Home page
Haber Menüsü


Örgüt, önceki gün yayınladığı bildiride, örgüte büyük darbe vurulduğunu kabul etmiş, ancak 'Hala ayaktayız ve eylemlerimiz sürecek' mesajı da vermişti.
Sipahioğlu cinayeti aydınlandı
17 Kasım örgütünün dün yakalanan ‘Aris’ kod adlı militanı Sotiris Kondilis Türk Büyükelçiliği müsteşarı Ömer Haluk Sipahioğlu cinayetinde yer aldığını itiraf etti.
Atina
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    2 Ağustos —  Yunan polisi, 17 Kasım militanı Sotiris Kondilis’in, 1994’te Ömer Haluk Sipahioğlu’na düzenlenen suikastte yer aldığını itiraf ettiğini açıkladı. Böylece Sipahioğlu cinayetinin ilk faili belli oldu. Türk basın ateşesi yardımcısı Çetin Görgü cinayetinin failleri ise halen meçhul.  

   
 
       
    MSNBC News 17 Kasım'dan itiraf ve meydan okuma
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Yunanistan Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Lefteris İkonomu, 17 Kasım terör örgütünün dün Atina’da yakalanan üyesinin, Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği Müsteşarı Haluk Sipahioğlu’nun şehit olduğu saldırıya katıldığını açıkladı.
       İkonomu, “Aris” kod adlı Sotiris Kondilis’in (41), Sipahioğlu’nun 4 Temmuz 1994’de öldürülmesinin yanı sıra katıldığı diğer eylemleri de itiraf ettiğini söyledi. İkonomu, Kondilis’in, ABD’nin Atina Büyükelçiliği’ne 15 Şubat 1994’te roketli saldırı ve bir banka soygunu eylemlerine katıldığını ve 20 Kasım 1991’de polisle silahlı çatışmaya girdiğini açıkladığını belirtti.
Yorgo Kırbaki yazdı: 17 Kasım’dan insan manzaraları

       
KUFODİNAS DA ARANIYOR
       İkonomu, 17 Kasım’ın halen firardaki üyesi “Lukas” kod adlı Dimitri Kufodinas’ın aranmasına devam edildiğini belirterek, Yunan halkına polisin araştırmalarına yardımcı olması çağrısında bulundu. 17 Kasım’ın yakalanan ilk üyesi Savas Ksiros’un, Sipahioğlu cinayetinde Kondilis’in yanı sıra kendisinin ve Kufodinas’ın da yer aldığını itiraf ettiği öne sürülüyor.
       
KSİROS’UN İFADESİ BEKLENİYOR
       Yunan basınının iddialarına göre, Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği Basın Ataşesi Çetin Görgü’nün şehit olmasıyla sonuçlanan 7 Ekim 1991 tarihindeki saldırının da, halen hastanede tedavi gören Savas Ksiros ile firardaki Kufodinas tarafından gerçekleştirildiği sanılıyor. Yunan polisi, Savas Ksiros’un ifadesini henüz açıklamadı. Ksiros’un ifadesinin, örgütün eylemleri konusunda oldukça aydınlatıcı bilgiler içerdiği sanılıyor.
       
KONDİLİS, ‘TETİKÇİLER’ GRUBUNDAN
       17 Kasım örgütüne yönelik operasyonu sürdüren Yunan polisi, örgütün kilit isimlerinden “Aris” kod adlı Sotiris Kondilis’i dün Atina’da ele geçirmişti. Kondilis, 17 Kasım operasyonu çerçevesinde yakalanan 15’inci şüpheli. Gazeteler, Kondilis’in, örgüte 1987 yılından sonra katılan “Tetikçiler” grubunun üyesi olduğunu iddia ediyor. Kondilis’in adı, daha önce yakalanan ve çözülen militanların ifadelerinde sık sık geçiyordu.
       
YOTOPULOS ‘TECRİT’TEN ŞİKAYETÇİ
       Yunan polisinin 17 Kasım terör örgütünün lideri olduğunu açıkladığı Aleksandros Yotopulos, konulduğu tek kişilik hücredeki yaşam koşullarından şikayetçi oldu. Avukatı aracılığıyla açıklama yapan Yotopulos, Atina’nın batısındaki Koridalos cezaevinde inşa edilen ek binadaki 12 metrekarelik hücresinde kendisine sağlanan olanakların, yargılama sürecine gerektiği gibi hazırlanmasına engel olacak nitelikte olduğunu öne sürdü. Yotopulos, hücresinde tecrit altında olduğunu, yasalara rağmen avukatlarına ve yakınlarına telefon edemediğini belirttiği bir açıklama yayınladı. Yotopulos, açıklamasında, bu şartlar altında kendilerini gerektiği gibi savunamayacaklarını ve sonuç olarak adil bir yargılamadan bahsedilemeyeceğini de vurguladı.
AŞIRI SAĞ BAĞLANTISI İDDİASI
       Bu arada Atina’da yayımlanan Katimerini gazetesi, Yotopulos ve halen firardaki “yardımcısı” Dimitri Kufodinas’ın aşırı sağ ve haraç çeteleriyle bağlantıları olduğunu öne sürdü. Katimerini, soruşturmanın, Yotopulos ve Kufodinas’ın siyasi yelpazenin tamamen karşıt ucuyla temaslarının varlığına işaret ettiğini vurguladı.
       
       
 
       
    TOP5 İsrail hücum botu Gazze kıyısını vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları