Home page
Haber Menüsü


Garanti Bankası Murahhas Azası Mahfi Eğilmez
Eğilmez: 2003 sonbaharı seçim için ideal
Garanti Bankası Murahhas Azası ve eski Hazine Müsteşarı Mahfi Egilmez, Türkiye’de ideal seçim tarihinin 2003 yılı sonbaharı olduğunu belirterek, “Bu tarihten önce seçim hatalı olur” dedi.
Şanlıurfa
AA
    16 Mayıs—  Garanti Bankası Murahhas Azası, eski Hazine Müsteşarlarından Mahfi Eğilmez, “Türkiye’de seçimin en ideal tarihi 2003’ün sonbaharıdır, bu tarihten önce yapmak hata olur” dedi. Garanti Bankası’nın Şanlıurfa Şubesi’nin açılışına katılan Eğilmez, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Uluslararası Para Fonu’na (IMF) borç geri ödemelerinin bu yıl 2 milyar dolar düzeyinde olduğunu anımsatarak, IMF ödemelerinin 2004 yılında 8 milyar dolara çıkacağını söyledi.  

   
 
       
   
MSNBC News Derviş: Seçimden etkilenmeyecek kurumlar oluşturuldu
MSNBC News IMF: Ecevit'in sağlığı programa engel değil
MSNBC News Pearson ve Derviş'ten yalanlama
MSNBC News DSP: Başbakanlık sorunu yok
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  İktidarın 2003’ün sonuna kadar ekonomiyi toparlayıp, yüklü IMF geri ödemeleri zamanı gelmeden seçime gitme yönünde karar almasının, ekonomi açısından akıllı bir karar olacağını ifade eden Eğilmez, şunları söyledi:
       “Seçimin en ideal tarihi 2003’ün sonbaharıdır, bu tarihten önce yapmak hata olur. Devlet Bakanı Kemal Derviş’in erken seçimle ilgili açıklamaları da siyasetten bağımsızlaştırılan Merkez Bankası’nın seçim kararı alınsa dahi eskisi gibi etkilenmeyeceği yönündedir. Derviş’in açıklaması bana göre, erken seçim çağrısı değildir. IMF yetkilileri de bu yönde açıklamalar yaptılar. Artık erken seçim, Türkiye’de öyle büyük zarar yaratmaz. Türkiye, Merkez Bankası’nın bağımsızlığını bozmadan süratle AB hedefine gitmelidir.”
       İstanbul Yaklaşımı’na da değinen Eğilmez, Türkiye’nin sıkıntıya girişinin temel nedeninin, reel sektör ile mali sektörün birbirine karşı anlayışsız davranması olduğunu belirterek, “İstanbul Yaklaşımı krizden çıkış için altın bir fırsattır. Reel ve mali sektör birbirlerine anlayışlı davranıp İstanbul Yaklaşımı doğru çözülürse, Türkiye’nin krizden çıkmasının da en büyük nedeni olacak” diye konuştu.
       
ÖZEN: İSTANBUL YAKLAŞIMI İKİ HAFTADA TAMAM
       Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen de, İstanbul Yaklaşımıyla ilgili, 8-9 ay süren çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak, söz konusu yapısal uygulamanın reel ve bankacılık sektörü açısından kriz döneminde hayati öneme sahip olduğunu kaydetti.
        “İstanbul Yaklaşımı’ndaki mevcut problemler bir-iki hafta içinde çözülecek. İstanbul Yaklaşımı ile birçok firmanın borcu uzun vadeye yayılacaktır. Üzerindeki kredi baskısı azalan firmalar rahatlayacak, herkes işine gücüne dönecektir” diyen Özen, böylece, firmaların daha verimli çalışarak borcunu ödeyebileceğini söyledi.
       
UZLAŞMA GELECEK
       Özen, İstanbul Yaklaşımı’nın kreditör bankaların yüzde 75’inin biraraya gelerek gerçekleştirmesinin bankacılık sektöründeki uzlaşmanın sağlanması anlamına geldiğini de ifade etti.
       Türkiye’de erken seçim beklentilerine de değinen Özen, şöyle devam etti:
       “Ekonomi erken seçimden olumsuz yönde etkilenir, ancak geçmiş yıllarda yapılanlar kadar değil. Bugün bağımsız bir Merkez Bankası var ve herkes buna sahip çıkıyor. Erken seçime gidilse dahi popülist politikaların uygulanacağını zannetmiyorum. Seçim yine de siyasilerin alacağı karardır.”
       Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, 1992 yılında kapattıkları Şanlıurfa şubesini yeniden hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, şubeyi kapatmalarının büyük bir hata olduğunu anladıklarını, ancak hatalarını telafi ettiklerini bildirdi. Özen, Güneydoğu’nun potansiyeline inandıklarını ve 4 milyar dolarlık kredi hacmiyle Türkiye’nin en büyük bankaları arasında yeralan Garanti’nin, GAP Bölgesi’nde verimli çalışmalara katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.
       Öte yandan Garanti Bankası’nın Türkiye’deki 305’nci şubesi olan Şanlıurfa Şubesi, Vali Muzaffer Dilek, Murahhas Üye Mahfi Eğilmez ve Genel Müdür Ergun Özen tarafından hizmete açıldı.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları