Home page
Haber Menüsü


Çılgın Konuklar
 
12. yy Fransa’sından 21.yy Amerika’sına gelen Thibault ve uşağı Andre’nin başından geçen komik olayları sinemaya Jean -Marie Poire aktarmış.  
Jean Reno- Christian Clavie, filmde...
 
NTV-MSNBC
8 Şubat—  Fransız 1993 yapımı “Les Visiteurs” filminin Amerikan versiyonu olarak adlandırılabilecek “Just Visiting-Çılgın Konuklar”ın başrollerinde Jean Reno, Christian Clavier ve Christina Applegate gibi isimler var.

   
 
       
    MSNBC News 4 yeni film gösterimde
MSNBC News Filmler, Sinemalar, Seanslar
MSNBC News Gizemli Yabancı
MSNBC News Muson Düğünü
MSNBC News Atlantis: Kayıp İmparatorluk
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Başka bir zamandan ve başka bir ülkeden gelen konuklar, şimdiki zamanda epey ilginç maceralara karışırlar...
       Bir 12. yüzyıl şövalyesi olan Thibault sevdiği lady ile evlenmek üzeredir. Fakat onları engelleyen olaylar yüzünden bu gerçekleşmez. Tek çaresi büyücünün yaptığı bir büyü ile geri giderek olayları düzeltmektir.
       Ancak Kont Thibault ve hizmetkarı André büyücülerinin yaptığı hatalı bir iksir yüzünden 12. yüzyılda geri gitmek isterlerken kendilerini 21. yüzyılda bulurlar. Onlar yalnızca zamana ve mekana değil her şeye Fransızlardır.
       800 yıllık bir yanlışlık eseri günümüz Şikago’sunda iki Ortaçağlı ne yapacaklarını şaşırırlar.
       Birbirini izleyen komik olaylar onları gelecekteki torunlarının torunları ile bir araya getirir... Kafası karışmış Thibault torununun torunu Julia ile karşılaşır. Julia nişanlısı Hunter ile evlenme hazırlıkları yapmaktadır. Fakat bu garip ve komik yabancılardan da çok etkilenmiştir. Cesur yürekli Thibault ise bir anda kendi zamanına geri dönmesi gerektiğini anlar. Yoksa bütün bunlar olmayacak, asil soyu devam etmeyecek, kendi zamanında bıraktığı sevgilisiyle evlenmezse asla Julia gibi bir torunu da olmayacaktır...
       Asil şövalye Thibault 21. yüzyılda perişan olmuştur...
       1993 Fransız yapımı “Les Visiteurs” filminin Amerikan versiyonu olarak adlandırılabilecek “Just Visiting”in başrollerinde Jean Reno, Christian Clavier ve Christina Applegate gibi isimler var.
Şikogo'da iki Ortaçağlı...

       Yönetmenliğini Jean Marie Poire’nin yaptığı filmin yapımcılığı ise Patrice Ledoux üstleniyor.
       “Just Visiting- Çılgın Konuklar” 1993 yılında yapılan ve bir blockbuster komedi olan “Les Visiteurs” filminin yeniden güncellenmesi. İlk filmde de başrolleri Jean Reno ve Christian Clavier paylaşmış ve yönetmenliği Jean-Marie Poire (kimi zaman Jean Marie Gaubert adını da kullanıyor) yapmıştı. O zaman da Türkiye sinemalarına gelen film, maalesef dil handikapları yüzünden yeterince anlaşılamamıştı. Çünkü Orta Çağ’dan gelen Şövalye ve uşağı, o zamanın Fransızcası ile bir hayli komik konuşmuşlar, bu espriler de ancak Fransızca bilenlerce anlaşılmıştı.
       Filmin yaratıcıları olan senarist ve oyuncu Christian Clavier, aktör Jean Reno, yönetmen Jean -Marie Poire (Gaubert) ve yapımcı Patrice Ledoux filmin tekrar yapımı konusunda yapımcılarla hem fikir olmuşlar. Bu kez diğer adaptasyonlardan farklı olarak yapımcılar başrolleri filme renk ve kalite katan iki usta Fransız oyuncuya teslim etmişler ama geri kalan oyuncuları Hollywood yıldızlarından seçmeyi uygun görmüşler.
       Senaristler için ise farklı olan bu kez iki yabancının kendilerini sadece yanlış bir zamanda değil aynı zamanda yanlış bir ülkede ve kültürde bulmalarını sağlamak olmuş. Zira bu durum bir önceki filmden daha abartılı bir komedyalar silsilesi getirecekmiş. Sizce bu isteksiz göçmenlerin modern Amerika’da halleri çok daha komik olmaz mı? Filmin karakterlerinin de senaryo da benzeri şekilde etkilenecektir. Örneğin Clavier’in canlandırdığı karakter olan sadık uşak André bu kez özgürlük ve eşitlik gibi hiç tanımadığı kavramlarla karşı karşıya kalacaktır.
       Çekimlerinin büyük kısmı Şikago’da Congress Plaza’da gerçekleştirilmiş. 11 hafta süren ilk bölümlerin çekiminin ardından ekip İngiltere’ye giderek 8 hafta süren tamamlayıcı setleri çekmiş. Filmin tümü ise oldukça kalabalık kadro hazırlanan 400 sette tam 5 ayda bitirilmiş.
       
KÜNYE
       Yönetmen: Jean-Marie Poire (Gaubert)
       Senaryo: Jean-Marie Poiré ve Christian Clavier
       Oyuncular:
       Jean Reno (Kont Thibault)
       Christian Clavier (Uşak André)
       Christina Applegate (Julia Malfete/Prenses Rosalind)
       Matt Ross (Hunter)
       Bridgette Wilson (Amber)
       Tara Reid (Angelique)
       John Aylward (Byron)
       George Plimpton (Dr. Brady)
       Malcolm McDowell (Büyücü)
       Sarah Badel (Kraliçe)
       Müzik: John Powell
       
       
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları