Home page
Haber Menüsü


Cep telefonuyla alışveriş imkanı
Yapı Kredi ” Mobil Ödeme” sistemiyle müşterilerine cep telefonlarından alışveriş yapabilme imkanı sağlıyor.
NTV-MSNBC
Yapı Kredi, Bilişim 2002 Fuarı’nda müşterilerine ” cep telefonundan alışveriş ” imkanını tanıtıyor. ” Mobil Ödeme ” adı verilen bu hizmetten Turkcell hatlı cep telefonu ve Hazırkart’ı olan herkes yararlanabiliyor. Sipariş için cep telefonundan verilen komutlar ücretlendirilmiyor. Worldcard sahipleri nakit,kredi kartı ve banka kartı taşımadan cep telefonlarını kullanarak alışveriş yapabilecekler.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Bankacılık sektörünün teknoloji lideri Yapı Kredi, Bilişim 2002 Fuarı’nda müşterilerine çok özel bir ayrıcalık sağlayan “cep telefonundan alışveriş” imkanını tanıtıyor. Fuarda Yapı Kredi’nin 2. Ve 7. salonlarındaki Alternatif Dağıtım Kanalları standına uğrayanları teknoloji lideri Yapı Kredi’nin geldiği son noktayı gösteren çarpıcı bir sunum karşılıyor. “Mobil Ödeme” adı verilen bu hizmet Turkcell hatlı cep telefonu ve Hazırkart’ı olan herkesi kapsıyor. Bu sistemde Worldcard sahipleri nakit, kredi kartı veya banka kartı taşımadan sadece cep telefonlarını kullanarak alışveriş yapabilecekler.
       Ödeme sistemlerinde yepyeni bir dönem başlatacak olan “Mobil Ödeme” cep telefonlarında WAP, GPRS gibi artı özellikler bulunmasını gerektirmiyor.Türkiye’de ilk defa Yapı Kredi tarafından kurulan ve Turkcell’in iletişim altyapısını sağladığı bu ödeme sisteminde, sipariş için cep telefonundan verilen komutlar ücretlendirilmiyor. Turkcell hatlı cep telefonu ve Worldcard’ı olan herkes bu sistemi kullanabildiği için sistemin çok kısa bie sürede yaygınlaşması bekleniyor. Alternatif Dağıtım Kanalları Yönetmeni Hüseyin Özdemir cep telefonundan alışverişle ilgili olarak şunları ifade etti: “Günlük hayatımızın ayrılmaz parçası olan cep telefonlarının çok yakın bir zaman içerisinde birçok ihtiyacımızı karşılayacağı ve insanların üçüncü kuşak cep telefonlarından beklentilerinin de bu yönde olduğu anlaşılmaktadır. Cep telefonundan alışveriş yapma olanağı sunan Mobil Ödeme de bu beklentiye yanıt verecek biçimde tasarlandı. Bu sistemin pilot uygulaması ADK standımızdaki sürprizlerden biri olacak”.
       
ADIM ADIM MOBİL ÖDEME
       Mobil Ödeme’den yararlanmak için; www.teleweb.com.tr adresinden TelewebClub’a üye olmak ve Mobil Ödeme için kullanılacak kredi kartını, cep telefonu numarasını ve ödemeler için kullanılacak Mobil Ödeme şifresini kaydetmek yeterli. Bu kayıt sırasında harcamalarının limitini ve şifreyi kullanıcı kendisi belirliyor. Bu aşamadan sonra World üye işyerlerinden alışveriş yapmak için gereken işlemler tamamlanmış oluyor. Alışveriş yapmak istenildiğinde cep telefonuna *144*444*firma kodu*tutar*şifre# yazmak ve YES tuşuna basmak yeterli olacaktır. Bu işlemden sonra sipariş World üye işyerine ulaşacak ve işlem onaylandığında ödeme gerçekleşecektir. İşlemin onay kodu alışverişi yapan kişiye bir kısa mesaj olarak gönderilecektir. Satın alınan ürünü teslim almak için onay kodunun bildirilmesi gerekiyor.
       
FUARDA İLK PİLOT UYGULAMA GERÇEKLEŞİYOR
       Bilişim Fuarı süresince geçerli bir kredi kartı ve Turkcell hatlı cep telefonu olan herkes “Mobil Ödeme”yi deneyebilecek. Mobil Ödeme sistemine 2. ve 7. salonlardaki Yapı Kredi standlarından kayıt olunabiliyor. Kullanıcıların toplam kredi limiti sembolik olarak 400.000 TL tutarında belirlenecek. Bu limitle fuar boyunca her gün 100.000 TL karşılığında bir tane olmak üzere Yapı Kredi Standı’ndan 4 tane Pepsi Cola satın alınabilecek.
       
BİLİŞİM FUARI’NDA MOBİL ÖDEME
* “Mobil Ödeme”ye katılabilmek için ilk yapılması gereken www.teleweb.com.tr adresinden TelewebClub’a üye olup kullanıcı ismi ve şifre belirlemektir. Üye olduktan sonra Mobil Ödeme pilot uygulama için Bilişim Fuar’ı süresince kullanılacak kredi kartı, Turkcell hatlı cep telefonu numarası ve Mobil Ödeme şifresi belirlenecek.
* Mobil Ödeme pilot uygulamasına kayıt olduktan sonra cep telefonuna *144*444*001*100000*şifreniz# yazmak ve YES tuşuna basmak yeterli olacaktır.
* İşlemi tamamladıktan sonra cep telefonuna onay kodunu içeren bir kısa mesaj gelecektir.
* Bu onay koduyla 2. salondaki Yapı Kredi standından Pepsi Cola alınabilecektir.
       
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları