Home page
Haber Menüsü


Arçelik Genel Müdürü Nedim Esgin
 
Arçelik’te 2005 ciro hedefi 3 milyar Euro
 
Arçelik Genel Müdürü Esgin, Arçelik’in 2005 yılında 3 milyar Euro ciro hedeflediğini söyledi. Esgin, sektörün büyüme trendinde olduğunu belirterek, dalgalanmaları karşılayabilecek güçte olduklarını kaydetti.
 
İstanbul
AA
 
1 Ağustos—  Arçelik Genel Müdürü Nedim Esgin, Arçelik’in 2005 yılında 3 milyar Euro ciro hedeflediğini söyledi. Arçelik’in, 6 aylık bilanço sonuçları ve hedefleriyle ilgili basın toplantısında konuşan Esgin, söz konusu dönemde net satışın 809. 6 trilyon lira olduğunu açıkladı. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 487. 3 trilyon lira olmuştu.

   
 
       
   
MSNBC News Arçelik'ten 59.7 trilyon kar
MSNBC News Arçelik yeni şirket peşinde
MSNBC News Arçelik İngiliz Leisure'ı satın aldı
MSNBC News Türkiye'nin ilk Arçelik online alışveriş bayisi
MSNBC News Arçelik, Rusya'da bir şirkete ortak
MSNBC News Arçelik Brandt iştiraklerini satın aldı
Internet Sites Arçelik web sitesi
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Yurtiçindeki dalgalanmalardan daha az etkilenen sağlam bir şirket yapısı hedeflediklerini belirten Esgin, şirket satınalma stratejisine ilişkin olarak da pazar ve markaya yönelik hedef belirlediklerini söyledi.
       Pazar payı satın alarak ve faaliyet gösterdikleri ülkelerde marka değeri olan kuruluşları satın alarak, ciro ve kar marjını artırmayı planladıklarını ifade eden Esgin, Almanya’da Blomberg, Avusturya’da Elektra-Bregenz, Tirolia ile İngiltere’de Flavel ile Leisure şirketlerini satın aldıklarını anımsattı.
       Sadece Almanya’daki Blomberg markasını diğer dünya ülkelerinde de kullanmaya karar verdiklerini bildiren Esgin, diğer şirketlerin faaliyet gösterdikleri ülkelerde kalacağını anlattı.
       Esgin, bunlara ek olarak Romanya’da da bir şirketle ön anlaşma yaptıklarını kaydetti.
       
DALGALANMALARI KARŞILAYABİLECEK KONUMDAYIZ
       Esgin, “Irak’ta savaş ihtimali var, erken seçim var diye hiçbir kararımızdan geri adım atmıyoruz. Arçelik olarak bu tip dalgalanmaları karşılayabilecek kalkanları almış durumdayız” dedi.
       Arçelik’in pazardaki konumuna da değinen Esgin, 4 ana ürün bazında satışlarının bir önceki yılın ilk 6 ayına göre yüzde 38 yükseldiğini, Arçelik’in 2001 yılının ilk 6 ayında 487 trilyon lira olan toplam cirosunun, bu yılın ilk yarısında yüzde 66 büyüyerek, 810 trilyon lira olduğunu söyledi. Esgin, 810 trilyon liranın yüzde 33’lük kısmının yurtdışı satışlardan elde edildiğini kaydetti.
       Nedim Esgin, Arçelik’in 2000 yılının ilk 6 ayında 106 milyon Euro olan ihracatının, 2001 yılının ilk 6 ayında yüzde 20 artarak 127 milyon Euro, bu yılın ilk 6 ayında ise yüzde 36 artışla 173 milyon Euro olarak gerçekleştiğini bildirdi. Esgin, ihracat rakamları içerisinde yurtdışından alınan şirketlerin cirosunun bulunmadığını vurguladı.
       Pazarın 2000 yılı rakamlarının gerisinde olduğunu ancak önümüzdeki 2-3 yıl içinde 2000 yılı rakamlarına ulaşılacağını anlatan Esgin, “Türkiye pozitif trendde, bizim sektör de bundan faydalanacak” diye konuştu.
       
ŞİRKET SATIN ALMAYA AÇIĞIZ
       Başka şirket satın alması olup olmayacağı sorulan Esgin, şirket veya marka satın almanın kendileri için amaç değil, araç olduğunu ifade ederek, “Çok açığız, herkesle görüşüyoruz. Şirketimizin menfaatine fırsatlar olursa başka alımlar da olabilir, olmayabilir de” dedi.
        Beko ile birleşmelerinin söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine de Esgin, iki kuruluşun aynı bünye içinde olduğunu, tatlı bir rekabet yaşandığını, ancak, kahverengi eşya ile beyaz eşya teknolojilerinin fazla bir sinerji yaratmayacağını söyledi.
       Esgin, Arçelik’in vergi ve yasal yükümlülüklerden arındırılmış net karının bu yılın ilk 6 ayında 59 trilyon 701 milyar 683 milyon liraya yükseldiğini kaydetti. Esgin, 2001 yılının ilk 6 ayında ise şirketin 23 trilyon 82 milyar 460 milyon lira zarar açıkladığını hatırlattı.
 
       
   
MSNBC News İMKB'DEN ŞİRKET HABERLERİ
MSNBC News İMKB şirketlerinin 2001 bilançoları
MSNBC News İBS-NTVMSNBC'den İMKB verileri ve şirket profilleri
TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları