Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 15:28 TS 17 Tem., 2000
MHP’den ‘faşist değiliz’ açıklaması
MHP Grup Başkanvekili Ömer İzgi, FP Grup Başkanvekili Bülent Arınç’ın faşist parti suçlaması için, “MHP faşist parti diye kapatılmadı. Ancak Aarınç’ın üyesi olduğu RP dini siyasete alet ettiği için kapatıldı” dedi.
Ankara
AA
12 Temmuz— MHP Grup Başkanvekili Ömer İzgi, MHP’nin, idam ve Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 312. maddesi konusunda da Meclis soruşturmalarında olduğu gibi Türk halkına verdiği sözün arkasında olmaya devam edeceğini söyledi. Ömer İzgi, bugün Parlamento’da bir basın toplantısı düzenleyerek, Fazilet Partisi (FP) Grup Başkanvekili Bülent Arınç’ın MHP’ye yönelik “faşist parti” suçlamaları yanıtladı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  İzgi, Arınç’ın, gazetelerde çıkan haberlere göre, “MHP, AB’ye girmek istememektedir. AİHM kararlarını tanımamaktadır. Maalesef bugünkü MHP yönetimi de 1946’ların tek partili dönemi CHP gibi faşizan ürünü taşıyor” dediğini hatırlatarak, şöyle konuştu:
       “Yıllardır Batı Kulübü düşmanlığı yapan bir parti içinde siyaset yapan Bülent Arınç bu konuşmayı yaparken MHP’nin gözündeki Allah yapısı kirpikleri çöp sanıp sataşırken, kendi gözündeki merteği görmemezlikten gelen bakar kör gibidir.
       MHP, Sayın Arınç’ın iddiasının tersine İnsan Hakları Sözleşmesini ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarını biliyor ve Erbakan’la ilgili karar hakkında bu mahkemeye yapılacak başvurunun kesinlikle reddedileceğini de biliyor. Çünkü örneği olan Mehdi Zana davası kanıt karar olarak ortadadır.”
       Ömer İzgi, FP’nin kendi çıkarı varsa anayasa ve ceza yasasındaki değişiklik önerilerini desteklediğini, çıkarı yoksa karşı tavır içerisine girdiğini ileri sürerek, MHP’nin ise yasal düzenlemelere “Türkiye’ye yarayıp yaramadığı gözüyle bakan” bir parti olduğunu söyledi.
“MHP FAŞİST PARTİ DİYE KAPATILMADI”
       FP Grup Başkanvekili Arınç’ın, “MHP içinde Faşit düşünceler var” demesinin de büyük bir talihsizlik olduğunu bildiren İzgi, sözlerini şöyle sürdürdü:
       “Çok şükür MHP Faşist parti diye kapatılan bir parti olmamıştır; olmayacaktır da. Ama Sayın Arınç’ın üyesi olduğu Refah partisi dini siyasete alet eden parti olduğu için Anayasa Mahkemesi’nce kapatılan bir partidir. Öte yandan FP Genel Başkan Yardımcısı Bahri Zengin de MHP’nin devletçi bir parti olduğunu ve devleti de etnik bir kimlik olarak gördüğünü söylemiştir. MHP’nin Türk devletine sahip çıkması gayet doğaldır. Ancak kabul edilemeyecek olan devletin etnik bir kimlik olarak tanımlandığı iddiasıdır.”
       
MHP’NİN KUTSAL YOLU
       Atatürk’ün milleti, “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türk halkına Türk Milleti denir” şeklinde tanımladığını söyleyen İzgi, bu anlayışı sonuna kadar savundukları belirtti. İzgi, “MHP’ye saldıranların yıkmak istedikleri işte bu anlayıştır. Çünkü bu anlayışta etnik milleyetçiliğe yer yoktur; ırkçılığa yer yoktur” dedi. İzgi, şöyle konuştu:
       “Bölücü PKK ve benzeri kuruluşların amaçlarına ulaşmada en büyük engel gördükleri MHP’ye Sayın Arınç’ınki gibi suçlamalarda bulundukları Yüce Türk milletinin malumudur. Bunlar, MHP’yi kutsal bildiği yoldan döndüremez. Herkes çok iyi bilmelidir ki MHP aklama, paklama partisi değildir.
       
İDAM VE 312. MADDE
       İdam ve TCK’nın 312. maddesi konusunda da Meclis soruşturmalarında olduğu gibi Türk halkına verdiği sözün arkasında olmaya devam edecektir. “
       MHP Grup Başkanvekili İzgi, bir soru üzerine, Prof. Dr. Sulhi Dönmezer tarafından hazırlanan ceza yasası değişiklik taslağında idam yerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası öngörüldüğünü hatırlattı. Bu taslak yaklaşık iki yıl önce siyasi partilere dağıtıldığında, “125.madde dışındaki idam cezalarının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çevrilmesi kabulümüzdür” açıklamasını yaptıkları bilidren İzgi, bu görüşü muhafaza ettiklerini kaydetti.
       
AB VE DEVLET ÖNCELİĞİ
       İzgi, TCK’nın 312. maddesinin 2. fıkrasının da Faşist İtalya’nın ceza sisteminden alınmadığını, 1980’den sonra bölücü terör nedeniyle Türk yasaları arasına girdiğini anlattı. İzgi, “bu düşünenleri cezalandırıyor değil, ülkeyi bölmek isteyen, o yöndeki düşünceleri cezalandırıyor” dedi.
       İzgi, TCK’nın 312. maddesinin bölücü terer örgütünün ortadan kalktığı konusunda ülkede bir konsensüs oluştuğunda kalkabileceğini bildirdi. İdam cezası olan ülkelerin AB’ye alınmadığının hatırlatılması üzerine İzgi, “Türkiye Cumhuriyeti’ni ilgilendiren en önemli mesele Türkiye Cumhuriyeti’nin içinde bulunduğu durumdur. AB’ye gireceğiz diye devletimizi tehlikeye atacak ödünler veremeyiz” şeklinde konuştu.
       
       
    MSNBC News 'MHP, demokrasi ile problemli'
MSNBC News Yılmaz Samsun'da coştu
MSNBC News FP'den MHP'ye 'çağdışı' nitelemesi
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları