Home page
Haber Menüsü


Colin Powell
Powell-Arafat görüşmesi ertelendi
ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell’ın İsrail’deki ilk gününde meydana gelen intihar saldırısı, Powell-Arafat görüşmesini zora soktu.
Kudüs
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    13 Nisan —  Filistinli ve ABD’li yetkililer, Powell ile Filistin lideri Yaser Arafat arasındaki görüşmenin ertelendiğini duyurdu. Görüşmenin yarın yapılabileceği belirtiliyor, ancak Kudüs’teki intihar saldırısının bölgedeki tehdidin yüzünü gösterdiğini söyleyen Powell, Arafat’la görüşüp görüşmeyeceğine bugün karar vereceğini açıkladı.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


       
       ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, bugün Kudüs’te Luther mezhebine mensup piskoposlarla bir araya geldi. Bu piskoposlardan Munib Yuan, İsrail-Filistin çatışmalarının ele alındığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Powell bize Arafat’la görüşeceğini söyledi” dedi. Hıristiyan din adamları Powell’dan 200 Filistinlinin sığındığı Nativitas Kilisesi’ndeki İsrail kuşatmasının kaldırılması için yardım da istedi.
       
İSRAİL’E ÖLÇÜLÜ DAVRAN UYARISI
        Powell ise Arafat’la görüşeceği yönündeki açıklamayı doğrulamayı reddetti ve bu konuda bugün bir karar alacağını söyledi. Powell, ayrıca yayımladığı bildiride, Batı Şeria’daki insani durumdan özellikle de Cenin mülteci kampındaki durumdan duyduğu ‘kaygıyı’ dile getirerek, İsrail’i ‘ölçülü’ davranmaya çağırdı. Powell, bildirisinde ayrıca, tarafların uluslararası insani ilkelere uymaları çağrısında bulundu.
       
POWELL: TEHDİT YÜZÜNÜ GÖSTERDİ
       
  ORTADOĞU ATEŞ ALTINDA
FHKC liderinin oğlu öldürüldü
'Suriye saldırıları destekliyor'
İsrail'den Şam'a 8 'emir'
İsrail'de art arda saldırılar
Militanlara sürgün yeri bulundu
İsrailli aileden AB'ye dava

       Dünkü intihar saldırısı, Powell’ın, Ortadoğu’da şiddetin tırmanışını engellemek amacıyla İsrail’i ziyaret ettiği bir zamanda meydana gelmişti. Colin Powell, Kudüs’teki intihar saldırısını kınayarak, bu saldırının bölgedeki tehdidin yüzünü gösterdiğini söyledi. Powell, Kudüs’te dün meydana gelen intihar saldırısından sonra, Arafat ile görüşmeyi bir kez daha düşüneceği açıklanmıştı.
        Filistin Enformasyon Bakanı Yaser Abdrabbo ise akşam saatlerinde yaptığı açıklamda, görüşmenin ertelendiğini, kesin tarih belirtilmemekle birlikte, Powell ile Arafat’ın Pazar günü bir araya geleceğini belirtti. Washington yönetimi de bu kararı doğruladı.
       Filistinli yetkili Saib Erakat ise Powell-Arafat görüşmesinin ertelenmesinin, ABD’nin yaptığı bir ‘hata’ olduğunu belirtti.


       
POWELL-ŞARON ORTAK AÇIKLAMASI
       Dünkü Powell-Şaron görüşmesindeyse, İsrail Başbakanı, ‘terörün alt yapısını ortadan kaldırmak üzere’ yapılan operasyona kısa sürede son vermeyi planladıklarını söyledi. Soruna siyasi bir çözüm bulunabileceğini vurgulayan Powell’ın, görüşme sırasında İsrail Başbakanı’ndan operasyonun bitişiyle ilgili kesin takvim alamadığı belirtiliyor.
        Colin Powell, Şaron ile görüştükten sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, ABD’nin, İsrail’in kendini savunma ihtiyacını anladığını belirterek, “Terörizme yanıt veren bir ülke olarak terörizmin ne olduğunu biliyor ve İsrail’in terörizme yanıt verme hakkı olduğunu anlıyoruz. Sorun, sadece yanıtın ötesine nasıl geçebileceğimizdir” dedi.
Mustafa Aşçıoğlu yazdı: Hoşgeldin bombası

KESİN TAKVİM YOK
       ABD Dışişleri Bakanı’nın, Şaron’la operasyonun süresi konusunda anlaşmaya varmayı ümit ettiğini söylemesi, Powell’ın Şaron’dan bu konuda kesin bir takvim alamadığı şeklinde yorumlandı. Powell’ın Şaron’la görüşmesinin ana maddesinin, operasyonun bitiş tarihiyle ilgili güvence almak olduğu belirtiliyordu.
       
Powell’ın gezisinin olası sonuçları

       
ŞARON: TERÖR ALTYAPISINI ÇÖKERTİNCE BİTİRİRİZ
       
Powell-Şaron görüşmesinin ardından yapılan ortak basın açıklamasında, İsrail Başbakanı, teröristler ve intihar saldırılarının İsrail ve özgür dünya için büyük tehlike oluşturduğunu söyledi. Şaron, terör altyapısını çökertme amacına ulaştıktan sonra operasyonun bitirileceğini söyledi. ABD-İsrail dostluğunun süreceğini vurgulayan Şaron, Powell’a ‘Yahudi başkenti Kudüs’e’ geldiği için ve çabalarından dolayı teşekkür etti.
       
 
       
    TOP5 İsrail hücum botu Gazze kıyısını vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları