Home page
Haber Menüsü


Tom Cruise ve Penelope Cruz, gerçek hayatta olduğu gibi filmde de iki sevgiliyi canlandırıyor.
Vanilla Sky
Bir aşk ve intikam hikayesinde Tom Cruise ve Penelope Cruz, Cameron Diaz başrolleri paylaşıyor.
NTV-MSNBC
    25 Ocak—  Yönetmenliğini Cameron Crowe’un yaptığı filmde New Yorklu bir prensi canlandıran Tom Cruise’un başına umulmadık işler geliyor. Penelope Cruz, Alejandro Amenabar’ın 1997 yılında İspanyolca çektiği filmin ilk versiyonunda (Open Your Eyes) da rol almıştı.  

   
 
       
    MSNBC News 4 yeni film gösterimde
MSNBC News Filmler, Sinemalar, Seanslar
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  New York’lu yayıncı David Aames’in (Tom Cruise) göz kamaştırıcı bir yaşam tarzı vardır. Yakışıklıdır, zengindir, karizmatiktir. Kısacası, dıştan bakıldığında her şey göz kamaştırıcı gibi görünse de içten içe birşeylerin eksik kaldığını hissetmektedir. Tıpkı dışavurumcu bir tabloya yakından bakıldığında her seferinde farklı izlenimler edinilmesi gibi, insanların yaşamı da dikkatle incelenince bütünüyle bambaşka görünür çünkü…
Filmde Tom Cruise (solda) başına gelen felaketlerdan sonra bu görünümü alıyor. Yanında doktoru rolünde Kurt Russell.

       David bir gece hayallerindeki kızla tanışır ama yaptığı küçük bir hatayla onu bulmasıyla kaybetmesi bir olur. O andan itibaren romantizm, komedi, kuşku, aşk, seks ve düşlerin kol gezdiği beklenmedik bir yolculuğa çıkacak olan David, bu yolculuğu sırasında ruhuna hitap edecek kadını ararken gerçek aşkın o çok değerli ölümsüz doğasını keşfedecektir.
       Paramount Pictures’ın sunduğu “Vanilla Sky”ın yönetmenliğini Cameron Crowe üstlendi. Başrollerinde Tom Cruise, Penelope Cruz, Cameron Diaz, Kurt Russell, Jason Lee ve Noah Taylor kamera karşısına geçti. Yapımcılıklarını Tom Cruise, Paula Wagner ve Cameron Crowe gerçekleştirdi. Senaryosunu, Alejandro Amenabar ve Mateo Gil’in 1997 yapımı “Abre Los Ojos” adlı İspanyol filmini temel alarak Cameron Crowe yazdı.
       
NEW YORK’LU PRENSİN ÖYKÜSÜ
       “Vanilla Sky’ın baş karakteri olan karizmatik yayıncı David Aames rolünde Tom Cruise kamera karşısına geçti. Filmde portresini çizdiği karakteri büyük bir tutkuyla tanımlayan Tom Cruise, tıpkı Cameron Crowe gibi onun bir çeşit “New York’lu Prens” olduğunu söylüyor ve devam ediyor:
       “Ailesinden büyük miras kalmış. Dolayısıyla bir insanın isteyebileceği herşeye sahip. Milyonlarca insanın düşlediği keyifli ve rahat bir yaşam sürüyor. Tüm bunların yanısıra ondan müthiş bir potansiyel de var. Film zaten onun kişisel uyanış için çıktığı yolculuğu anlatıyor. Başka insanların duygularına karşı çok umarsız davranmasına karşılık ödediği bir ledel söz konusu. Böyle bir karakteri canlandırmak benim için olağanüstü bir keyif oldu.”
Cameron Diaz, Tom Cruise filmde

       David’in yaşama bakış açısını değiştiren büyük aşk, Penelope Cruz’un oynadığı Sofia Serrano adlı melez bir genç kızın kimliğinde vücut bulur. Tutkulu ve iyimser bir Sofia’nın pozitif ve gerçekçi bir yaşam gücü vardır. Ondaki bu güç sayesinde David’in o güne kadarki fırsatçılığa ve parazitliğe dayalı yaşam tarzının bıçak gibi kesildiğine tanık oluruz. Çünkü o, David Aames’in tanımlamasıyla “New York City’nin en saf, yalansız ve samimi” kızıdır.
       “Vanilla Sky”da Sofia rolünü üstlenen Penelope Cruz, bu rolün hiç de yabancısı değildi. 1997 yılında çekilen orjinal “Abre Los Ojos”ta da aynı rolde kamera karşısına geçmişti. Bu yüzdendir ki, filmin üç yapımcısı Crowe, Cruise ve Wagner’ın Sofia rolü için Penelope Cruz üzerinde görüş birliğine varması çok uzun sürmedi.
       
KÜNYE
       Yönetmen: Cameron Crowe
       Senaryo: Alejandro Amenabar, Mateo Gil
       Görüntü Yönetmeni: John Toll
       Oyuncular:
       Tom Cruise .... David Aames
       Penélope Cruz .... Sofia Serrano
       Cameron Diaz .... Julie Gianni
       Kurt Russell .... McCabe
       Jason Lee (I) .... Brian Shelby
       Noah Taylor .... Edmund Ventura
       Timothy Spall .... Thomas Tipp
       Müzik: Nancy Wilson
       
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları