Home page

Haber Menüsü


İtalya’da 3 GS’liye soruşturma
Savcılığın soruşturma yürüteceği futbolcuların Emre Aşık, Ümit Karan ve Mondragon olduğu açıklandı.
Şenhan Bolelli/Roma
AA
15 Mart— Roma Savcılığı, Roma - Galatasaray maçından sonra İtalyan polisine zarar verdikleri iddiasıyla Galatasaray’dan 3 futbolcu hakkında soruşturma başlattı. Roma Emniyet Müdürlüğü tarafından, Olimpiyat Stadı’nda çıkan olaylarla ilgili, Roma Savcısı Ettore Torri’ye bir dosya sunulmuştu. Savcı Torri, rapordaki ifadeleri soruşturma başlatmak için yeterli bulup resmi Emre Aşık, Ümit Karan ve Mondragon’la ilgili girişimi Cuma günü yaptı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
       Aziz Üstel’den tepki
       Galatasaray Kulübü Basın Sözcüsü Aziz Üstel, AS Roma ile yaptıkları Avrupa Şampiyonlar Ligi maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle Emre Aşık, Ümit Karan ve Mondragon hakkında soruşturma başlatan İtalya’nın Roma Savcılığı’na tepki gösterdi.
       
       “Ciddiye almıyoruz”
       Aziz Üstel, savcılığın bu girişimini ciddiye almadıklarını belirterek, “İtalyanlar ne zaman Totti, Capello, Batistuta ve Lima hakkında soruşturma başlatırlar, biz de o zaman bu girişimi ciddiye alırız” dedi.
       “Roma’da adaletin tarafsız işlediğini görmedim” diyen Üstel, “Onların başlattığı soruşturma aslında bizim için sürpriz değil, ciddiye almıyoruz. Gayri ciddi ve taraflılar. Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın İtalya’da bulunduğu sırada da böyle garip kararlar vermişlerdi. Roma’nın adalet anlayışı bu mu?” diye konuştu.
       
       “FB ve BJK’yi yadırgadım”
       
Aziz Üstel, maçtan sonra yaşanan olaylara tüm Türkiye’nin tepki gösterdiğini dile getirirken, “Fenerbahçe ve Beşiktaşlı dostlarımızın böylesine bir durumda, Trabzonspor maçının ertelemesine karşı çıkmasını yadırgadım” dedi.
       Kendilerinin maç oynamaktan kaçınmadıklarını belirten Aziz Üstel, “Ancak aldığımız ağır psikolojik ve fiziksel darbeler nedeniyle karşılaşma ertelendi. Geçen sezon da biz çeyrek finale çıktık, ancak böyle bir erteleme talebinde bulunmamıştık. Türk diplomasisi dahi bize sahip çıkarken, rakiplerimizin destek vermemesini yadırgadım doğrusu” diye konuştu. Üstel, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın ileriki bir tarihte aynı durumda kalmaları durumunda kendilerinin bu kulüplere destek vereceklerini söyledi.
       
       “Yıldırım’a teşekkür ederim”
       Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın, “Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy Galatasaray formasını üzerinden çıkarsın” biçimindeki açıklamasının muhatabının kendileri olmadığını kaydeden Üstel, Yıldırım’ın, “Galatasaray-Roma maçında olaylar çıkmasaydı da Trabzonspor maçı ertelenecekti” sözüyle ilgili olarak da, “Başkan Yıldırım’a, Galatasaray’ın büyük bir takım olduğuna olan inancından dolayı teşekkür ederim. Kendisi Galatasaray’ın ne kadar büyük bir takım olduğunu biliyor” diye konuştu.
       
       Futbolcular Caroussel Hastanesi’nde

       Galatasaray’ın, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı AS Roma maçından sonra çıkan olaylarda çeşitli yerlerine darbe alan 7 futbolcusu, rapor alabilmek için Acıbadem Caroussel Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçti.
       Sarı-kırmızılı futbolculardan Emre, Berkant, Ümit, Kerem, Ayhan, Vedat ve Capone, kulüp doktoru Serhan Kurtulmuş ile hastaneye gelerek, çeşitli tetkiklere tabi tutuldular. Hastanede medya tarafından görüntülerinin alınmasına tepki gösteren futbolcular, açıklama yapmaktan kaçındı.
       
       Uslu: 3-4 futbolcuda ciddi sakatlık
       Galatasaray Kulübü eski doktoru Prof. Burhan Uslu, yaşanan olaylardan sonra, 3-4 futbolcuda darbelere bağlı ciddi sakatlıklar meydana geldiğini belirterek, “Ortopedik yönden tetkikleri ben yaptım. Ayrıca beyin cerrahi ve ürolog arkadaşımız da gerekli kontrolleri yaptı. Daha sonra hazırlayacağımız heyet raporunu Galatasaray Kulübü’ne vereceğiz” dedi.
       
       Futbolcuların durumu
       Ümit Kalan’ın uyluk bölümünde coplanmayla oluşan zedelenme belirlediklerini kaydeden Prof. Dr. Uslu, Kerem ve Vedat’ın da darbelere bağlı olarak, sportif aktivitelerini engelleyebilecek zedelenmelere maruz kaldıklarını da tespit ettiklerini söyledi.
       Capone’nin ürolojik probleminin bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Burhan Uslu, Emre, Berkant ve Vedat’ın da kafa travması getirebilecek şekilde başlarından darbe aldığının belirlendiğini ifade etti.
       
       İtalya emniyetinin raporu
       Roma Emniyet Müdürlüğü, Roma-Galatasaray maçı sonrasında Olimpiyat Stadı’nın soyunma odasında hiçbir olayın çıkmadığını savundu. Roma Savcısı Ettore Torri’ye 3 sayfalık rapor sunan Emniyet Müdürlüğü, kendi görüşüyle, yaşanan olayları anlattı. İtalyan haber ajansı Ansa’nın verdiği haberde, İtalyan polisinin, Türk takımından bazı futbolcu, yönetici ve teknik heyeti agresif olmakla suçladığı belirtildi.
       
       Olaylara iki neden
       Olimpiyat Stadı’nın iç ve dış güvenliğinden sorumlu polis Antonio Del Greco, Türk futbolcuların tanınmamak için formalarını hemen çıkardıklarını, sahada bulunan bazı maddeleri polise fırlattığını ve yabancı maddelerden bazılarının tribünlerden geldiğini iddia etti. Polis, olayların çıkışında, “Batistuta ile Galatasaraylı bir futbolcunun dalaşması” ve “Romalı Lima ile Türk takımından bazı kişilerin birbirine saldırması” şeklinde iki neden gösterdi.
       
       “Galatasaraylılar kavgaya devam etti”
       Galatasaraylı futbolculardan bazılarının soyunma odasının merdivenlerine inmelerine rağmen geri sahaya çıkıp kavgaya tekrar girdikleri öne sürülen raporda, şu iddialara yer verildi: “Batistuta, bir Türk futbolcuya yaklaştı ve ikisi bir süre karşı karşıya geldi, daha sonra Batistuta Romalı personel tarafından dışarıya götürüldü. Sinirlenerek kendisine eşlik eden bazı arkadaşlarından sıyrılmayı başaran bir Türk futbolcu, olayları çeken bir kameramana saldırdı. Lima, Galatasaraylı Capone’nin omuzuna elini koyarak sahadan dışarı çıkarken, forması üzerinde bulunmayan birkaç kişi yaklaştı ve aralarından Galatasaray şortu bulunan güçlü bir genç, Lima’ya birkaç kez vurmayı denedi. Bu sırada olaya Del Greco müdahale ederek tarafları ayırdı ve polis memurlarına yakınlaşarak olayları engelleme emir verdi.”
       İtalyan polisi, daha önce yaptığı açıklamalarda da olduğu gibi “Türk futbolcuları korumak amacıyla müdahale etmesine karşın bazılarının tekme, yumruk attığını ve tükürdüğünü” öne sürdü.
       
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları