Home page

Haber Menüsü


Beşiktaş'a iki yıl daha başkanlık yapacak olan Serdar Bilgili, divan başkanının sonuçları açıklamasınının ardından kürsüye çıkarak bir teşekkür konuşması yaptı.
Beşiktaş’ta ikinci Bilgili dönemi
Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün 54. Olağan Kongresi’nde kulübün 42. başkanı bir kez daha Serdar Bilgili oldu. Bilgili, diğer başkan adayı Hasan Arat’ı 793 oy farkla geride bıraktı.
İstanbul
NTV-MSNBC
    1 Nisan—  Rekor katılımın gerçekliştiği kongrede 7500’ü aşkın üye toplam 20 sandıkta oy kullanırken Başkan Serdar Bilgili 4078 oy alarak iki yıl önce olduğu gibi Hasan Arat’ı geçmeyi başardı ve siyah beyazlı kulüpte bir dönem daha başkanlık yapmaya hak kazandı. Diğer aday Hasan Arat ise 3285 oyda kaldı.  

   
 
       
    MSNBC News Beşiktaş'ta Serdar Bilgili'nin 2 yılı
MSNBC News Serdar Bilgili'nin aday listesi
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Beşiktaş Kulübü 54. Olağan Seçim Genel Kurulu, Akatlar Spor Kompleksi’nde gerçekleşti. 17 bin 684 üyeden aidatını yatıran, 10 bin 416’sının oy kullanma hakkına sahip olduğu kongre için siyah-beyazlı üyeler, sabahın erken saatlerinden itibaren Akatlar Spor Kompleksi’ne gelmeye başladı.
       Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kongrede salona başkan adaylarından ilk olarak Serdar Bilgili geldi. Çekilen kura sonucu ilk konuşmayı yapan başkan adayı Serdar Bilgili, 2 yıl önceki seçimde kürsüye çıkıp tek dayanağının Beşiktaş kongre üyeleri olduğunu belirterek Beşiktaş’ı dünya kulübü yapabilmek için iki yıl daha süre istedi.
       Başkan Bilgili’nin konuşmasında Süleyman Seba’yı örnek aldığını belirtmesi üzerine Hasan Arat taraftarlarının bulunduğu bölümden tepkiler geldi.
       Bilgili’nin konuşmasının ardından salonda oluşan gerginlik, konuşmak için kürsüye çağrılan Hasan Arat’ın Serdar Bilgili’nin oturduğu bölüme kadar gidip, kulüp başkanıyla kucaklaşmasının ardından sona erdi.
       İki başkan adayının birbiriyle kucaklaşıp başarı dilemeleri alkışlarla karşılandı. Hasan Arat ise konuşmasında arkadaşlarıyla birlikte Beşiktaş için koydukları hedefleri yerine getirebilecek güce sahip olduklarını ileri sürdü ve geride kalan iki yılı eleştirdi.
       Her iki başkan adayının konuşmaları sonrasında oy verme işlemine geçildi. Oy kullanma işlemi pazar sabahı 10:00 da başladı ve akşam saat 17:00 de sona erdi.
       
BİLGİLİ SONRADAN YAKALADI
       Oy verme işleminin tamamlanmasından sonra oy sayım işlemleri heri iki tarafın isteği doğrultusunda tek tek yapılınca sonuçlar ancak bu sabah erken saatlerde açıklandı. Açılan ilk 10 sandık sonunda Hasan Arat’ın üstünlüğü vardı. Bu sandıklarda kullanılan toplam 3 541 oyun 1823’ünü Hasan Arat alırken, Serdar Bilgili’ye 1718 oy çıktı.
       Serdar bilgili bundan sonra açılan sandıklarda Hasan Arat’ı yakaladı ve 15. sandık sonunda aldığı 2775 oyla, 2658 oy alan Hasan Arat’ın önüne geçti.
       
GERGİN ANLAR YAŞANDI
       Sabaha karşı açılan 17. sandıktan sonra kongrede gergin anlar yaşandı. Serdar Bilgili’nin salona gelmesiyle her iki tarafın taraftarları arasındaki sözlü sataşma bir anda kavgaya dönüştü. Çıkan olayları güvenlik güçleri zorlukla yatıştırdı.
       Kongrede oy sayım işlemi sabah saat 06.00 ya doğru sonuçlandı. 20 sandıkta 7363 geçerli oyun 4078’ini alan Serdar Bilgili, Beşiktaş Kulübü’nün 42. başkanı oldu. Diğer aday Hasan Arat ise 3285 aldı.
       
BİLGİLİ: BÖLÜNMEYİ ONARACAĞIZ
       Beşiktaş’a iki yıl daha başkanlık yapacak olan Serdar Bilgili, divan başkanının sonuçları açıklamasınının ardından kürsüye çıkarak kendisine ve yönetim kurulundaki arkadaşlarına güvendikleri için üyelere teşekkür ederek camiada yaşanan bölünmeyi hep birlikte onaracaklarını söyledi. Başkan Bilgili, kongre sonunda yaptığı konuşmada, yönetimde bulunacakları iki yıllık dönemde de Beşiktaş’a layık olmaya çalışacaklarını söyledi. Kongrede ve seçim döneminde Beşiktaş camiasını rahatsız eden olaylar yaşadıklarını belirten Bilgili, “Bütün Beşiktaşlıların başkanı olacağım. Oluşan bazı bölünmeleri tamir edeceğim” dedi.
       
‘SEÇİME ŞAİBE KARIŞMIŞTIR”
       Kongreyi kaybeden başkan adayı Hasan Arat ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Seçime şaibe karışmıştır. Takdir genel kurulumuzundur” dedi. Arat, başkan Bilgili’yi de eleştirerek, “Genel Kurul’a sırtını dönerek konuşan başkan, yönetim olabilir ama iktidar olamaz” diye konuştu.
       
BİLGİLİ’NİN LİSTESİ
       Asil:
       Hüsnü Güreli, Yıldırım Demirören, Fikret Orman, İbrahim Altınsay, Fikret Ercan, Cengiz Kaptanoğlu, İsmail Ünal, Kıvanç Oktay, Levent Erdoğan, Muzaffer Nasıroğlu, Haşmet Bedii Kürüm, Behçet Ümitlen.
       Yedekler:
       Mete Düren, Hüseyin Mican, Cem Bilge, Ahmet Kavaklı, Deniz Atalay, Emin Önal.
       
KONGRE NOTLARI
* Akatlar Spor Salonu’nda yapılan olağan kongrede Beşiktaş’a en uzun süre başkanlık yapan Onursal Başkan Süleyman Seba oy kullanmadı. Seba gönderdiği telgrafta iyi dileklerini belirtmekle yetindi.
* Kongrede ilginç anlar da yaşandı. Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçını izleyen üyeler başkent takımının son saniyelerde attığı beraberlik golünden sonra Beşiktaş lehine yaptıkları tezahüratlarla salonu adeta inlettiler.
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları