Home page
Haber Menüsü


T68i modeline eklenen Communicam MCA-20 modeli digital kamera sayesinde cep telefonu ile resim çekilebiliyor.
Sony Ericsson yeni vizyonunu tanıttı
İki kuruluşun birleşmesinden sonra düzenlenen ilk basın toplantısında, Sony Ericsson markası ile üretilen ilk cep telefonları ve şirketin yeni vizyonu tanıtıldı.
Can Tüzüner
NTV-MSNBC
    5 Mart —  Sony Ericsson Türkiye Genel Müdürü Ali Kesen, ürün, uygulama ve içerik ayaklarından oluşan yeni mobil entegre iş modelini basına açıkladı. Bu modelin önemli bir parçasını oluşturan yeni cep telefonları da büyük ilgi gördü. Sony Ericsson’un yeni telefonları renkli görüntü ve resim çözümüyle gelen T68i, mobil oyun için geliştirilen Z700 ve multimedya özellikleriyle donatılmış P800 modellerinden oluşuyor.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Mobil telefon üretiminde Sony Ericsson birleşmesinin ardından yeni ürün stratejesi ve bu çerçevede üretilen ürünleri tanıtan şirket, ürün stratejisini moda yaratıcılık, kolay kullanım ve kişiselleştirilebilme kriterleri üzerine kuruyor. Bu genel özelliklere Ericsson Sony’e özel performans, connectivity ve kullanıma hazılrık özelliklerini de ekleyen şirket yeni modellerinde oldukça iddialı görünüyor.
       İkinci nesil cep telefonlarının yerini 2.5. nesil telefonların aldığını, bu telefonların genel özelliklerinin ise resim/görüntü, eğlence ve küresel erişim özelliklerini içerisinde barındırdığını, bu hizmetleri almak için ise MMS, digital kamera, java, browser ve DRM gibi araçların artık cep telefonlarının bir parçası olması gerektiğine inanan Sony Ericsson yeni modellerinde bu teknolojileri cesurca kullanmış.
       T68 modeliyle ilk kez olarak renkli bir gprs telefonu geliştiren Sony Ericsson, renkli resim transferinin 2006 yılında sadece Avrupa’da 44 milyar dolarlık bir Pazar olacağı verisinden yola çıkarak, renkli ekranlı modellerinin sayısını artırmış. Digital kamera ya da webden rsim indirerek bunları telefon albümünde saklamak, cep telefonundan diğer bir cep telefonuna multi medya mesaj olarak göndermek, ya da internet üzerinde bir web sitesine ya da e - posta adresine göndermek Sony Ericsson’un yeni modelleriyle mümkün.
       
T68İ: RENKLİ MUTLİMEDYA MESAJI GELİYOR
T68i bluetooth teknolojisi sayesinde kablosuz kulakla da kullanılabiliyor.
       Dünya’daki tanıtımı Türkiye ile aynı günde gerçekleştirilen bu telefonlardan T68i modeli dünyanın ilk Multimedya Messaging Servisi destekli ve renkli ekranlı cep telefonu. Bu telefona eklenen Communicam MCA-20 modeli digital kamera sayesinde cep telefonu ile resim de çekebiliyorsunuz, 640 x 480 piksel çözünürlüğüne kadar büyüklükte çekeceğiniz resimleri daha sonra ister MMS mesajı ister e - postayla sevdiklerinize gönderebilir, isterseniz de cep telefonunuzda saklayarak masa üstü deseni olarak kullanabilirsiniz.
       
Z700: MOBİL OYUN SANATI
       Sony Ericsson’un hızla büyüdüğüne inandığı bir sektör de cep telefonu üzerinden oyun hizmetleri verilmesi. Bu pazarda 2001 yılında 49 milyon kişinin cep telefonu üzerinden oyun indirerek yaklaşık 100 milyon dolar harcadığını, 2006 yılında ise 848 milyon kişinin bu hizmetlere 4.4 milyar dolar ödeyeceğini öngören şirket, içerisinde 2 adet önceden yüklenmiş oyun ve 2.5. jenerasyona uygun java tabanlı internet üzerinden indirilebilecek oyunlar bulunan Z700 modelini 2002 yılının üçüncü çeyreğinden itibaren piyasaya sürecek.
Z700, hem telefon hem oyun konsolu
       Sony tecrübesinden gelen Play Station kökenli markalı oyunları cep telefonuna taşımak isteyen şirket bu amacı gerçekleştirmek için Z700 modeline güveniyor. Renki ekran, Java, Bluetooth teknolojilerinin yanı sıra oyunlarda yüksek ses kalitesi sağlamak amacıyla polifonik zil seseleri özelliğini de taşıyacak olan Z700 modeliyle kullanıcılar hareket halindeyken de GPRS sayesinde yüksek bağlantı hızlarıyla online oyun oynayabilecekler. Z700’ün ilk versiyonu “Men in Black” ve “Charlie’nin melekleri” oyunları yüklenmiş olarak piyasaya çıkacak.
       
P800: EN SON MULTİMEDYA SERÜVENİ
       Sony Ericsson’un “En son multimedya serüveni” döylemiyle yayınladığı P800 modeli cep telefonu da 2002 yılının son çeyreğinde Türkiye pazarına dünyayla aynı anda girecek.
Yeni multimedya telefonu P800 avuçiçi cihazlardan alıştığımız kullanım kolaylığına da sahip.
       Üzerindeki entegre digital kamerayla her türlü görüntü alma kapasitesine sahip olacak yeni telefon, piyasadaki 256 renk destekleyen renkli cep telefonlarının aksine 4096 renk destekleyen bir ekrana sahip olacak. MMS desteğinin yanı sıra içerisinde resimli bir de telefon defteri bulunduruacak yeni cep telefonu, arayan kişinin kayıtlı görüntüsünü ekrana getirme becerisine sahip olacak. 12 mb gibi, bir cep telefonu için oldukça büyük bir hafızaya sahip olacak yeni telefon, GPRS, WAP 2.0 ve e - mail fonksiyonlarına sahip. Üç bant özelliği sayesinde dünyanın her yerinde kullanılabilecek P800 modeli, dokunmatik ekranı sayesinde kalemle kullanılabilecek ve PDA’larda olduğu gibi el yazısı tanıma özelliğine de sahip olacak.
       
       
 
       
    TOP5 Türk Telekom’dan ücretsiz masal ve müzik servisi  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları