Home page
Haber Menüsü


S&P ve Moody’s: Seçim etkilemez
S&P Türkiye Analisti El Yusuf, “Erken seçim kararı, Türkiye’nin kredi notunu olumsuz etkilemez” dedi. Moody’s’ten Lindow da, “Erken seçim kararı, programdan sapılmaması ve reformların sürdürülmesi durumunda, kredi notunu olumsuz etkilemez” dedi.
Londra / New York
AA
21 Şubat— Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor’s (S&P) ve Moody’s, programdan sapılmaması durumunda erken seçimin Türkiye’nin kredi notunu etkilemeyeceğini açıkladı.

   
 
       
   
MSNBC News Toskay: Seçim yük getirir
MSNBC News Özilhan: Erken seçim tüm dengeleri bozar
MSNBC News Kutan: Seçim söylentileri samimi değil
MSNBC News Derviş: Seçim felaket olmaz
MSNBC News Moody's görünümü 'durağan' yaptı
MSNBC News S&P, görünümü 'pozitif'e çevirdi
MSNBC News S&P değerlendirme için Türkiye'de
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  S&P Türkiye analisti Ala’a El-Yusuf, erken seçim kararının, Türkiye’nin kredi notunu olumsuz etkilemeyeceğini ifade ederken, “Ancak erken seçim kararı sonucu, koalisyon partilerinin hükümet içinde işbirliğinden uzaklaşıp,seçim kampanyalarına ağırlık vermeleri, Türkiye ekonomisi ve kredi notunu olumsuz etkiler” dedi.
       
“PARTİLER NASIL TEPKİ GÖSTERİR?”
       El-Yusuf, koalisyon partilerinin, olası erken seçime nasıl tepki göstereceklerinin tam olarak bilinmediğini, bir erken seçimin, yapısal reformların gerçekleştirilmesini önleyebileceğini söyledi.
       Hem erken seçim tartışmaları hem de seçimlerin ne zaman yapılacağının kesinleşmemesinin, IMF destekli ekonomik programı eşit ölçüde olumsuz etkileyebileceğini anlatan El-Yusuf, olası erken seçim kararıyla birlikte, “BDDK’nın, bankaların sermayelerinin yeniden yapılandırma girişimi” gibi bazı anahtar reformların gecikebileceğini bildirdi. IMF’nin de bu gecikmeler sonucunda, gözden geçirmeleri onaylamayı erteleyebileceğini anlatan El-Yusuf, bunun sonucunda, faizlerin, dövizin ve borç stokunun artış gösterebileceğini ifade etti.
       
DERVİŞ’İN SÖZLERİNE YORUM
       Devlet Bakanı Kemal Derviş’in, seçim konusuna dönük sözlerini de değerlendiren El-Yusuf, Derviş’in bu sözleriyle, bir erken seçim kararının, piyasalarda hiç bir olumsuz etkisi olmayacağı iddiasında bulunmadığını, sadece seçim tarihini netleştirmeye çalıştığını kaydetti.
       El-Yusuf, bir erken seçim kararında göz önüne alınması gereken konunun, IMF programından ayrılma durumunda “faizlerin ne kadar yükseleceği, borç yükünün ne kadar artacağı ve dövizin ne olacağı, bu artışların marjlarının ne olacağı” gibi konular olduğunu söyledi.
       El-Yusuf bu arada, Başbakan Ecevit’in, hükümet ve koalisyonun devamı açısından, birleştirici, önemli bir lider olduğunun altını çizdi.
       
ERKEN SEÇİM - KREDİ NOTU
       El-Yusuf, erken seçim kararının açıklanması halinde ise Türkiye’nin, halen B (-) olan kredi notunun olumsuz etkilenmeyeceğini anlatırken, “ancak erken seçim kararı sonucu, koalisyon partilerinin hükümet içindeki işbirliğinden uzaklaşıp, seçim kampanyalarına ağırlıkvermeleri, Türkiye ekonomisini ve kredi notunu olumsuz etkiler” ifadesini kullandı.
       
MOODY’S: PROGRAM ÇOK ÖNEMLİ
       Bir diğer reyting kuruluşu Moody’s’in Türkiye analisti Kristin Lindow ise Türkiye ekonomisinin bir canlanma içinde olduğunu belirtirken, uygulanmakta olan ekonomik programın sürdürülmesinin önemini vurguladı.
       Koalisyon ortaklarının, seçimlerin erken değil, daha ileride yapılması görüşünde olduğunun görüldüğünü ifade eden Lindow, seçimlerin zamanında yapılmasının, reformların daha sağlam temellere oturtulmasına imkan vereceğini kaydetti.
       Bir erken seçimin, ekonomiye zarar verip vermeyeceğinin, seçim tarihine kadar alınacak ekonomik önlemlere bağlı olduğunu vurgulayan Lindow, erken seçim nedeniyle reform sürecinin ertelenmesinin ekonominin avantajına olmayacağını bildirdi.
       Lindow, erken seçim kararının, programdan sapılmaması ve reformların sürdürülmesi durumunda, Türkiye’nin kredi notunu olumsuz etkilemeyeceğini belirtti. Lindow, Türkiye’nin halen “B1” olan kredi notunun zaten düşük olduğunu da sözlerine ekledi.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları