Home page
Haber Menüsü


Cem: Derviş, YTP’ye katılacak
Yeni Türkiye Partisi Genel Başkanı İsmail Cem, Kemal Derviş’in Yeni Türkiye Partisi’ne katılacağı yolunda hiçbir kuşkusu olmadığını söyledi.
İstanbul
NTV
30 Temmuz— Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı da siyasi partilerin programlarının neredeyse birbirinin aynı olduğunu belirterek, “Ya farkınızı izah edin ya da kavgaları bırakın, birleşin” dedi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  İsmail Cem, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin genel kurul toplantısı öncesinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
       Partisinin seçime kadar hazır olacağını belirten Cem, televizyon ve basın aracılığıyla mesajlarını seçmene ilettiğini, ancak seçim bölgelerine gidip halkla birebir ilişkiye gireceğini de anlattı.
       Partisine özellikle genç kesimden yoğun ilgi olduğunu kaydeden Cem bir soru üzerine Kemal Derviş’in Yeni Türkiye Partisi’ne katılacağını söyledi.
       TİM toplantısına DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, Demokrat Türkiye Partisi Genel Başkanı Mehmet Ali Bayar, AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Gül, ve SP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da katıldı.
       
TİM BAŞKANI: KAVGAYI BIRAKIN BİRLEŞİN
       Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı ise yaptığı konuşmada bir büyük bankanın reklam kampanyasında Türkiye’nin seçim sürecini anlatabilecek “Kim yapacak, bunu kim yapacak?” sloganının kullanıldığına değinerek, “Bizi yönetenleri seçmek, kaderimizi seçmektir. Dolayısıyla önümüzdeki aylar içerisinde (kim yapacak bunu) sorusuna cevap vererek kaderimizi belirleyeceğiz. Biz artık geleceğimizi görmek istiyoruz. Seçeceğimiz insanları bilmek, tanımak, yetenek ve yapabilirliklerini ölçebilmek istiyoruz” dedi.
       
YA FARKINIZI İZAH EDİN YA DA BİRLEŞİN
       Türkiye’de siyasetin çok uzun yıllardır kamu kaynaklarının dağıtılması üzerine kurulu faaliyet olarak kavrandığını kaydeden Satıcı, “Siyaseti bu biçimde yapmaya alışmış olan siyasi kadroların, iş takipçisi haline gelmiş siyasetçilerin, oyunu sermaye olarak kullanan delegelerin, kendi partisinin bakanına şantaj yapmaya kalkışan il ve ilçe teşkilatının kurallarını belirlediği bir ortamda nasıl olacak da temiz ve sağlıklı siyaset yapılabilecektir” dedi.
       Satıcı, siyasi partilerin programlarının neredeyse birbirinin aynı olduğunu dile getirerek, “Bu durumda bu açmazdan çıkmamız zor gözüküyor. Siyasi partilerin ülkenin çeşitli sorunları hakkında öne sürdükleri programatik önerilerin bu denli birbirine benzediği durumlarda ortaya iki seçenek çıkıyor: Ya farkınızı izah edin ya da kişisel kavgaları bırakın, birleşin” diye konuştu. Siyasi parti liderlerine, “Sorunların çözümlerini sağlayacak detaylı projelerimiz, iş planlarımız ve bu planları hayata geçirecek kadrolarımız nerede?” diye soran Satıcı, “Lütfen bizi eski cümleleri tekrarlayarak inandırmaya çalışmayın. Gerçek anlamda sorunlara vakıf, yaratıcı, kurucu iradelerini, başarı öyküleriyle kanıtlamış kadrolarla milletini huzuruna çıkın” dedi.
       
YENİ KURTARICILARA İHTİYAÇ YOK

       TİM Başkanı Oğuz Satıcı, Türk siyasi hayatının yeni standartlara, yeni ölçülere ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “ Türkiye’nin artık kurtarıcılara, karizmatik liderlere, mucizecilere ve mucizelere ihtiyacı yoktur. Türkiye öncelikle kurtarıcılar arama ihtiyacından kurtulmalıdır” dedi.
       Türkiye’de ölçülebilir siyaset kavramının geliştirilmesi gerektiğini düşündüklerini kaydeden Satıcı, böylelikle kimin hangi konuda başarılı, hangi konuda başarısız olduğunun, hangi alanda yetkin, hangi alanda zayıf olduğunu ölçebilme fırsatı bulunacağını vurguladı.
       Satıcı, partilerin kalite belgeleri için başvuracakları bir kalite sistemine ihtiyaçları bulunduğunu söyledi. Siyasi partilerin yalnızca fikir, söz ve taraftar üreten müesseseler olmadığını, iktidar olduklarında ne yapacaklarını ve nasıl yapacaklarını ayrıntılarıyla projelendirmek zorunda olduklarını vurgulayan Satıcı, “Sadece vitrini düzenlemek amacıyla çok parlak yeni öznelerin siyasete davet edilmesi de yeterli değildir. Sistem değişmedikçe, süreçlerle yönetmenin sistematiği önümüze konulmadığı sürece tek tek öznelerin yapabileceği bir şey yoktur” dedi.
       Oğuz Satıcı, önümüzdeki yılların Türkiye’de siyasetin değişeceği, değişmek zorunda kalacağı yıllar olacağını vurgulayarak, “Biz önümüzdeki seçimlerde ortaya çıkacak olumsuz bir siyasi tablonun -ki bunu asla istemiyoruz- her şeyin sonu olmayacağını, demokratik siyasal rejimin kendi değişimini ağır aksak da olsa mutlaka tamamlayacağını ve Türkiye’nin parlak bir geleceği olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları