Home page

Haber Menüsü


Güncelleme: 19:19 TS 7 Tem., 2000
Hakan, İnter’le sözleşme imzaladı
 
Galatasaray ve Milli Takım’ın golcü futbolcusu Hakan Şükür, kendisini 3 yıllığına İnterli yapan mukaveleye imza attı.   Hakan Şükür, İnter formasıyla

 
Milano
NTV-MSNBC
6 Temmuz—  Galatasaray ve Milli Takım’ın golcü futbolcusu Hakan Şükür, İtalya’nın Inter takımına transfer oldu. Hakan, bugün Milano’da sağlık kontrolünden geçtikten sonra, İnter takımıyla 3 yıllık sözleşme imzaladı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Galatasaray ve Milli Takımın golcü futbolcusu Hakan Şükür, daha önce prensip anlaşmasına vardığı İtalya’nın ünlü kulübü İnternazionale Milan ile resmi sözleşme imzaladı. Milano’ya çarşamba günü gelen Hakan Şükür, perşembe günü iki ayrı hastanede sağlık kontrolünden geçtikten sonra, kendisine ev baktı. Şükür, daha sonra İnter Kulübü ile resmi sözleşmeye imza attı. İmza töreninin ardından mavi-siyahlı İnter formasıyla İtalyan ve Türk gazetecilere fotoğraf çektiren Hakan Şükür, daha sonra basın toplantısı düzenledi.
       
İTALYAN GAZETECİLERE İTALYANCA YANIT
       Hakan Şükür, her zaman ileriye bakan bir insan olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Bugün hayatımın en önemli günü. Çünkü buraya ulaşabilmek, İnter formasını hak etmek kolay değil. İnter’de çok önemli futbolcular var. Ben de buraya geldiğime göre, onlar kadar kalitesini ispat etmiş bir futbolcuyum. Umarım, bu forma altında yeni kupalara ulaşırız. “ Torino’da forma giydiği dönemde son maçını İnter’e karşı oynadığını ve 4-0 kaybettiklerini ifade eden Hakan Şükür, “Şimdi İnter’deyim. İnşallah, böyle galibiyetlerle diğer takımlardaki futbolcuları ülkelerine göndeririz” diyerek espri yaptı. Hakan Şükür, bir İtalyan gazetecinin, “Seni Almanya’nın Bayern Münih Kulübü de transfer etmek istiyordu. Neden İnter’i tercih ettin” şeklindeki sorusunu ise İtalyanca olarak, “İtalya’yı çok seviyorum. İtalya liginde forma giymek, kariyerim açısından çok önemli. Burada önemli dostluklar kazanacağıma inanıyorum” diye yanıtladı. Golcü futbolcu, bir başka soru üzerine, Torino’da başarısız olduğunu kabul etmediğini kaydetti ve “O zaman kendi isteğimle Türkiye’ye döndüm. Benim açımdan şartlar bunu gerektiriyordu. Şimdi de yine kendi isteğimle buradayım” dedi.
       
BONSERVİS İÇİN FIFA DEVREYE GİREBİLİR
       Basın toplantısında bulunan İnter Kulübü Genel Menejeri Gabriele Oriali ve Dış İlişkiler Sorumlusu Faketti, Galatasary kulübüyle anlaşma zemini yakalayamadıkları takdirde FIFA’ya başvuracaklarını belirtti . Sarı kırmızılılar, Hakan için bonservis bedeli olarak 18 milyon dolar isterken İnter’in en son getirdiği teklifte 10 milyon dolar önerdiği öğrenildi.
       
5 YIL 36 GÜN SONRA İTALYA
       Torino Kulübü’nde 1995-96 sezonunda 5 hafta oynayan ve 1 gol atan Hakan Şükür, o zamanlar İtalyan basınının alay konusu olurken, 31 Mayıs 1995’te terkettiği İtalya’ya, 5 yıl 36 gün sonra bu kez “Türk bombacı” olarak geldi. La Gazzetta Dello Sport Gazetesi de bugün verdiği haberde, “5 yıl önce bekleneni veremeyen Hakan Şükür, bu kez ne kadar değerli olduğunu gerçekten göstermeye geldi” diye yazdı. İnter Futbol Şube Sorumlusu Gabriele Oriali ise “Hakan Şükür’ü size tanıtmaya gerek yok. En zorlu rakibimiz olan Milan’a attığı gollerden, onu zaten tanıyorsunuz” derken, bir ay önce Hakan’ı almaya karar verdiklerini ve başkan Muratti’nin onay vermesiyle, Hakan’ın menajeri ve Galatasaray Kulübü ile temas kurduklarını söyledi.
       
54 NUMARALI FORMAYI İSTEDİ
       Hakan Şükür, İnter’li yöneticilerden 54 numaralı formayı talep ederken, bunun nedenini Sakarya’nın plakasını sırtında taşımak istemesi olarak açıkladı. Hakan, bu formayı depremzedelere hitaben taşımak istediğini sözlerine ekledi. Golcü futbolcu “İnter’de 9 numaralı formayı Ronaldo giyiyor. 5 ve 4’ün toplamı da 9 ettiği için 54’ü seçtim” dedi.
       
İTALYAN BASININDA HAKAN ŞÜKÜR
       İnter kulübüyle dün 3 yıllığına anlaşma imzalayan Hakan Şükür ile ilgili haberler bugün İtalya basınında yer alırken; Şükür, “Lippi çağırdığında, hazır olacağım” dedi. La gazzeta dello Sport gazetesi, birinci sayfadan verdiği haberde, “Hakan, gole gitmek için 5+4’ü seçiyor” başlığını kullanırken, Şükür’ün, “Bu numarayı bana şehrimi hatırlattığı için seviyorum” sözüne yer verdi. Haberde, Hakan Şükür’ün İtalyancayı bir an önce öğrenmek için çalışacağını söylediği belirtilirken, İnter’de ilk 11’de yer alma konusunda da Hakan, “Lippi, kimin oynayacağına karar verecek. Ben, antrenmanlarda onun dediklerini yapacağım. Beni çağırdığı zaman hazır olacağım” dedi. Corriere dello Sport gazetesi de, “Hakan Şükür: İnter, şimdi hazırım” başlığını atarken, basın toplantısının yapıldığı yeri Türk hamamına benzetip, Hakan Şükür’ün imza törenini kalabalık bir gazeteci grubunun izlediğini yazdı. Tutto Sport ise, “İşte Hakan: Bu kez hata yapmayacağım” başlığını kullanırken, “1995’te Torino’ya gelip 5 hafta oynayan ve 1998 Kasım ayı ile 1999 Ocak ayı arasında Juventus ile görüşen Şükür’ün, İtalya’daki üçüncü denemesi iyi olacak mı?” diye yazıldı.
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları