Home page
Haber Menüsü


İstanbul’da banka soygunları: 2 ölü
 
İstanbul dün iki saat arayla iki banka soygununa sahne oldu. Finansbank Kazasker şubesine gelen iki soyguncu, güvenlik görevlisi tarafından öldürüldü.  

 
İstanbul
NTV
7 Mart —  İstanbul Levent’te ise İş Bankası şubesi silahlı 4 kişi tarafından soyuldu. Uzun namlulu silah kullanan soyguncular yaklaşık 40 milyar lira ile 10 bin doları çaldılar. Soyguncular olay yerinden sahte plakalı olduğu sanılan bir otomobille uzaklaştı. Soyguncular kaçarken rehin aldıkları bir trafik polisini daha sonra serbest bıraktılar.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
       İstanbul Kazasker’deki banka soygunu girişiminde, bankanın güvenlik görevlileri ile soyguncular arasında çatışma yaşandı. Mustafa Muratoğlu adlı soyguncu çıkan çatışma sonucu olay yerinde hayatını kaybetti.
Güvenlik görevlisi tarafından öldürülen soyguncuların çaldığı 38 milyar lira, 50 bin ABD Doları ve 30 bin Euro yerlere saçıldı.

       Ağır yaralı olarak Göztepe SSK Hastanesi’ne kaldırılan diğer soyguncu Suat Durmuş ise, hastanede hayatını kaybetti. 1967 Çorum doğumlu Mustafa Muratoğlu’nun petrol mühendisi, 1973 Trabzon doğumlu Suat Durmuş’un ise bir mobilyacının oğlu olduğu, emniyette sabıka kayıtlarının bulunmadığı öğrenildi.
       
GÜVENLİK GÖREVLİSİ YARALI
       Çatışma anında başından ağır şekilde yaralanan güvenlik görevlisi Engin Bozkurt’un, kendisini silahla vurmaya çalışan Mustafa Muratoğlu’nu etkisiz hale getirdiği, daha sonra kaçmaya çalışan ikinci soyguncu Suat Durmuş’u da vurduğu belirlendi. Darp sonucu burnu kırılan güvenlik görevlisi Bozkurt, kırılan burnu için yaklaşık 40 dakika süren başarılı bir ameliyat geçirdi.
       
MURATOĞLU VE DURMUŞ BANKANIN BULUNDUĞU MAHALLEDE OTURMUŞ
       Petrol mühendisi Mustafa Muratoğlu’nun Suadiye, bir mobilyacının oğlu olan Suat Durmuş’un da İçerenköy’de oturdukları anlaşıldı. Evleninceye kadar yıllarca bankanın bulunduğu mahallede oturan Muratoğlu ve Durmuş’un arkadaş oldukları ve bu arkadaşlıklarını semtten taşındıktan sonra da sürdürdükleri öğrenildi. Muratoğlu ve Durmuş’un ailelerinin, halen bankaya yaklaşık 150 metre uzaklıktaki Gökay Sokak’ta bulunan Aydınlar Sitesi’nde oturdukları kaydedildi.
       
LEVENT’TEKİ SOYGUNCULAR KAÇTI
       Dün sabah saatlerinde ise 4. Levent’teki İş Bankası şubesi, ellerinde uzun namlulu silah bulunan 4 kişi tarafından soyuldu. 4 kişi banaka önüne parkettikleri çalıntı araçlarından inerek bankaya girdi. Bir süre sonra ellerinde uzun namlulu silahlar ve para nakillerinde kullanılan bir çuvalla bankadan çıkan 4 kişi, gelişigüzel çevreye ateş etmeye başladı.
       
TRAFİK POLİSİNİ KAÇIRDILAR
       Nokta görevi yapan bir trafik polisini yere yatırarak silahını ve el telsizini gasp eden soyguncular, aynı polis memurunu yanlarına alarak olay yerinden kaçtılar. Soyguncuların Kalaşnikof marka 3 otomatik tüfek ve 1 pompalı tüfek taşıdıkları belirlendi.
Güvenlik kordonuna alınan banka şubesine gelen İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, incelemelerde bulundu.

        Polisin il genelindeki operasyonları sürerken, soyguncuların rehin aldıkları trafik polisi Kağıthane Cendere Yolu üzerinde silahı ve telsizi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Soyguncuların bankadan, 40 milyar Türk Lirası ile 10 bin dolar aldıkları belirlendi.
Levent'teki banka şubesinin gizli kamera sisteminin bozuk olduğu ortaya çıktı.

       Silahlı 4 soyguncunun jandarma bölgesine de geçmiş olabileceği ihtimali üzerine Kemerburgaz jandarma ekipleri de bölgelerinde uygulama yaptı.
       
ROBOT RESİM ÇİZİLDİ
       Soygunculardan 1’inin robot resmi çizilerek, basına dağıtıldı.
        2’si kar maskeli olan 4 soyguncudan 1’inin eşkali, banka personelinin verdiği bilgi çerçevesinde belirlendi.
        İfadelere göre çizilen ve basına dağıtılan robot resimde, eşkali belirlenen soyguncunun kır saçlı, koyu renk gözlü ve gözlüklü, sarışın, 40 yaşlarında, 1 metre 60 santim boyunda ve 65-70 kilogram ağırlığında olduğu belirtildi.
       
ARAÇ ORTAKÖY’TEN ÇALINTI
       Yapılan araştırmalar sırasında da olayda kullanılan otomobilin dün gece Ortaköy’den gasp edildiği anlaşıldı.
       
ŞÜPHELİ MİNİBÜSTE ASKERLER VARDI
        Öte yandan, soygun sonrası olay yerinden hızla uzaklaşan 34 U 3948 plakalı minibüste sivil kıyafetli askerler olduğu ve ortalık karışınca herhangi bir güvenlik problemi yaşanmaması için aracın hızla uzaklaştığı, ancak görgü tanıklarınca şüpheli araç olarak bildirildiği öğrenildi.
        TEM Otoyolu’nda durdurulan minibüs, içinde askerler olduğu anlaşılınca bırakılmıştı.
       Öte yandan Finansbank Kazasker Şubesi’nin soyulma girişimini “adi bir olay” olarak değerlendiren polis, İş Bankası şubesinin ise terör örgütü üyelerince soyulduğu olasılığı üzerinde duruyor.
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları