| | | Robertson, Amerikalıların saldırılarda bu ülkelerin de bağlantısının bulunduğuna dair inandırıcı deliller sunması durumunda, ittifakın bu delillerle ciddi biçimde ilgileneceğini, ancak şu aşamada böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. 
Bushtan terör uyarısı

Kitle imha silahları içeren füzelere sahip bazı ülkelerden tehditler olduğunu belirten, ancak bu ülkelerin adını vermeyen Robertson, ittifakın nükleer, biyolojik ve kimyasal silahlarla ilgili bilgilerin toplandığı ve paylaşıldığı bir forum haline geldiğini kaydetti.
NATO AFGANİSTANDA DESTEK OLDU
NATOnun, ABDnin Afganistandaki Taliban yönetimine karşı başlattığı harekata doğrudan katılmadığını da belirten Robertson, ittifakın desteği olmaksızın ABDnin bu savaşı kazanamayacağını ifade ederek, Herhangi bir ülkenin, süper güç de olsa, bunu kendi başına yapabileceğine inanmıyorum dedi. 
ABDden şeytan eksenine yakın takip

Robertson, ABDye Afganistan operasyonları için İtalyadaki tüm hava üslerini kullanma izni verildiğini, Yunanistanda Afganistan savaşına karşı büyük bir muhalefet olmasına rağmen, bu ülkenin hava sahasının kullandırıldığını, ayrıca Rusya, Özbekistan ve Kırgızistanın da hava sahasını ittifak uçaklarına açtıklarını anımsattı.
NATO-RUSYA YAKINLAŞMASI
NATO Genel Sekreteri, terörle savaşın Batı ile Rusya arasında ortak amaçlar doğurduğunu, bunlardan birinin Aralık ayında kararlaştırılan ve Rusyanın NATOnun 20. üyesi olmasına yol açacak NATO-Rusya Konseyi anlaşması olduğunu söyledi. 
11 Eylül ertesinde Irak tartışıldı

Rusya, ABD ve İngiltere arasında İkinci Dünya Savaşı dönemindekine benzer bir yakınlaşma olduğunu vurgulayan Robertson, 11 Eylül saldırılarından sonra ilerleme kaydedilen işbirliğinin karşılıklı yarar çerçevesinde yeniden yaratılabileceğini söyledi. Robertson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin Batı Avrupaya eğilimli olduğunu, ülkesinin geleceğini burada gördüğünü ve NATO üyesi olmak için çabaladığını belirtti. | |