Home page
Haber Menüsü


Recep Tayyip Erdoğan'ı DGM'ye gelişinde kalabalık bir gazeteci grubu karşıladı.
Tayyip Erdoğan serbest bırakıldı
Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel’in tutuklanmasını istediği AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, DGM yedek hakimliğine verdiği ifadede “ben değiştim” mesajı verdiği öğrenildi.
Ankara
NTV-MSNBC
    25 Nisan—  Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Nuh Mete Yüksel’in, Erdoğan’ın tutuklanması yönündeki istediği, DGM yedek hakimliğince reddedildi. Erdoğan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. DGM çıkışında Erdoğan, “Sadece vatandaşlık görevimi yaptım” diye konuştu. Erdoğan’ın ifadesinde; “1992 yılında Rize’de yaptığım konuşma dönemin hükümetine yönelik bir eleştiriydi. O gün söylediğim bu sözlere bugün katılmıyorum” dediği bildirildi.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
       Tayyip Erdoğan, Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi’ne gelişinde kalabalık bir basın mensubu tarafından karşılandı.
       Erdoğan doğruca, soruşturmayı yürüten Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Nuh Mete Yüksel’in odasına gitti. Erdoğan daha sonra tutuklanma talebiyle yedek hakimliğe sevkedildi. AKP kurmaylarıyla bir değerlendirme toplantısı yapmak isteğini Savcı Yüksel’e ileten Tayyip Erdoğan’a bir oda tahsis edildi ve bu odada Erdoğan, partisinin MKYK üyeleriyle biraraya geldi. Erdoğan daha sonra ifade vermek üzere yedek hakimliğe geçti.

Recep Tayyip Erdoğan        Yedek Hakim Ramazan Aksan, savcı Yüksel’in tutuklama isteminin ardından dosyayı bir süre inceledi. Erdoğan daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
       
ERDOĞAN’IN İFADESİ
       1 sayfalık yazılı savunma veren Recep Tayyip Erdoğan’in yaklaşık bir saatlik ifadesinde şu noktaları vurguladığı öğrenildi:
       “1992’de Rize’de yaptığım konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri’ni tahkir ve tezyif amacıyla hiçbir şey söylemedim. Eleştirilerim o günkü terörle mücadele politikasına yöneliktir. Sözlerimin bir tek siyasi muhatabı vardır. O da hükümettir. Siyasi bir eleştirinin muhatabı Türk Silahlı Kuvvetleri olamaz. Orduyla sorunum geçmişte olmadı. Bugün de olamaz. Ordu gözbebeğimizdir. İrticalen yapmış olduğum bu konuşmanın sert olduğunu kabul ediyorum. Konuşmalar o günün psikolojik şartlarında sloganik ve retorik ifadelerdir. O gün söylediğim bu tür sözlere bugün katılmıyorum. Ancak Rize’de yapılmış bir konuşmayla ilgili Ankara’da soruşturma yapılmasını anlayabilmiş değilim. suçlamaları kabul etmiyorum.”
       Öte yandan DGM hakimi Nuh Mete Yüksel’in yapılan sorgulamada Tayyip Erdoğan’ın 1993 yılında Almanya’da yaptığı konuşmayı da gündeme getirdiği öğrenildi.
       
“GAYET RAHATIM”
       Recep Tayyip Erdoğan, Ankara DGM’deki ifadesinin ardından Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve milletvekilleriyle birlikte AK Parti Genel Merkezi’ne geçti. Genel Merkez’e gelişinde partililer tarafından alkışlarla karşılanan Erdoğan, gazetecilere bu akşam herhangi bir açıklama yapmayacağını, sadece vatandaşlık görevini yaptığını söyledi. Gazetecilerin ifade verirken neler hissettiğini sorması üzerine Erdoğan, “Herhangi bir şey hissetmedim. Gayet rahattım” dedi. Erdoğan, tutuklanma talebinin demokrasiye inananlar tarafından tartışılacağını sözlerine ekledi.
       
GÜL: HUKUK HERKESE GEREKLİDİR
       AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Gül, parti genel merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Genel Başkan Erdoğan’ın iyi niyet göstergesi çerçevesinde ifade verdiğini söyledi. Erdoğan’ın vatandaşlık görevini yaptığını ifade eden Gül, hukukun herkese gerekli olduğunu vurguladı. Herkes bu gelişmeler hakkında kendi vicdanında hüküm verdiğini belirten Gül, Türkiye’de hukukun üstünlüğün ispatlanacağını sözlerine ekledi.
       
YÜKSEL’İN AÇIKLAMASI
       Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yedek hakimlikten serbest bırakılmasını değerlendirirken, “Herhalde itiraz ederim” dedi. Yüksel, Ankara DGM binasından ayrılırken gazetecilerin, Erdoğan’ın serbest bırakılmasına itiraz edip etmeyeceğini sorması üzerine “Herhalde itiraz ederim” karşılığını verdi.
       
       
 
       
    MSNBC News Genelkurmay'dan Erdoğan'a suç duyurusu
MSNBC News Erdoğan: Demokrasiye gölge düştü
MSNBC News Kıvrıkoğlu: Erdoğan değişmedi
TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları