3. olan Milli Takım, yaklaşık 2 ay aradan sonra ilk resmi maçına çıkarken, taraftarlar, millileri “Şampiyon” tezahüratlarıyla karşıladı. Ali Sami Yen Stadı’nda yapılan maça gelen Türk sporseverler, sahaya ısınmak için çıkan milli futbolculara büyük sevgi gösterisinde bulundu. Futbolcuları tek tek tribünlere çağıran taraftarlar, Milli Takım’ı adeta bağrına bastı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Bu arada Milli Takım’ın Dünya Kupası’nın ardından ilk resmi maçı olmasına rağmen iki açık tribünde yer yer boşluklar göze çarptı. Karşılaşmayı yaklaşık 20 bin sporsever izlerken, 50 kadar Slovak taraftar da kendilerine ayrılan bölümden takımlarını destekledi.
       
JAPONLARDAN DESTEK
       Japon taraftarlar, ülkelerinde yapılan Dünya Kupası’nda 3. olan Türk Milli Takımı’nı İstanbul’da da yalnız bırakmadı. Üzerlerindeki tişörtlerde İlhan Mansız ve Hasan Şaş’ın resimleri bulunan Japon taraftarlar, Türkiye’yi destekledi.
       
FORVETTE ARİF-SERHAT İKİLİSİ
       Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, sakatlığı nedeniyle kadroya almadığı İlhan Mansız ve Hakan Şükür’ün yerine forvette Gürcistan özel maçındaki gibi Arif-Serhat ikilisine görev verdi. Serhat böylece ilk kez bir resmi maçta A Milli Takım formasını giymiş oldu.
       Bu arada sağ kanatta Interli Okan’a şans tanıyan Güneş, Real Sociedad’ın formda ismi Nihat’ı ise yedekler arasında soyundurdu.
       Güneş, savunmayı Bülent, Fatih, Alpay ve Hakan Ünsal’dan oluştururken, orta alanda ise Okan, Tugay, Yıldıray ve Emre Belözoğlu’na şans tanıdı.
       
HASAN, TAYFUR VE ZAFER KADRODA YOK
       Şenol Güneş, sakatlığı bulunan Ergün’ün çıkarılmasından sonra 21’e inen Milli Takım kadrosundan, sakatlığı süren Hasan Şaş, Tayfur ve kaleci Zafer’i de çıkarıp, 18 kişilik maç kadrosu oluşturdu. Tayfur’un kadroda yer almamasıyla Slovakya maçında Beşiktaş’tan hiçbir futbolcu görev yapmamış oldu.
       Milli Takım’ın yedek kulübesinde ise kaleci Ömer, Ümit Karan, Emre Aşık, Nihat, Ümit Özat, Cihan ve Ümit Davala yer aldı.
       
HAKAN ŞÜKÜR’DEN MORAL
       Sakatlığı nedeniyle Milli Takım kadrosuna çağrılmayan Hakan Şükür, Slovakya maçı öncesinde takım arkadaşlarına moral verdi. Takımın kamp yaptığı Polat Renaissance Oteli’ne giden Hakan, buradan Ali Sami Yen Stadı’na takım otobüsüyle birlikte geldi ve arkadaşlarına maç için başarılar diledi.
       Öte yandan Milli Takım’ın otobüsle stada girişi sırasında bazı Galatasaraylı taraftarlar, Fenerbahçe’de forma giyen Fatih Akyel’e tepki gösterdi.
       
275 BASIN MENSUBU
       Türkiye-Slovakya maçını, 30’u yabancı, toplam 275 basın mensubu izledi. Basın mensuplarının 75’i saha içi, 200’ü tribünde görev yaparken, 24 Slovak, 5 İngiliz, 1 de Japon gazeteci maçta görev aldı.
       
ERZİK: “MAÇLAR ERTELENMEMELİ”
       UEFA Asbaşkanı ve FIFA İcra Kurulu Başkanı Şenes Erzik, maç öncesi basın mensuplarının Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yapılacak derbi maçının ertelenme ihtimaliyle ilgili sorularını yanıtladı.
       Erzik, maç ertelenmesinin doğru olmadığını belirterek, “En iyi antrenman maçtır. Maçların ertelenmesi, takımların programlarında sıkışıklığa yol açar. Fenerbahçe’nin Gaziantepspor maçı ertelendi. Şimdi Gaziantep’e gidecekler. Ardından Malatya’ya geçecekler. Sonra UEFA Kupası maçı için İsveç’e gidecekler. Dolayısıyla bu yoğun programlar takımları zor durumda bırakabilir. Bence maçlar ertelenmemeli” diye konuştu.
       Hakan Şükür’ün takım bulma sorunu ile ilgili bir soruya da Erzik, “Aranırsa çare bulunur” yanıtını verdi.
       
ÖZDEMİR: ERTELEMEYİ GÖRÜŞECEĞİZ
       Milli Takımlar Sorumlusu Selami Özdemir ise Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ertelenmesi konusunda iki kulübün de kendilerine başvuruda bulunduğunu, konuyu gelecek hafta görüşeceklerini söyledi.
       İki kulübün de haklı gerekçelerinin bulunduğunu kaydeden Özdemir, “İki kulüp de bize maçın oynanmasını istedikleri tarihi bildirdiler. Biz de federasyon olarak görüşüp, kararımızı açıklayacağız” dedi.
       
SAKARYASPOR’A BAŞSAĞLIĞI
       Maç öncesi, bugün geçirdiği trafik kazası sonrası 4 kişinin öldüğü ve birçok kişinin yaralandığı Sakaryaspor için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu öncesi tüm tribünler, “Sakaryaspor” ve “Acınız çok büyük, paylaşıyoruz” diye tempo tuttu. Milli futbolcular da sahaya kollarına siyah bant takarak çıktı.
       Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, stada girişinde basın mensuplarının Sakaryaspor’un trafik kazası geçirmesiyle ilgili sorularına, “Olayı şu an duydum. Çok üzüldüm. Sakaryaspor camiasına başsağlığı diliyorum” dedi.
       -Karşılaşmayı, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Masum Türker, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Spor Bakanı Tansel Doratlı ile KKTC Futbol Federasyonu Başkanı Ömer Adal da izledi.
       
LORANT, TÜFEKÇİ İLE GELDİ
       Fenerbahçe Teknik Direktörü Werner Lorant, maçı izlemeye Almanya’da eski takım arkadaşı olan ve geçmiş dönemlerde Galatasaray ile Fenerbahçe’de de forma giyen, adı zaman zaman Fenerbahçe yardımcı antrenörlüğü için geçen İlyas Tüfekçi ile birlikte stada geldi.
       Ayrıca Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, yardımcılarıyla birlikte maçı, basın tribünün altındaki bölümde izledi.
       
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları