Home page
Haber Menüsü


Hassas ama güçlü: Drew Barrymore
Henüz altı yaşındayken rol aldığı E.T filmi ile şöhreti yakalayan oyuncu çok zor bir çocukluğun ardından kendini toparladı ve başarılı bir kariyer edindi.
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    9 Haziran—  Hollywood’un en ünlü ailelerinden Barrymore’ların sonuncusu olan aktris, kısacık ömrüne bir çok deneyim sığdırdı. Alkol ve uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele eden ve eğitimini yarıda bırakan genç oyuncunun ayakta kalma savaşı ve kariyer öyküsü...  

   
 
       
    MSNBC News "E.T. The Extra-Terrestrial"
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 

       Hollywood’un en ilginç yaşam öykülerinden birine sahip Drew Barrymore’a henüz küçücük bir çocukken dünya çapında şöhret getiren E.T tekrar vizyona girdi. Sinema tarihinin en çok hatırda kalan filmlerinden olan filmi bu denli unutulmaz kılanlardan biri olan çok bilmiş küçük kız bu şöhretin altından kalkamadı ve 15 yaşına gelene dek hayli zor dönemler geçirdi. 22 Şubat 1975 yılında Kaliforniya’da doğan aktris, Hollywood’un efsane ailelerinden olan Barrymore’ların sonuncusu ancak aile mirasından pek hayır göremedi ve bu gün bulunduğu noktaya gelebilmek için büyük çaba gösterdi.
       Aktrisin neredeyse tüm ailesi sinema dünyasının ünlü oyuncuları. İrlanda asıllı Dede John ve büyük amca Lionel önce Broadway’in süper yıldızlarıydı. Barrymore’lar daha sonra Hollywood’a giderek beyazperde de ünlerini pekiştirdiler. Ancak yaşamları alkolizm nedeniyle altüst oldu. Drew’ün babası John J. de iflas eden bir alkolikti. Zaten ailesini Drew henüz çok küçükken terketmişti. Anne Jaid ise küçük roller için vücudunu cömertçe sunan bir başka alkolikti. Sekiz yaşında Drew’ü alkole alıştıran da oydu. Drew’in ailesiyle ilgili pek hoş anıları yok, bu nedenle de onlarla asla övünmediğini her fırsatta söylüyor.
       
E.T MACERASI BAŞLIYOR

       Son olarak “Charlie’nin Melekleri”nde izlediğimiz Drew Barrymore, E.T için seçmelere katıldığında henüz 6 yaşında küçük bir kız çocuğuydu ve filmlerde çocuk oyuncu olarak boy gösteriyordu. Spielberg’in onunla ilk tanışması küçük kızın “Poltergeist” adlı filmde oynamak için yapılan başvurusu sırasında oldu.
       Drew Barrymore o günleri hatırlarken şunları söylüyor: “Steven beni gördüğünde ‘Poltergeist’ için uygun olmadığımı söyledi ve başka bir projede değerlendirebileceğini belirtti. Bunun üzerine merakla haber beklemeye başladım. Daha sonra benimle bir kez daha görüşmek ve yakından tanımak istediğini haber aldım. Yetişkin bir insanın beni dinlemek istemesinden çok mutlu olmuştum. O yaşta yazdığım öyküleri dinledi ve çok sevdiğini söyledi. Ardından da ‘E.T.’ için teklif yaptı.”
       Spielberg ise küçük Drew Barrymore ile görüşmesini şöyle anımsıyor: “Elimde o rol için birçok seçenek vardı ama 6 yaşındaki bu kız çocuğu daha odaya girişinden itibaren beni öylesine etkiledi ki, konuşması karşısında nasıl cevaplar vereceğimi şaşırdım. Yeni filmim için büyük fikirleri olduğunu ve daha iyi bir film olması için yardımcı olabileceğini söylüyordu. Düşünebiliyor musunuz, bana bir çocuk yardım edecekti. Bunları duyduktan sonra Gertie rolü için başka bir seçenek aramama gerek kalmadığını anladım. İstediğim Gertie oydu.”
       O filme kadar “Altered States (1980)”, “Bogie (1980)” ve “Suddenly Love (1978)” gibi T.V yapımlarında rol almıştı ancak E.T ile tüm dünyanın ilgisini çekti. Ancak bu ilgi karşısında ezildi ve henüz sekiz yaşındayken alkolik oldu ardından uyuşturucu bağımlılığı ve karanlık günler...
       
HAYATI ROMAN
* Bir yaşında annesinden ilk kez dayak yedi.
* Üç yaşındayken eve giren bir sapığın tecavüzüne uğradı.
* Altı yaşında rol aldığı E.T. ile dünya çapında şöhrete kavuştu
* Yedi yaşında sigaraya başladı.
* Sekiz yaşında alkolik oldu.
* Dokuz yaşında marihuana içti.
* On yaşında kokaine başladı.
* On ikisinde ilk cinsel ilişkisini yaşadı.
* On üçünde kürtaj yaptırdı.
* On dört yaşında okulu terketti.
* On beşinde ailesinden ayrıldı ve yaşadıklarını kaleme aldı.
* On altısında yaşamına temiz bir sayfa açtı.

       Yaşantısının ilk 15 yılı için ‘azap ve cehennem’ benzetmesini yapan aktris geçmişini silmek istiyordu. Anılar bırakarak. Yaşadığı çirkinlikleri kendisi gibi olanlara anlatmayı amaçlamıştı. Bir de E.T. filminin kompleksinden kurtulmaya çalışıyordu.
       
       
       
HERŞEYE BAŞTAN BAŞLAMAK
       “Çocukluğum hakkında çok şey yazıldı, çizildi. Bir E.T. filminin altında kaldım. O ufaklık rolü beni aştı. Ailevi sorunlar yaşadım. Ama gün geldi “Tamam Drew kendine gel” dedim ve geçmişime sırt çevirdim” diyen aktris, anılarını kaleme almak konusunda ise “Belki bir tür kötü birikimi kusmak istedim. Sıkıntılarımı dışa vurarak birileri ile paylaşmaya, itiraflarda bulunarak rahatlamaya çalıştım denilebilir. Ya da günah çıkarmak” diyor.
       Tüm kötü alışkanlıklarından arınınca sinemaya ciddi bir şekilde döndü. Kazandığı paraları biriktirdi ve Flower Films adlı bir yapım şirketi kurdu. Aynı zamanda yardımseverliğe soyundu. Genç yıldız, kadın hakları ve hayvan hakları ile ilgili çalışan çeşitli vakıflarda ve AIDS Vakfı’nda sözcülük yapıyor.
       Şimdiye dek 40’ın üzerinde yapımda rol alan sanatçı bi dönem Playboy için çıplak pozlar da verdi. Yönetmen Spielberg ise yeni bir yaşama başlayabilmesi için ona destek oldu. Aktör Tom Green ile evlendi ancak ne onunla ne de diğer kocalarıyla yaptığı evlilikler uzun sürmedi.
Riding Cars With Boys

       
       
FİLMOGRAFİ
       Barbarella (2004) .... Barbarella
       Charlie’s Angels 2 (2003) .... Dylan Sanders
       Duplex (2003)
       Confessions of a Dangerous Mind (2002) .... Penny
       Riding in Cars with Boys (2001) .... Beverly Ann Donofrio-Hasek
       Freddy Got Fingered (2001) .... Mr. Davidson’s Receptionist
       Donnie Darko (2001) .... Ms. Karyn Pomeroy
       So Love Returns (2000)
       Charlie’s Angels (2000) .... Dylan Sanders
       Titan A.E. (2000) (voice) .... Akima
       Skipped Parts (2000) .... Fantasy Girl
       Never Been Kissed (1999) .... Josie ‘Josie Grossie’ Geller
       Wedding Singer, The (1998) .... Julia Sullivan
       Scream (1996) .... Casey Becker
       Everyone Says I Love You (1996) .... Skylar
       Batman Forever (1995) .... Sugar
       Inside the Goldmine (1994) .... Daisy
       Bad Girls (1994) .... Lilly Laronette
       Doppelganger (1993) .... Holly Gooding
       Wayne’s World 2 (1993) .... Bjergen Kjergen
       Poison Ivy (1992) .... Ivy
       Far from Home (1989) .... Joleen Cox
       Cat’s Eye (1985) .... Our Girl/Amanda
       E.T. the Extra-Terrestrial (1982) .... Gertie
Never Been Kissed

       
       Yapımcılığını üstlendiği filmler
       Barbarella (2004)
       Charlie’s Angels 2 (2003)
       Duplex (2003)
       Donnie Darko (2001)
       So Love Returns (2000)
       Charlie’s Angels (2000)
       Never Been Kissed (1999)
       
       
       
       
       
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları