Home page

Haber Menüsü


Olimpiyat Stadı’nda tek sorun ulaşım
 
Galatasaray ile Yunanistan’ın Olympiakos takımı arasında yapılan karşılaşmayla İstanbul, tarihi bir gece yaşadı.  

 
İstanbul
AA
31 Temmuz—  Temeli 1997 yılında atılan 80 bin kişilik Atatürk Olimpiyat Stadı, Galatasaray-Olympiakos maçıyla ilk kez bir spor organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Karşılaşmadan önce 75 bin biletin satıldığı, ancak trafik nedeniyle 50 kişinin maça geldiği öğrenildi. Çok sayıda taraftar, maçın başlamasına rağmen stada geç girdi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Stada akın akın gelen yaklaşık 50 bin kişi muhteşem stat atmosferinde unutulmaz bir gece yaşarken, Galatasaraylı taraftarlar, bu sezon ilk kez takımlarını izleme fırsatı buldu.
       Bu arada 2 sezon önce Galatasaray’dan ayrılan teknik direktör Fatih Terim de sarı-kırmızılı taraftarların önüne uzun bir aradan sonra çıktı.
       
SEYYAR SATICILAR BAYRAM YAPTI
       Balkanların ve Ortadoğu’nun en modern stadının çevresinde Türkiye’de her statta olduğu gibi seyyar satıcılar yerini aldı. Yol boyunca yer alan köfteci, sucu, şapkacı ve bayrakçı gibi çok sayıda seyyar satıcı, kalabalık seyirci nedeniyle adeta bayram yaptılar. Ayrıca yol boyunca korsan otoparkçılar da stat otoparkında yer bulamama endişesi taşıyan taraftarlar sayesinde kazanç elde ettiler.
       
TARAFTARLAR STADA HAYRAN KALDI
       22 bin kişilik Ali Sami Yen Stadı’nda maç seyretmeye alışık olan Galatasaray taraftarların, stada girişlerinde hayranlıklarını gizleyemediği gözlendi. Bazı taraftarlar, tribünlerde yerlerini aldıktan sonra fotoğraf makinesi ve kamera ile görüntü aldılar.
       
ANLAMLI MAÇ
       Galatasaray ve Olympiakos arasında yapılan maç, Türkiye ve Yunanistan’ın 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak konusunda ortak adaylığı için de ayrı bir anlam taşıdı. İki ülke takımları dostluk maçında stadın denemesinde karşı karşıya gelerek, tüm Avrupa’ya birlik mesajları verdi. Ayrıca saha kenarında da organizasyon komitesi, “2008 için el ele” yazılarını açtılar.
       
GALATASARAY TRAFİĞE TAKILDI
       Galatasaray, Florya Metin Oktay Tesisleri’nden hareketinden sonra trafiğe takılınca karşılaşma, 20 dakika geç başladı. Sarı-kırmızılılar, saat 18.30’da tesislerden hareket edip, yoğun trafik nedeniyle kısa bir mesafe olan yolu 1.5 saatte kat edebildi. Bunun üzerine maç, 20 dakika geç başladı. Bu arada maçın başlamasına az bir seri kala stadın tek yolu adeta kördüğüme döndü.
       
HAKEM ALİ AYDIN’A TEPKİ
       Galatasaraylı taraftarlar, geçen sezon yapılan Fenerbahçe maçında sarı-kırmızılı futbolculara 4 kırmızı kart gösteren hakem Ali Aydın’ı protesto etti. Sarı-kırmızılı taraftarlar, Ali Aydın aleyhine sık sık tezarühat yaptı.
       
TARAFTARLARDAN YUNAN TAKIMINA ISLIK
       Galatasaray taraftarları, dostluk maçı için İstanbul’a gelen Olympiakoslu futbolcuları ıslıkladı. Maçtan 1 saat önce sahaya çıkan Olympiakoslu futbolcular, taraftarların ıslıklarıyla karşılaştı.
       Bu arada organizasyon komitesi hemen imdada yetişerek stat hoparlöründen Yunanca bir şarkı çalarak durumu kurtarmaya çalıştı.
       
TARAFTARLARDAN SEVGİ SELİ
       Stadın büyük bir bölümünü dolduran taraftarlar, bu sezon ilk kez izledikleri futbolcuları, adeta bağırlarına bastılar. Oyuncuları teker teker tribünlere çağırıp alkışlayan taraftarlar, sevgi gösterilerinde bulundular. Futbolcular da taraftarların isteği üzerine tribünleri dolaşıp alkışlarla karşılık verdiler.
       Teknik direktör Terim’e de sevgi gösterisinde bulunan taraftarlar “İmparator, imparator” diye tezarühat yaptı. Fatih Terim, Galatasaray taraftarının önüne çıktığı için heyecanlı olduğunu, ancak büyük bir mutluluk yaşadığını söyledi.
       
BÜTÜN FUTBOLCULAR KADRODA
       Galatasaray, Olympiakos maçına 26 kişilik kadrosuyla çıktı. Sarı-kırmızılıların ilk 11’inin yanı sıra 15 futbolcu da yedek kulübesinde oturdu.
       
MEDYA MODERN ORTAMDA ÇALIŞTI
       İstanbul’da bulunan 3 statta dar bir alanda görev yapan medya mensupları, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda modern bir ortamda çalışma imkanı buldu. Medya mensupları, basın tribününde masalı ve monitörlü yerlerde oturup, karşılaşmayı televizyondan da takip edebilme imkanını yakaladı.
       Öte yandan basın mensuplarının oturduğu bölümdeki bazı koltukların Biletix tarafından taraftarlara satılması da taşkınlık yarattı. Tribünlerin müsait olması nedeniyle bu sorun kolayca halledildi.
       
DÜRÜST: “MUHTEŞEM BİR TESİS”
       Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst, Atatürk Olimpiyat Stadı’nın muhteşem bir tesis olduğunu söyledi.
       Dürüst, Galatasaray olarak stadın dünya kamuoyu tarafından tanınmasına aracılık ettikleri için mutlu olduklarını belirterek, “Bu maçla diğer eksikleri göreceğiz. Bizim gördüğümüz kadarıyla en büyük sorun ulaşım. Henüz stada ulaşamayan taraftarlar olduğu için maçı geç başlattık. Burada maç yapıp yapmayacağımıza daha sonra karar vereceğiz. Henüz kesin bir karar yok” dedi.
       Ali Sami Yen Stadı’nın yapılması konusuna da değinen Dürüst, “Ali Sami Yen Projesi’nde finans konusunda çalışmalar var. Bunu 15 gün içinde olgunlaştıracağız. Önümüzde 2 yol var. Ya tamamıyla yıkıp yeniden yapacağız, ya da kademe kademe inşaa edeceğiz” şeklinde konuştu.
       Transfer çalışmalarına da değinen Dürüst, şunları söyledi: “Ergün ile sorun yoktu. Kampa giderken kendisi imza atmıştı. Biz zaten kendisiyle geçen sene anlaşmıştık. Bu sözleşme de kendisine jest oldu. Hasan’ın da 1 yıllık sözleşmesi var. Ancak bu oyuncunun tercihi de önemli. Olympiakos maçından sonra kendisiyle görüşeceğiz. Hasan için en uygunu neyse onu yapacağız. Ayrıca rekabeti artırmak için takıma takviye yapacağız. Kadroda yer alan yıldız oyuncuları motive etmek istiyoruz. Forvete futbolcu düşünüyoruz.”
       
ERDEM: “ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK”
       Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Sinan Erdem ise ülkeye iyi bir tesis kazandırmak için ellerinden geleni yaptıkların dile getirdi. Erdem, statta fazla bir eksikliğin olmadığını, sadece çevre yollarının bir an önce bitmesi gerektiğini kaydetti.
       
ATATÜRK OLİMPİYAT STADI
       -Türkiye’nin en fazla seyirci kapasiteli, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Uluslararası Amatör Atletizm Federasyonu (IAAF) ve Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) kural ve koşullarını karşılayan Türkiye’deki tek stat olan Atatürk Olimpiyat Stadı’nın toplam kapasitesi 80 bin 597 kişi.
       -Karşılıklı 2 kapalı tribünü bulunan statta, batı tribünü 27 bin 763, doğu tribünü 26 bin 164 kişi, kale arkalarında yer alan kuzey ve güney tribünleri ise 13 bin 335’er kişi alıyor. Stat içinde özürlü seyirciler için 400 kişilik bölüm, medya mensupları için de 2 bin koltuk ayrılmış durumda.
       -134 giriş, 148 de çıkış kapısı bulunan stadın, 12 dakikada tamamıyla boşaltılması planlanıyor.
       -Stat bünyesinde açık ve kapalı olmak üzere toplam 18 bin 900 araçlık otopark alanı bulunuyor.
       -Stat içinde erkekler için 100 tuvalet, 100 lavabo, bayanlar için 90 tuvalet, 60 lavabonun yanı sıra, özürlü erkek ve bayanlar için de tuvalet ve lavabolar yer alıyor.
       -Mimarlığını Michel Macary ve Aymeric Zublena’nın yaptığı dünyanın en modern statlarından birisi olan Atatürk Olimpiyat Stadı’nda, seyircinin rahatı için her şeyin düşünüldüğü, stada gelecek seyircinin rahat edebilmesi için en küçük ayrıntıların bile göz önünde bulundurulduğu bildirildi.
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları