Home page
Haber Menüsü


Memur, liderler zirvesi istedi
Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız, Başbakan Yardımcısı Bahçeli’den, memur zamlarını ele almak üzere liderler zirvesi yapılmasını istedi. Akyıldız, 100 milyonluk brüt artışta kararlı olduklarını da belirtti.
Ankara
NTV-MSNBC
2 Eylül— Memurların hükümetle yaptığı görüşmelerin uzlaşamadan bitmesi sonrası, Ankara’da yoğun trafik yaşanıyor. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, yasa gereği tanınan 3 günlük süre içinde bugün Yüksek Hakem Kurulu’na başvururken; görüşmelere giren diğer sendika konfederasyonu Kamu-Sen konunun liderler zirvesine taşınmasını istedi.

   
 
       
   
MSNBC News Memura zam Hakem Kurulu'na gitti
MSNBC News Türker: Zam 300 trilyon yük getiriyor
MSNBC News Kamu çalışanları sokağa indi
MSNBC News Kamu çalışanları iş yavaşlatacak
MSNBC News Memur zammında uzlaşma zora girdi
MSNBC News Memurun zam bekleyişi bitmedi
MSNBC News Bakan Türker: Memur zammı seçim yatırımı değil
MSNBC News Memurlar 250 milyon zam istedi
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Memur maaşlarına Eylül ayında yapılacak iyileştirme için temaslarını sürdüren Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli’den konuyu liderler zirvesine taşımasını istedi. “100 milyon liralık brüt artışta kararlıyız ” diyen Akyıldız, 2003 zammı için ise birinci ve ikinci altı ay yüzde 20’lik bir artış beklentisinde olduğunu söyledi.
       Eylül ayında yapılacak iyileştirme konusunda uzlaşmazlık zaptı imzalanmasına rağmen, kamu çalışanları sendikalarının temasları sürüyor. Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli’yle görüşerek, 100 milyon liralık brüt artış için destek istedi.
       Akyıldız, “Şimdi başka bir rakam telaffuz etmemiz inandırıcı olmaz. 100 milyon brüt artışta ısrarlıyız. Liderler zirvesi konusundaki çağrımızı aktardık Bahçeli’ye. Liderler bu soruna bir çözüm geteribilir dedi kendisi. Biz umutluyuz. Konu Bakanlar Kurulu’na taşınacaktır” dedi.
       Akyıldız’ın verdiği bilgiye göre, 100 milyon liralık bir iyileştirmenin toplam maliyeti 500 trilyon lirayı buluyor.
       Başbakan Bülent Ecevit ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz’dan da randevu talebinde bulunduklarını belirten Akyıldız, “Bizim istediğimiz iyileştirme, seçim yatırımı değil. Reel kayıplarımızın karşılanması” şeklinde konuştu.
       Edinilen bilgilere göre, Bahçeli, görüşmede ekonomik proğramın imkanları zorlanarak ortak bir noktada buluşulabileceğini belirtti. Kamu-Sen temsilcileri, hükümetin 2003 yılı zam oranı olarak birinci altı ay yüzde 10, ikinci altı ay için yüzde 7 kümülatif yüzde 20 olan artış teklifini ise, kabul edilemez buluyor.
       
ZAM HAKEM KURULU’NA GİTTİ
       Memurların hükümetle yaptığı görüşmelerin uzlaşamadan bitmesi sonrası, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, yasa gereği tanınan 3 günlük süre içinde bugün Yüksek Hakem Kurulu’na başvurdu.
       Toplu görüşmelere olanak sağlayan yasa uyarınca hükümet ve memur sendikaları 15-30 Ağustos arasında görüşmeler yürüttü. Memurlar, 2003 zammı öncesinde bu yılın Eylül ayından itibaren geçerli olmak üzere, maaşlarında iyileştirme yapılmasını istedi.
       Sendika temsilcileri bu konuda cuma günü yapılan son toplantıda brüt 130 milyon liralık iyileştirme isterken, hükümet brüt 75 milyon liralık teklifte bulundu.
Türker: Zammın maliyeti 300 trilyon lira

       
DEĞERLENDİRME 5 GÜN İÇİNDE
       Tarafların mutabakata varamaması üzerine Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, yasa gereği tanınan 3 günlük süre içinde bugün Yüksek Hakem Kurulu’na başvurdu.
       Yüksek Hakem Kurulu, 5 günlük süre içinde görüşünü oluşturarak Bakanlar Kurulu’na bildirecek. Bakanlar Kurulu da 3 ay içinde konuyu netleştirecek.
       Öte yandan CNBC-e’de soruları yanıtlayan Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, kamu çalışanları için bütçede ayrılan kaynak dışına çıkamayacaklarını bunun için bakanlar kurulu kararı gerektiğini söyledi.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları