Home page

Haber Menüsü


Fenerbahçe ile ENKA birbirine girdi
Türk atletizminin lokomotif kulüpleri olarak bilinen Fenerbahçe ve ENKA Spor, Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası öncesinde adeta birbirine girdi.
Ankara
AA
9 Mayıs— Fenerbahçe’nin transferdeki hızlı adımları ve kadrosuna kattığı başta milli sporcular olmak üzere, bir dönem milli takım formasıyla yarışan yabancı uyruklu atletler, ENKA Spor’u ayağa kaldırdı. ENKA Spor Kulübü, sarı-lacivertli ekibin transferlerinde usulsüzlük ve yalan beyan iddialarını ortaya atarken, Fenerbahçe, transferlerinde yanlış bir durumun söz konusu dahi olmadığını belirterek, atletlerini Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası’na hazırlamaya devam ediyor.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  İzmir’de cumartesi günü başlayacak Kulüplerarası Türkiye Atletizm Şampiyonası 1. kademe müsabakaları öncesinde, Fenerbahçe’nin, kadrosuna milli sporcular Candeğer Kılınçer, Eşref Apak ve Anzhela Kinet’i (Atrochchanka) alması, ENKA’nın tepkisini çeken ilk uygulama oldu.
       
ENKA: YALAN BEYAN
       ENKA Spor Kulübü, sporcuların transfer yapacağı sezonda, milli yarışmalar hariç, resmi yarışmalarda yer alamayacağına dair, Sporcu Lisans, Tescil, Vize ve Transfer Yönetmeliği’nde kesin hüküm olmasına karşın, Fenerbahçe’nin lisans çıkardığı Candeğer Kılınçer, Eşref Apak ve Anzhela Kinet’in, resmi müsabalara katılarak bu hükme uymadıklarını ve transfer haklarının olmamasına karşın, yalan beyanla bu hakkı elde etmeye çalıştıklarını iddiasını gündeme getirdi.
       
FENERBAHÇE CİDDİYE ALMIYOR
       Fenerbahçe Kulübü ise transfer ettikleri bu sporcuların, sezon içinde katıldıkları yarışmalarda, kendi kulüplerinin vizesiyle mücadele etmediklerini ifade edip, özellikle Kılınçer ve Zepak’ın okulları adına yarıştıklarını belirttiler. ENKA Spor Kulübü’nün itirazlarına kulak asmama yolunu seçen Sarı-lacivertli kulübün yetkilileri, atletlerin katıldığı çoğu müsabakanın milli takım kampları döneminde gerçekleştiğine de dikkati çekerek, 3 sporcunun da Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası’nda Fenerbahçe formasıyla mücadele edeceğini açıkladılar.
       
VATANDAŞ YABANCILAR KRİZİ
       Atletizm liginin ezeli rakipleri arasındaki kavganın ikinci perdesi, Türk vatandaşlığına geçen yabancı sporcularda yaşanıyor. Fenerbahçe’nin İstanbul’a getirdiği Rus asıllı Ayşen Barak (Oxsana Jelleznyak), Bulgar asıllı Tsvetelina Polat (Tsvetelina Kirilova) ve Tatiana Tuna Köstem, ENKA Kulübü’nü harekete geçiren isimler oldular.
       
“HALA ÜLKELERİNİN SPORCULARI”
       Transfer talimatı gereği, Türkleştirilen sporcuların, ancak Uluslararası Amatör Atletizm Federasyonu’ndan (IAAF) alınacak izin ve Türk Milli Takımı’nda yer almak kaydıyla kulüplerinde yarışabileceklerini vurgulayan ENKA Kulübü, 1999-2000 sezonu sonrası, Türk Milli Takımı ve kulüplerinde yarıştırılmayan bu sporcuların, kendi ülkelerindeki kulüplerde mücadele ettiği gibi, kendi milli takımlarına katıldıklarına da dikkati çekerek, bu sporcuların halen IAAF nezdinde kendi ülkelerinin sporcusu olarak görüldüğünü ifade etti.
       
“TÜRKLEŞTİRMEK YANLIŞ”
       ENKA Kulübü, üç sezondur gündemde bulunmayan yabancı atletlerin Türkleştirilmesi faaliyetlerini yeniden gündeme getirerek, ismi geçen bayan sporcuları tekrar yarıştırılmasının, mevcut genelge ve talimatlar gereği yanlış olduğunu savunuyor. Fenerbahçe Atletizm Şubesi ise IAAF’nin, lisans çıkardıkları bayan sporcuları halen Türk sporcusu olarak kabul ettiğine dikkati çekerek, uluslararası federasyonun, Atina’da yapılacak 2004 Olimpiyat Oyunları’na kadar bu sporcuların Türkiye’de kulüpler bazında yarışabilmelerine izin verdiğini iddia ediyor.
       
FEDERASYON BEKLEMEDE
       Konuyla ilgili gelişmeleri takip eden Atletizm Federasyonu ise cumartesi günü başlayacak Türkiye Kulüplerarası Atletizm Şampiyonası 1. Kademe Müsabakaları’nı bekliyor.
       Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Yurdadön, iki kulüp arasındaki tartışmalarla ilgili bilgiye sahip olduklarını ifade ederek, İzmir’de yapılacak 1. kademe müsabakaları öncesinde, tüm takım kadrolarının inceleneceğini söyledi. Talimatlara uymayan kulüp ve sporcuların gerekli cezaları alacağından kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini vurgulayan Yurdadön, “Kulüplerin resmi olarak itiraz hakkı mevcut” diye konuştu.
       
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları