| | | Derginin Saddam neden zor hedef? başlıklı incelemesinde, 1991 Körfez savaşından sonra Saddamın devrilmesini engelleyen gerekçelerin, bugün de geçerliliğini koruduğu savunuldu.
SADDAM DEVRİLİRSE IRAK PARÇALANIR
Saddam rejiminin, ülkenin yüzde 15ini oluşturan Sünni azınlığa dayandığını kaydeden dergi, Irak halkının yüzde 60ının Şii Müslüman olduğunu ve İran ile dinsel bağlara sahip bulunduğunu belirtti. 
Gözler İrana çevrildi

Halkın kalan yüzde 25lik bölümünün de etnik Kürtlerden oluştuğunu ve bunların Bağdattan özerklik ya da tam bağımsızlık talebiyle yola çıktıklarını ifade eden TIME, Saddam rejiminin yıkılmasının, Irakın parçalanması anlamına geleceğini yazdı.
TÜRKİYE KÜRT DEVLETİNİ KABULLENMEZ
Irakın parçalanmasının ise İranın bölge üzerindeki etkisinin artmasına yol açacağını belirten dergi, ülkenin kuzeyinde ayrı bir Kürt bölgesi oluşmasının, Türkiye tarafından hiçbir şekilde kabul edilmeyecek bir durum olduğunu vurguladı. 
Iraka operasyon fikrine destek yok

TIME, Saddam yönetiminin devrilmesinin, Irakın diğer komşuları tarafından da hoş karşılanmayacağını, çünkü bu ülkelerin Iraka uygulanan yaptırımlar nedeniyle ortaya çıkan kaçakçılık ekonomisinden yararlandıklarını öne sürdü.
ABD FAZLA MÜTTEFİK BULAMAZ
Bölgede durumun 1991den farklı olduğunu ve kötüleşen İsrail-Filistin ilişkileri yüzünden Amerikan aleyhtarı havanın yaygınlaştığını kaydeden TIME dergisi, Irak halkının çektiği ızdırabın yanı sıra Filistin davasının, Usame bin Ladinin başlıca propaganda konularından biri olması nedeniyle Arap dünyasında Amerikan aleyhtarı duyguların güçlendiğini yazdı. 
Iraktan BMye diyalog önerisi

ABDnin, Saddamı hedef almadan önce İsraili Filistinlilerle barış yapmaya zorladığını hatırlatan dergi, Filistine karşı dilediği şekilde hareket etme konusunda İsrail Başbakanı Ariel Şarona açık çek veren Bush yönetiminin, Arap ülkeleri arasında fazla müttefik bulamayacağını iddia etti.
AVRUPA KANITSIZ DESTEK VERMEZ
Avrupa ülkelerinin, Bağdat yönetiminin El Kaide ile işbirliği içinde olduğu kanıtlanmadıkça Saddama karşı girişilecek bir harekata katılmaya istekli olmadığını vurgulayan dergi, Amerikan yönetiminin elinde kalan tek kozun, Saddamın kitle imha silahlarının komşuları ve Arap dünyası açısından tehdit oluşturduğuna dünyayı inandırması olacağını ileri sürdü.
Dergi, Saddam, kendi rejiminin devamına olanak vereceğini anladığı takdirde, BM silah denetçilerinin inceleme yapmak üzere ülkesine girmesine izin verebilir yargısında da bulundu. | |