Home page
Haber Menüsü


 
Beck’s birası Türk tüketicisiyle buluştu
Interbrew ve Anadolu Efes arasında yapılan anlaşmayla, Beck’s, Efes Biracılık tarafından Türkiye’de de piyasaya sürüldü. Beck’s, dünyada yeşil şişede sunulan ilk bira olma özelliğini de taşıyor.
İstanbul
AA
 
    29 Nisan—  Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayi A.Ş ile Interbrew arasında imzalanan lisans anlaşması gereğince Anadolu Efes’in portföyüne kattığı “Beck’s” birası, Türk tüketicisiyle buluştu. Almanya’nın bira merkezi Bremen’de 1873 yılından bu yana üretilen ve yeşil şişede sunulan ilk bira olan Beck’s, Türkiye’de 33 santilitrelik şişe, 50 santilitrelik kutu ve fıçı ile pazara sunuldu.  

   
 
       
   
MSNBC News Özilhan: Sakıp bey haklı...
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Beck’s’in tanıtım toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Anadolu Grubu İcra Başkanı Tuncay Özilhan, Beck’s’i pazarda yerleştirmenin önemli olduğunu vurgulayarak “Efes Pilsen popüler bir marka ve çok yüksek pazar payı var. O dilimde açık ara lider. Süper premiumda dünyanın en iyi biralarından biri olan Miller’le pozisyonumuz var. O ikisinin arasında bir boşluk vardı premiumda. Beck’s ile o premium seviyesini doldurduk” dedi.
Özilhan: Sakıp Bey haklı...

       Beck’s’in Almanya’nın en başarılı, en çok ihracat yapan markası olduğunu belirten Özilhan “Çok güçlü bir mamul gamıyla, her türlü rekabeti karşılayabilecek bir yapıya geldik” diye konuştu. Özilhan, ürün için başlangıçta yüzde 1-2 pazar payını hedeflediklerini ifade ederek, “Beck’s, tüketicinin beğenisini kazanacak” dedi.
       
PİRAMİT TAMAMLANIYOR
       Efes İçecek Grubu Başkanı Muhtar Kent de gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bir Türk markası tarihinde ilk lisansını yabancıya, batı Avrupalıya verecek ve o şirket Almanya’da üretecek. Bu bizim markamız için büyük bir potansiyel” dedi.
       Beck’s’in 120 ülkede satıldığını, Türkiye’nin, Beck’s’in dünyada üretileceği 4. ülke olduğunu ifade eden Kent, şunları kaydetti:
       “Efes’i Almanya’daki fabrikalarında üretecekler. Orada bütün Almanya’ya dağıtacaklar. Biz piramidi tamamlamış oluyoruz. En üstte Miller, hemen altında Beck’s ondan sonra Efes ana markamız daha altında da Marmara.”
       Her zaman trendleri takip ettiklerini ve gerekiyorsa yeni ürünler de sunacaklarını ifade eden Kent, Almanya’ya bu güne kadar ihracat yaptıklarını, ancak dağıtımlarının bu güne kadar çok kısıtlı olduğunu söyledi.
       Kent, “Beck’s’in koskoca dağıtım sistemi kanallarının içine gireceğiz. Bütün Almanya’ya bütün kesimlere hitap edecek. Efes’i oradaki Beck’s sisteminin içinde göreceksiniz” şeklinde konuştu. Beck’s’in ilk 12 ay içinde o segmentin lideri olacağını ifade eden Kent, bir soru üzerine de ağır alkollü içecekler konusunu düşünmediklerini, hafif alkollü içeceklerin dünyadaki trendinin arttığını kaydetti.
       
EFES GLOBAL OLMA YOLUNDA
       Beck’s’in fiyatının Efes’in yüzde 30 üzerinde Miller’in de yüzde 20 altında olacağını söyleyen Kent, Efes’in global bir şirket olduğunu ve çok uluslu bir şirket olma yönünde çok hızlı adımlar attığını belirtti. Kent, şunları kaydetti:
        “8 ülkede 9 fabrikamız var. 2004 yılı için bir hedef koymuştuk, ciromuzun yüzde 50’sini yurtdışından elde etmek diye.. O hedefi 1 sene evvel, 2003’de yakalamış oluyoruz. Adriyatik’ten Çin’e bölge lideri ve Türkiye’nin ilk çok uluslu şirketi olma yönünde çok hızlı adımlarla ilerliyoruz. 2004 yılında bizim 5 yıllık planımız sonunda Coca-Cola, gazlı meşrubatlardan 750 milyon dolar, biradan yarım milyar doların üzerinde ciromuz olacak.”
       Geçen sene tüm Türkiye’de tüketim mamullerinin satışları yüzde 50-80’lerde gerilerken kendi satışlarının yüzde 2 gerilediğini de ifade eden Kent, bu seneyi artışla kapayacaklarını, yüzde 2-3 civarında artış beklediklerini kaydetti.
       Beck’s, Türkiye bira pazarında yüzde 77’lik pay ile en yakın rakibinin 3.5 kat üzerinde satış gerçekleştiren Anadolu Efes’in Türkiye’de en çok tanınan lider bira markaları olan Efes Pilsen, Efes Light, Efes Dark, Efes Extra, Marmara 34 ve Miller Genuine Draft markalarından oluşan ürün yelpazesini genişletecek.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları