|
Fındık ihracatında rekor: 258 bin ton Fındık üreticisine 13 alternatif ürün Fiskobirlik 2.6 trilyon ödeme yaptı |
|||
10 KAT FAZLA AFLATOKSİN Rapora göre, fındık, antep fıstığı ve kuru incirde, Avrupa Birliğinin öngördüğü azami aflatoksin miktarı olan kilogram başına sıfır nokta sıfır beş miligramın 10 katı daha fazla aflatoksine rastlandı. Raporun ardından harekete geçen Gıda Sağlık Ajansı, Avrupa Birliğine üye ve aday ülkelere uyarı yazısı göndererek, Türkiyeden ithal edilen fındık, fıstık ve kuru incirlerin mutlaka sağlık sertifikasına sahip olmaları gerektiğini belirtti. DEPOLAMA ŞARTLARI UYGUN DEĞİL Avrupa Komisyonu yetkilileri, Türkiyenin aflatoksin konusunda zaten sabıkalı olduğuna dikkat çekerek, söz konusu ürünlerin depolama şartlarının Avrupa Birliği standartlarında olmadığını belirttiler. Uzmanlar, söz konusu ürünlerin depolandığı yerlerde nem oranı ile sıcaklığın çok yüksek olduğunu, bu yüzden de aflatoksinin geliştiğini ifade ediyor. Rapora göre, yüksek miktarda tüketilen aflatoksinli gıda ürünleri karaciğer kanserine neden oluyor. Bununla birlikte hamile kadınların aflatoksinli süt tükettikleri taktirde sakat çocuk doğurma ya da düşük yapma risklerinin arttığına dikkat çekiliyor. Komisyon yetkilileri, Mayıs 2002 tarihine kadar Türkiyede bir inceleme daha yapacaklar ve bu araştırmanın sonucuna göre güvenlik önlemlerini gözden geçirecekler. | ||||
Bankaların kara tahtaları siliniyor | |||
|
|||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||
Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler | Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları |
|||||||||||||||||