Home page
Haber Menüsü


The Rock adıyla tanınan dünya güreş starlarından Dwayne Johnson, eleştirmenlerden vasat not alan filmde.
Akrep Kral
Binlerce yıl öncesine, Mısır’ın tarih kitaplarına dahi geçmeyen çağlarına geri giden filmi Chuck Russell yönetiyor.
NTV-MSNBC
    26 Nisan—  “The Mummy” filmlerini sevenler, Akrep Kral karakteriyle ilk olarak serinin ikinci filmi “The Mummy Returns”te tanışmışlardı. O filmde Scorpion King karakterinin portresini, kısaca The Rock adıyla tanınan dünya güreş starlarından Dwayne Johnson çizmişti. Bu yeni filmde “The Mummy Returns”ün 2000 yıl öncesine dönecek ve Akrep Kral karakterinin doğuşuna tanık olacaksınız.  

   
 
       
    MSNBC News 2 yeni film gösterimde
MSNBC News Filmler, Sinemalar, Seanslar
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  5 bin yıl önce acımasız Savaş Tanrısı Memnon (Steven Brand), kaderinde çöllerin korku dolu insanlarını yönetmenin olduğuna inanıyordu. Komutası altındaki zalim barbarlardan kurulu ordusuyla her tarafı sildi süpürdü ve büyük bir katliam yaptı. Öldürmediği insanları köleleştirdi. Kendisine muhalefet edenleri sistemli bir biçimde yok eden Memnon’un stratejilerin kaynağında geleceği çok iyi gören bir büyücü vardı. Büyücünün öngörüleri sayesinde düşmanlarına ne zaman, nereden ve nasıl saldıracağını biliyordu. Bu yüzden hiçbir savaşı kaybetmedi.
       Memnon’un zulmü karşısında sadece birkaç kabile direnebildi. Memnon’un son darbesinin kaçınılmaz olduğunu bildikleri için güçlerini birleştirme yoluna gittiler ve onu durdurabilecek tek güç olan Mathayus’un yardımını istediler. Öldürme sanatlarında beceri sahibi bir suikastçiler kuşağından gelen Mathayus, Memnon’un elindeki en tehlikeli araç olan büyücüyü safdaşı edebilecek tek güçtü.
       Böylece Mathayus çok büyük cesaret ve dayanıklılık gerektiren bu savaşın içine girdi. Öncelikle ünlü Gomorrah kentinde bulunan Memnon’un sarayına gizlice sızarak şeytan ruhlu Memnon’un en değer verdiği varlığın güzeller güzeli Cassandra olduğunu keşfetti. Ancak Cassandra’yı öldürmektense onu rehin alıp ıssız Ölüm Vadisi’nin derinliklerine götürme yoluna gitti. Mathaus bir gerçeğin farkındaydı: Hayatta kalabilmenin tek çaresi, Memnon ile direkt bir çatışmaya girmekten geçiyordu.
       Cassandra’nın kehanetlerinde Mathayus’un bu savaşı kaybedeceği ve öleceği öngörülüyordu. Ancak ömrü boyunca “Özgür yaşa, ölümün iyi olsun” felsefesinden hareket eden Mathayus, kendi kaderini kendisinin yaratabileceğine inanıyordu. Bu inanç doğrultusunda olağanüstü bir dönüşümle efsaneleşti ve tüm Mısır’da “Scorpion King- Akrep Kral” olarak tanınmaya başladı.
Balthazar rolünde Michael Clarke Duncan ve The Rock filmde.

       
EFSANEDEN FİLME
       Mısır’ın efsanevi kralı Memnon’un öyküsünü anlatan “Akrep Kral - The Scorpion King”in konusu, Büyük Piramit’in yapılışının yüzyıllar öncesinde, zorluk ve zulüm yılları döneminde geçer. Öykünün başlangıcında Steven Brand’ın portresini çizdiği zalim Memnon’u tanırız. Memnon o kadar güçlüdür ki, dünya kralı olmasını durduracak hiç kimse yok gibidir. Dalga dalga gelen saldırıları karşısında darmadağın olan küçük toplulukların direnecek gücü kalmamıştır. Onlar da Memnon’un öldürücü gücü olan büyücüyü yok etmesi için suikastçiliğiyle tanınan ve yok olmak üzere olan Akkadia’lılardan Mathayus ile anlaşırlar. Mathayus bu görevi kabul ettiğinde Akkadia’lıların sayısı hızla azalmış ve bir tek kişi kalmıştır. O da Mathayus’tan başkası değildir.
       Film yapımcıları, Antik dönem Orta Doğu’sunu seyircilerin gözünde yeniden canlandırmak için çöl coğrafyasının olduğu bir yer aramışlar ve buranın çok yakında olduğunu görmüşler. Sözü edilen yer, Universal Stüdyoları’nın Stanley Kubrick’in 1953 yılında çektiği ‘Spartacus’ filmi için inşa ettiği ünlü ‘Spartacus Meydanı’ idi ve Arizona’da hala ayakta duruyordu.
       
KÜNYE
       Yönetmen: Chuck Russell
       Senaryo: David Hayter, William Osborne, Stephen Sommers
       Görüntü Yönetmeni: John R. Leonetti
       Oyuncular: Dwayne Johnson .... Mathayus, Akrep Kral
       Steven Brand .... Memnon
       Kelly Hu .... Cassandra
       Michael Clarke Duncan .... Balthazar
       Grant Heslov .... Arpid
       Peter Facinelli .... Takmet
       Ralph Moeller .... Thorak
       Scott L. Schwartz .... Torturer
       Sherri Howard .... Queen Isis
       
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları