Home page
Haber Menüsü


Johannes Linn
Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Johannes Linn
Linn: DB desteği sürecek
Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, Dünya Bankası’ndan kullanılacak 300 milyon dolarlık yeni kredi ile ilköğretim okullarının eksiklerinin tamamlanacağını bildirdi.
Antalya
AA
    16 Şubat—  Milli Eğitim Bakanı Bostancıoğlu ile Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Johannes Linn, Antalya’da hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılan Anadolu Lisesi ile Dünya Bankası kredileriyle eksikleri tamamlanan okulları gezerek incelemelerde bulundular.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Bostancıoğlu, ziyaretler sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Dünya Bankası Başkan Yardımcı Linn’le birlikte, Dünya Bankası kredisiyle okullarda gerçekleştirilen “Bilgi Teknolojisi Sınıfları”nı ziyaret ettiklerini belirterek, bir ülkenin geleceğinin, eğitimin gelişmesiyle yakından ilgili olduğunu bildirdi.
        Nitelikli eğitimde gelişen ülkelerin, ileri giden ülkeler olduklarını kaydeden Bostancıoğlu, “Yaşam boyu herkes için eğitim anlayışı, bütün dünyaya yayılmıştır. Eğitim, dünyanın geleceği ve demokrasi için çok önemlidir” dedi.
        Bostancıoğlu, şimdiye kadar Dünya Bankası’ndan kullanılan 300 milyon dolar krediyle 3 bin bilgisiyar ve çeşitli eğitim materyalleri satın alınıp okullara dağıtıldığını belirterek “Şimdi bu projenin ikinci aşamasına geçiyoruz. İkinci bir 300 milyon dolar kredi kullanacağız. Bu krediyle ilköğretim okullarındaki eksikleri tamamlayacağız. Aynı zamanda ortaöğretim projesini gerçekleştirmek için de kredi kullanacağız. Okul öncesi eğitim için de Dünya Bankası’ndan kredi gelecek” diye konuştu.
       
“GÜÇLÜ TÜRKİYE, AVRUPA’NIN BİR PARÇASI OLACAK”
        Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Johannes Linn de soruları yanıtlarken, Türkiye için temel eğitim ve orta öğretim reformlarının büyük önem taşıdığının bilincinde olduğunu, bu reformlara Başbakan Bülent Ecevit’in de önem verdiğini, Dünya Bankası’nın da bu çabaları desteklediğini bildirdi.
        Dünya Bankası kredileriyle okullarda fiziksel çalışmalar yanında eğitimin kalitesinin yükseltilmesinin de amaçlandığını anlatan Linn, “Tüm çocukların eğitim olanağına sahip olmaları, yüksek kalitede eğitim almaları gerektiğine inanıyoruz. Özellikle de daha az eğitim imkanına sahip olan kız öğrencilerin desteklenmesi gerekiyor” diye konuştu.
        Linn, Türkiye’deki okullaşma oranının artırılması çabalarında Milli Eğitim Bakanlığı’na destek vermek istediklerini, okullaşmanın yanı sıra eğitimde kalitenin artırılması için de desteğin süreceğini belirtti.
       
DÜNYA BANKASI DESTEĞİ
        Dünya Bankası olarak temel eğitime destek verdiklerini, ortaöğretim projesine de destek vermeyi istediklerini ifade eden Linn, “Güçlü bir eğitim sisteminin, güçlü bir ekononimiyi de beraberinde getireceğine ve güçlü Türkiye’nin, Avrupa’nın bir parçası olacağına inanıyorum” dedi. Johannes Linn, Dünya Bankası’nın eğitim için vereceği 300 milyon dolarlık ikinci dilimin ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin bir soruya da “İkinci dilimi, yaz aylarında Dünya Bankası Yönetim Kurulu’na sunmuş olacağız. Aynı zamanda ortaöğretim projesi üzerinde de çalışmaktayız. Bu projeye destek de 6-12 ay içinde gerçekleştirilecektir” yanıtını verdi.
        Antalya’da eğitim sisteminin çok iyi düzeyde olduğunu gözlemlediğini, yöredeki okulların güçlü bir altyapıya sahip olduğunu gördüğünü anlatan Linn, okulların tam kapasiteyle hizmet verebilmesi için yerel yönetimler, halk ve anne-babalara da önemli görevler düştüğünü bildirdi. Linn, Dünya Bankası’nın Türkiye’ye desteğinin sürüp sürmeyeceğine ilişkin bir soruyu da “Tabii ki... Bize ihtiyacınız olduğu sürece buradayız” diye yanıtladı.
        Linn, Adem Tolunay Anadolu Lisesi’ni ziyareti sırasında, okulu yaptıran hayırsever vatandaş Adem Tolunay’la da tanıştı. Linn, bu sırada “Türkiye’de böyle hayırsever vatandaşlar olduğu sürece Dünya Bankası’na ihtiyacınız yok” dedi.
        Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu ile okulları gezen Linn, Dünya Bankası ile gerçekleştirilen, Namık Kemal İlköğretim Okulu’nun “Bilgi Teknolojisi Sınıfı” ile Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’nin “Teknoloji Sınıfı”nda incelemede bulundu. Okulları ziyaretleri sırasında halkoyunları ekiplerinin gösterileriyle karşılanan Linn, bu okullarda sergilenen ve çeşitli yarışmalarda kazanılan ödüller hakkında da ayrıntılı bilgiler aldı. Bostancıoğlu ve Linn, bugün ayrıca Antalya’nın kırsal kesiminde Dünya Bankası kredisiyle onarılan okullarda incelemelerde bulunacak.
       
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları