Home page

Haber Menüsü


‘Derbi’ 52 bin taraftarı ağırladı
 
Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda yapımı tamamlanan maraton tribüne ilk kez taraftar alınırken, bu tribünde bulunan 60 loca da hizmete açıldı.  

 
İstanbul
AA
16 Şubat—  Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yapılacak Birinci Süper Futbol Ligi maçında Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı, adeta tarihi günlerinden birini yaşıyor. Tamamlanan maraton tribünüyle birlikte 50 bini aşkın sarı-lacivertli taraftar, stadı tamamıyla doldurdu. Karşılaşmanın satışa çıkarılan 52 bin bileti günler öncesinden tükenirken, bu rakam İstanbul için seyirci rekoru olarak da kayıtlara geçti.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Tribünleri dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, saatler öncesinden tezarühatlar yapıp ellerindeki binlerce bayrak ve süngerleri sallayarak stadı adeta bayram yerine çevirdi.
       
HASILAT REKORU KIRILDI
       Karşılaşmada elde edilen 1 trilyon lirayı aşkın hasılat da Türkiye’de bugüne dek spor müsabakalarında elde edilen en yüksek gişe hasılatı olarak tarihe geçti.
       
BAŞKAN YILDIRIM’A SEVGİ SELİ
Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Galatasaray taraftarlarına da 1100 kişilik bir bölüm ayrıldı. Numaraları tribünle lise tarafındaki kale arkası tribünü arasında yer alan bu bölüm tamamıyla tel örgülerle ve üstü de filelerle kapatıldı.

       Tribünleri tamamıyla dolduran Fenerbahçeli taraftarlar, statta incelemelerde bulunan kulüp başkanı Aziz Yıldırım’a büyük sevgi gösterilerinde bulundu. Yıldırım’ı tribünlere çağıran taraftarlar, “En büyük başkan bizim başkan”, “Yıldırım başkan Fenerbahçe şampiyon” diye tezarühatta bulunarak Yıldırım’a destek verdi. Yıldırım da tribünleri eliyle selamlayarak taraftarlara karşılık verdi.
       
BİLETLİ TARAFTARLAR DIŞARIDA KALDI
       Karşılaşmanın başlamasına 2 saat kala dolduğu gerekçesiyle tribün kapıları kapatıldı. Bu saatten sonra stada gelen taraftarlar ellerinde bilet olduğu halde tribünlere giremedi. Bu durumu protesto eden taraftarları, güvenlik güçleri stat çevresinden uzaklaştırdı.
       
DEV KANARYA
       Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu’nun isteğiyle maraton tribünün ön kısmına 15 metre boyunda şişme bir kanarya maketi konuldu. Kanarya maketinin şişirilmesiyle sarı-lacivertli tribünler adeta coşarak yoğun tezarühatta bulundu.
       
FENERIUM MAĞAZASI AÇILDI
       Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile yönetici Zeynep Sabancı, maç öncesinde, maraton tribünün arkasında bulunan Fenerium Mağazası’nı karşılaşmadan önce açtı. Sarı-lacivertli taraftarların kulübün resmi forma, eşya ve amblemlerini bu mağazadan alabilecekleri belirtildi.
Galatasaray taraftarı Şükrü Sarçoğlu Stadı'na güvenlik çemberi içinde girdi.

       
TRİBÜNLER PANKARTLARLA DONATILDI
       Fenerbahçeli taraftarlar, tribünleri pankartlarla donattı. Takımlarını destekler nitelikte dev pankartlar açan taraftarlar, sürekli takımları lehine tezarühatta bulunup rakipleri Galatasaray’a da tepki gösterdiler.
       “Gönül verdik bu renge, topa tuttuk herkese”, “Kıskanma ne olur, çalmassan senin de olur”, “Hep şaibe, tam şaibe”, “1100 kedi, kafese hoşgeldin”, “İntikam” pankartları dikkat çekti.
FB taraftarından pankartlar: “Okulda defterimizi, evde annemizi, sevgilimizi terkedip geldik senin için Fenerbahçe”

       Bu arada kale arkasındaki tribünlere 3’er metrelik 2 bin tane sarı ve lacivert renkte flamalar dağıtıldı. Taraftarlar, bu flamaları açarak tribünde renkli görüntüler sergiledi.
       
KALPAKÇIOĞLU’NDAN YALANLAMA
       Galatasaray Kulübü Genel Sekreteri Sinan Kalpakçıoğlu, yaptığı açıklamayla Galatasaray ve Fenerbahçe’nin vergi kaçırdığı biçiminde basında çıkan haberleri yalanladı.
       Açıklamada, “Genel vergi incelemesi sırasında kulübümüz hesapları da incelenmiş ve vergi denetmenlerine en ince ayrıntısına kadar bütün belge ve bilgiler verilmiştir. Bu incelemenin kesin raporu henüz kulübümüze ulaşmamıştır. Dolayısıyla herhangi bir vergi cezası tarhiyatında bulunulmamıştır. Kulübümüzün çoğunluk hisselerine sahip olduğu Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş.’nin hisselerinin halka arz edilmesiyle elde edilen gelirin de vergi cezasının ödemesine gideceği gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları