Home page

Haber Menüsü


 
Beşiktaş, Mondragon’dan vazgeçti
Beşiktaşlı yöneticiler “Metz’le anlaşmamız var, ama Mondragon’dan vazgeçtik” açıklaması yaptı. GS camiası, Mondragon’un Terim’i arayarak “Ben GS’de oynamak istiyorum” dediğini söylüyor.
Spor Servisi
NTV-MSNBC
 
    24 Mayıs—  Mondragon, gelecek yıl Beşiktaş’ta mı, Galatasaray’da mı oynayacak? Yoksa Kolombiyalı kaleci 19 Haziran’daki duruşmasının sonucuna göre mi karar verecek? Peki Mondragon hangi takımda oynamak istiyor? Aslında tüm bu soruların yanıtı çok da net değil. Olay kağıt üzerinde farklı, gerçekte farklı bir hal almış gibi görünüyor. Her iki kulüp de Mondragon’un gelecek yıl kendi kalesini koruyacağını belirterek, bonservis konusunda Metz ile sorun olmadığını söylerken, Beşiktaşlı yöneticiler “Metz’le anlaşmamız var” demelerine karşın Kolombiyalı kaleciden vazgeçtiklerini açıkladı.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Cuma öğlen saatlerine kadar, Mondragon’un bonservisini elinde bulunduran Fransız Metz Kulübü, geçtiğimiz yıl Galatasaray’da forma giyen Kolombiyalı kalecinin bonservisini Beşiktaş Kulübü’ne verdiğini söylüyordu. Bunu resmi internet sitesinden duyuran Fransız kulübüne ek olarak Beşiktaşlı yöneticiler de Kolombiyalı kaleci için Metz’le anlaştıklarını açıkladılar. Galatasaray ise her şeyin bitmediğini belirtiyor, Mondragon’un gelecek yıl sarı-kırmızılı takımda forma giyeceğini iddia ediyor, GS camiası ise Mondragon’un Terim’i arayarak “Ben GS’de oynamak istiyoru” dediğini söylüyordu.
       
GS: BOSMAN ÖYLE DİYOR
       Bosman Kanunları’na göre de kararın futbolcuya ait olduğunu belirten sarı kırmızılı yöneticilerin, Metz Kulübü’yle yeniden biraraya gelerek bu transfere son noktayı koymayı hedefliyor. Mondrgon’un ise Perşembe günü kız arkadaşı Ardiana ile Miami’ye tatile gittiği biliniyor.
       Tüm bu gelişmeler olurken Beşiktaş Kulübü, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na bir açıklama göndererek herhangi bir neden göstermeden “Mondragon’dan vazgeçtiklerini” açıkladılar.
       Beşiktaş Futbol Yatırımları’ndan İMKB’ya yapılan açıklamada şöyle denildi:
       “Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş. olarak spor kamuoyunu günlerdir meşgul eden Faryd Mondragon’un transferinden, FC Metz ile imzalanmış bir anlaşmanın varlığına rağmen vazgeçmiş
       bulunuyoruz.”
       Dilerseniz son günlerde yaşanan gelişmelere bir göz atalım:
       
ÇARŞAMBA - BEŞİKTAŞ: BONSERVİSİ ALDIK
       
Dış transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, geçtiğimiz sezon Galatasaray’da forma giyen Kolombiyalı kaleci Aly Faryd Camilo Mondragon’u renklerine kattı. Fransa’da bulunan siyah-beyazlı yöneticilerin Mondragon’un kulübü Fransız Metz ile anlaşma imzaladıkları bildirildi. Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Altınsay, Metz Kulübü ile her konuda anlaştıklarını ve Mondragon’un borservisini aldıklarını açıkladı.
       
ÇARŞAMBA - METZ: RESMİ SİTEDEN DUYURU
       Öte yandan Fransız kulübü FC Metz’in resmi web sitesinde de Mondragon’un Beşiktaş’a transferi duyuruldu. Beşiktaş Kulübü de geçtiğimiz yıl Galatasaray’da forma giyen Kolombiyalı kaleci Mondragon’un bonservisinin siyah-beyazlılarca alındığını resmi internet sitesinde açıkladı. Yapılan açıklamada, “Beşiktaş Futbol Yatırımları San. ve Tic. A.Ş, kaleci Mondragon’un bonservisini Metz Kulübü’nden aldı. Çalışmalarını Fransa’da sürdüren Beşiktaş Transfer Komitesi, FC Metz Başkanı Molinari ile yaptığı görüşmeler sonucunda kaleci Mondragon’un bonservisini aldı” denildi.
       
ÇARŞAMBA - GALATASARAY’DA ŞOK
       Mondragon’un bonservisini Beşiktaş’ın almasıyla Galatasaray’da büyük bir şaşkınlık yaşanıyor. Beşiktaş’ın Metz ile anlaşıp Mondragon’un bonservisini almasının ardından, Fransa’da bulunan Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın ve Asbaşkan Ali Dürüst’ün, Kolombiyalı kaleciyle Fransa’da biraraya gelerek görüştüğü öğrenildi.
       Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ise Mondragon’un Beşiktaş’a transferiyle ilgili yaptığı açıklamada, bu konuyla ilgili kendisine ulaşan resmi bir bilginin bulunmadığını belirterek, “Galatasaray, şartlar ne olursa olsun her şeye hazırdır” dedi. Terim, “Ben böyle bir bilgi almadım. Kulüp başkanımız Özhan Canaydın, ikinci başkanımız Ali Dürüst ve yöneticilerimiz oradalar. Benim için onlardan gelecek haber önemli. Bu haberi bekliyorum” diye konuştu.
       
PERŞEMBE - BEŞİKTAŞ: METZ, GS İLE GÖRÜŞMEYECEK
       
Beşiktaş yöneticisi İbrahim Altınsay, Metz Kulübü ile görüşmelerin çok olumlu sürdüğünü bildirerek, “Transferler konusunda birkaç detay kaldı. Onları da halledeceğiz” diye konuştu. Altınsay, Mondragon’un bonservisini Beşiktaş’ın aldığını belirterek, “Metz Kulübü, Mondragon konusunda kesin tavır koydu. Bu konuda Galatasaray ile görüşmeyecek ve bonservisini sarı-kırmızılı kulübe vermeyecek” dedi.
       
CUMA - GS, METZ İLE PAZARLIK YAPIYOR
       Galatasaray kulübü Mondragon için Metz Başkanı Carlo Molinari ile masaya oturdu. İki kulübün arasında yapılan transfer görüşmesinde Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın ve İkinci Başkan Ali Dürüst hazır bulundu. Galatasaray bu görüşmelerde Metz kulübüne 3 milyon dolar teklif etti ve bu parayı hemen hesaplarına yatırmayı taahhüt etti. Ali Dürüst’ün Metz Başkanı Molinari’ye “Mondragon, 31 Mayıs tarihine kadar Galatasaray’in futbolcusu ve öncelik kesinlikle bizim olmalı” dediği öğrenildi.
       Sarı kırmızılı camianın önde gelen isimlerine göre ise Kolombiyalı file bekçisi geçtiğimiz gece Fatih Terim’i arayarak “Ben Galatasaray’da oynamak istiyorum” dediğini belirtiyor.
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları