Home page
Haber Menüsü


Yunan bankaları Türkiye atağında
Yunan-Türk İşbirliği Konseyi Başkanı Koutsikos, Yunan milli bankası Etniki ve Novabank’ın Türkiye’deki yatırımları ardından, Pireos Bank’ın da yatırıma hazırlandığını söyledi.
İzmir
AA
5 Mart— Yunan-Türk İşbirliği Konseyi Başkanı Panagiotis Koutsikos, Yunan Milli Bankası Etniki ve Novabank’ın Türkiye’de yatırımları olduğunu belirtirken, Yunan Pireos Bankası’nın da Türkiye’de yatırım hazırlığında olduğunu açıkladı. Koutsikos, yaptığı açıklamada, 60 Yunan şirketinin Türkiye’de yatırım için Türk işadamlarıyla işbirliği içinde olduğuna işaret ederek, bu sayının her geçen gün arttığını söyledi.

   
 
       
   
MSNBC News Sitebank, Novabank'ın oldu
MSNBC News Yunan işadamlarından işbirliği turu
MSNBC News Ticarette Türk-Yunan yakınlaşması
MSNBC News Tüzmen: Yunanistan'la ticaret hacmi 5 milyar $ olabilir
MSNBC News İran'dan Yunanistan'da doğalgaz
MSNBC News Yunan işadamları yatırıma geliyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Koutsikos, bir çok işletmenin işbirliği ve ortak yatırım girişimlerini sonuçlanıncaya dek gizlediğine işaret ederek, “Türk -Yunan işbirliği konusunda son 2.5 yılda katedilen gelişmeler, son 50 yılda yapılandan çok fazla. Gelişen işbirliği ve ortak yatırım konularında biz işadamları olarak siyasi desteği de arkamızda hissediyoruz. Onlar da bize yardımcı oluyor” dedi. Panagiotis Koutsikos, 2002 yılında Türkiye’ye gelecek Yunan yatırımının en az 100 milyon dolara ulaşacağını tahmin ettiklerine değinirken, bunun önemli bir kısmının fiilen gerçekleştiğini açıkladı.
       
TÜRKİYE’YE İLGİ YÜKSEK
       Yunan bankalarının Türkiye’ye ilgisinden çok memnun olduklarını kaydeden Koutsikos, Yunanistan’ın milli bankası Etniki’nin ve Novabank’ın Türkiye’de faaliyette olduğunu, Pieros Bankası’nın da Türkiye’de yatırım hazırlığında olduğunu söyledi.
       Finans sektörünün Türkiye’ye gösterdiği ilginin diğer yatırımların artacağına ilişkin “en ciddi gösterge” olduğunu kaydeden Koutsikos, şöyle konuştu:
       “Şu anda çok büyük Yunan şirketleri Türkiye’de yatırım yapmaya başladı. 4 büyük Yunan şirketi, telekominikasyon ve bilgi aktarma konularında yatırım aşamasında. Yunan bankaları da Türkiye’ye büyük ilgi gösteriyor. Türkiye’de yatırımı olan Yunan şirketlerinin sayısının artacağını biliyoruz. Çok ciddi görüşmeler ve yatırım çalışmaları sürüyor. Aynı ilgi Türk şirketlerinde de var. Ben kişisel çabalarımla 20 şirketi karşılaştırdım, tanıştırdım.”
       
AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI VERİLEBİLİR
       Türk-Yunan İş Konseyi olarak 2008’deki Avrupa Futbol Şampiyonası’na talip olduklarını kaydeden Panagiotis Koutsikos, bunun verileceğine ilişkin kuvvetli inanışları olduğunu ifade etti. Koutsikos, şöyle dedi:
       “Türk-Yunan İş Konseyi Başkanı Şarık Tara ile karar aldık ve 2008’de yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası’na talip olduk. Ülkelerimizin Kültür Bakanları da bir araya gelerek, bu talebimizi siyasi karar alarak pekiştirdiler. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı alma yüzdemiz çok yüksek, alacağız. Şampiyonanın yarı maçları Yunanistan’da yarı maçları Türkiye’de olması için projeler yaptık. Bu gerçekleşirse her iki ülkeye de milyon Euro’lar girecek.”
       Yunanistan’da gerçekleşecek 2004 Olimpiyatları hazırlıklarında da Türk işadamlarının önemli paylar almasını arzu ettiklerini kaydeden Koutsikos, Türk firmalarının burada önemli avantajlara ve şanslara sahip olduğunu ileri sürdü. Yunanlıların tek başlarına 2004 Olimpiyatları’na hazırlanamayacaklarını belirten Panagiotis Koutsikos, Türk firmalarının teknik donanım olarak çok daha iyi durumda olduklarını anlattı. Olimpiyat hazırlıklarında en az 4 Türk firmasının bazı ihalelere teklif verdiğini açıklayan Koutsikos, sözlerini şöyle sürdürdü:
       “Türk şirketlerinin 2004 Olimpiyat hazırlıklarından ne kadar pay alacağını bilmiyorum. Ama şansları çok yüksek. Çünkü Yunanlılar bu işi yetiştiremezler. Teknik donanım olarak Türk firmaları çok çok iyi durumda. Her alanda birlikte hareket etmek, ortaklıklar, yatırımlar bizi çok mutlu ediyor. Bunlar dostluğumuzun kalıcılığını artırıyor.”
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları