Home page
Haber Menüsü



 
 
Sivil inisiyatiften siyasilere çağrı  
Türkiye’nin en büyük sivil toplum platformunu oluşturan 175 kuruluşun temsilcileri, Avrupa Birliği bildirisini açıkladılar.  
   
İstanbul
NTV
 
    5 Haziran—  TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun okuduğu bildiride, siyasilere Avrupa Birliği projesine sahip çıkmaları konusunda çağrıda bulunuldu. Bildiride Avrupa Birliği hedefinde oluşacak en ufak geçikmenin; çağdaşlaşma yolunda geçikme olarak nitelendi ve Türkiye’nin yerinin AB olduğu kaydedildi.  

   
 
       
    MSNBC News "Sivil oplum örgütlerinin görüşüne saygılıyız"
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


e-posta göndermek için resmin üzerine tıklayınız.
       TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun okuduğu siyasilere çağrı şöyle:
       “AB ile bütünleşme hedefini toplum olarak benimsiyor ve destekliyoruz. Bu hedefi ülkemizin demokratik, çağdaş, modern, şeffaf ve laik bir hukuk devleti, güçlü, istikrarlı ve sürdürülebilir bir ekonomi, bir refah toplumu olma arzusu ile örtüştüğü için destekliyoruz.
       Tam üyelik yükümlülüklerini ekonomik, siyasi ve sosyal alanlarda ülkemizin ihtiyaç duyduğu reformların gerekleri olarak algılıyoruz. Türk toplumunun bu reformların sağlayacağı çağdaş yaşam biçimini hak ettiğine inanıyoruz.
       
”AB DEVLET POLİTİKASIDIR”
       Tam üyeliğimizin Avrupa Birliği için de önemli açılımlar ve kazanımlar sağlayacağına inanıyoruz. Avrupa Birliği tam üyelik hedefi, siyasi partilerce benimsenen ve desteklenen bir devlet politikasıdır. Hükümetimiz ve meclisimiz geçtiğimiz dönemde kararlılık ve uzlaşı içinde bu hedefin gereklerinin yerine getirilmesi yönünde önemli adımlar attı. Bugün 40 yılı aşkın süredir devam eden bu ulusal davanın hayata geçirilmesinde tarihi bir kavşaktayız. Türkiye Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedefine hiç olmadığı kadar yakın. Yıl sonunda gerçekleştirilecek Avrupa Birliği zirvesinde Türkiye’yle katılım müzakereleri takvimi belirlenecek ya da tam üyeliğimiz bilirsiz bir tarihe ertelenecek.
       
”SİYASİ İRADENİN KARARLILIĞI”
        Uzun bir süredir emek verdiğimiz tam üyelik mücadelesinin sonuca ulaşması yolunda siyasi iradenin kararlılıkla geçmişi ve dünyada yaşanan gelişmeleri gözönünde bulundurarak ülkemiz menfaatlerini yeniden tanımlamasına ve değerlendirmesine her zamankinden fazla ihtiyaç duyuyoruz. Milletvekillerimizden bu tarihi sorumluluğun bilinci ve sağ duyu ile hareket etmeyi sürdürmelerini bekliyoruz.
       Ülkemizin geleceğini şekillendirecek gençlerimizin yarınlara güvenle bakmasını sağlayacak bu çağdaşlaşma projesinin süratli gerçekleştirilmesini talep ediyoruz. Avrupa Birliği’nden de kendi geleceğini şekillendirdiği bu dönemde aynı tarihi sorumluluk bilinci ve sağ duyuyla hareket etmesini bekliyoruz.
       Yıl sonunda katılım müzakerelerinin tarihini belirleyerek Türkiye’yle ortak bir geleceği paylaşma kararlılığını kanıtlamasını talep ediyoruz.
       
”GELECEĞİMİZ AB’DE”
       Bizler bu bildiride imzası olan sanayici, tacir, çiftçi, esnaf, serbest meslek mensubu, işçi, memur, akademisyen, öğrenci, medya temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve toplumun tüm kesimleri, birey olarak, toplum olarak geleceğimizi Avrupa Birliği’nde görüyoruz. Avrupa Birliği üyesi bir Türkiye’nin daha iyi yaşam kalitesi, eğitim, istihdam, sağlık, güvenlik, istikrar demek olduğunu biliyoruz. Avrupa Birliği tam üyeliği hedefi yönündeki en ufak bir gecikmenin çağdaşlaşma yolunda geri gitmek olduğunu biliyoruz.
       
“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN İSTİYORUZ”
       Tüm toplum olarak gelecek kuşaklara, çağdaş, dünyayla bütünleşmiş, güçlü bir Türkiye bırakmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Avrupa Birliği üyeliği kendimiz, çocuklarımız, geleceğimiz için istiyoruz. Doğru adımların doğru zamanda atılmamasının bedelini gelecek kuşakların ödemesine izin veremeyiz. Bizi temsil etmekle görevlendirdiğimiz siyasetçileri toplumun sesine kulak vermeye ve bu projeyi gerçekleştirme taahhüdünü şimdi, bugün yerine getirmeye çağırıyoruz. Biz Türk toplumu olarak kesin kararlıyız. Türkiye’nin yeri Avrupa Birliği’dir. Kaybedecek zamanımız yoktur.”
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları