|
Forum süresince katılımcıların tartışacakları bir başka konu ise, yeni bir toplumsal kalkınma paradigmasının yaratılması için yerel hükümetlerin önemi olacak.
60 bin küreselleşme karşıtı, Porto Alegredeki Katolik Üniversitesinde toplanarak çeşitli panel, seminer ve atölye çalışmalarıyla sınır tanımayan küresel kapitalizme alternatif politikalar arayacaklar.
Sosyal Forum katılımcıları çevrecilerden insani yardım kuruluşlarına, sendikacılara, devrimci sosyalistlerden revizyonistlere, pek çok farklı grubu barındırıyor.
İlk Dünya Sosyal Forumu, geçtiğimiz yıl düzenlenmişti. Katılımcılardan Sosyolog Paulo Roberta de Almeidaya göre, geçtiğimiz yılki forum, paradoksal bir biçimde, küreselleşme sayesinde büyük bir medya başarısı haline gelmişti. Küreselleşme karşıtlarının internet üzerindeki sıkı iletişim ağları sayesinde geçen yılki toplantıya beklenenden çok fazla insan katılmıştı.
11 EYLÜLDEN SONRA DAHA ANLAMLI
Bu yıl ikincisi düzenlenen Dünya Sosyal Forumunun, 11 Eylül saldırılarından ve yarattığı etkilerden sonra daha da anlamlı hale geldiği konuşuluyor Porto Alegrede.
ABD, Avrupa ve Japonyada baş gösteren ekonomik durgunluk, üstüne Arjantindeki derin kriz, küreselleşme fikrine darbe vurdu. Porto Alegrede toplanan küreselleşme karşıtlarına göre, artık argümanlarının daha fazla insan tarafından kabul görmesi mümkün. | |