Home page

Haber Menüsü


Güncelleme: 17:06 TSİ 30 Haz., 2002
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
Millilere kutlama mesajı yağıyor


DEVLET BAHÇELİ: YÜZ AKIMIZ OLDULAR
       MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Milli Takım’ın, görevini layıkıyla yerine getirdiğini belirterek “Yüz akımız olmuşlardır” dedi.
       İncelemeler ve açılışlara katılmak üzere Tokat’ın Turhal İlçesi’nde bulunan Devlet Bahçeli, Türk Milli Takımı’nı kutladığını ifade ederek “Türk Milli Takımımız, dünya üçüncüsü olmuştur. Ev sahibi olan Güney Kore ile takip edebildiğimiz kadarıyla, çok kardeşçe, centirmence maç olmuş ve galip gelmişlerdir. Milli Takımımız’ı kutluyor ve tebrik ediyorum. Onlar görevlerini bu zamana kadar layıkıyla yapmıştır, yüzümüzün akı olmuştur” şeklinde konuştu.
       
KEMAL DERVİŞ: HAK EDENİN KAZANDIĞINI KANITLADILAR
       Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, Türk Milli Futbol Takımı’nı ve yöneticilerini, dünya üçüncülüğünü kazanmalarından dolayı kutladı.
       Derviş yayınladığı mesajında, Türk Milli Futbol Takımı’nın, başarıyı her zaman gönülden isteyenin, bu yolda gerekli çabayı gösterenin ve hak edenin kazandığını bir kez daha kanıtladığını belirtti. Bakan Derviş, her alanda uluslararası başarı standartlarına ulaşma gayreti içinde olan Türkiye’de Milli Takım’ın çok önemli katkısının olduğunu kaydetti.
       
İSTEMİHAN TALAY: MİLLİLER GURURUMUZ OLDU
       Kültür Bakanı İstemihan Talay, “Dünya Kupası’nda üçüncü olan milli futbol takımımız, ullusça gururumuz oldu” dedi.
       Türk Milli Takımı’nın Güney Kore ile yaptığı maçı Belek’teki Topkapı Palace Oteli’nde izleyen Kültür Bakanı İstemihan Talay, maçın bitiminin ardından takımı uzun süre ayakta alkışladı.
       
METE DÜREN: HEPSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ
       Beşiktaş Kulübü İletişim Komitesi Başkanı Mete Düren, (A) Milli Takım’ın 17. Dünya Kupası’nda Güney Kore’yi yenerek 3. olmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Mete Düren, milli takımın Dünya Kupası boyunca çok iyi mücadele ettiğini ve hakederek üçüncülüğü aldığını belirterek, “Milli takımımıza bize bu sevinci yaşattıkları için teşekkür ediyoruz. Onlar her türlü övgüye layıktırlar” dedi.
       Düren, Dünya Kupası’nda attığı 3 golle milli takımın en golcü futbolcusu olan İlhan Mansız’a da değinerek, “İlhan Mansız, yalnızca Beşiktaş’ın değil, Türk sporunun gururu oldu. Senegal maçından sonra, Güney Kore karşılaşmasında da gol attı. Böyle bir futbolcuya sahip olduğumuz için mutluluk duyuyoruz” dedi.
       
ALİ DÜRÜST: TÜRK FUTBOLUNUN ÖNÜ AÇILACAK
       Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı ve Basın Sözcüsü Ali Dürüst, 17. Dünya Kupası’nda Güney Kore’yi 3-2 yenerek dünya üçüncülüğünü elde eden milli takımla gururladıklarını belirterek, “Bu derece Türk futbolunun önünü daha da açacak” dedi. Milli takımın çok güzel bir futbol oynayarak iyi bir galibiyet aldığını belirten Ali Dürüst, “Türkiye, hem oynadığı futbolla, hem de gösterdiği centilmenlikle tüm dünyaya örnek oldu. Güney Korelilerle birlikte yaşanan dostluk gösterileri de mükemmeldi” diye konuştu.
       
ATİLLA KIYAT: KEYFİNİ ÇIKARTALIM
       Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı ve Kulüp Sözcüsü Atilla Kıyat, Türkiye’nin elde ettiği üçüncülükle büyük bir başarıya imza attığını belirterek, “Artık Dünya Kupası’nda elde edilen üçüncülüğün keyfini yaşayalım” dedi.
       Kıyat yaptığı açıklamada, Fenerbahçe Kulübü olarak Türkiye’nin başarısından son derece mutlu olduklarını vurgulayarak, “Bugün tarihi bir gün yaşadık. Ayrıca tarihi bir Dünya Kupası’na şahit olduk. Artık her türlü tartışmayı bırakalım. Sadece başarının keyfini yaşayalım. Bütün oyuncularımız en iyi şekilde mücadele etti. Rüştü ise muhteşem bir performans sergiledi” diye konuştu.

 

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları