Home page
Haber Menüsü


Erdem Holding Başkanı Zeynel Abidin Erdem
Erdem: Telekom ihalesine gireceğiz
Erdem Holding Başkanı Zeynel Abidin Erdem, Türk Telekom’un özelleştirme idaresine talip olacaklarını açıkladı. Erdem, özelleştirmede ÖİB’yi kimsenin dinlemediğini de belirtti.
İstanbul
AA
    10 Ocak—  Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem, Türk Telekom’un özelleştirilmesi halinde talip olacaklarını söyledi. Erdem, Türk Telekom’un değerinin ise 4 milyar dolar düzeyinde olduğunu söyledi.  

   
 
       
   
MSNBC News TIM: Türkiye'de güçlenmek istiyoruz
MSNBC News Çek Telekom'un taliplisi bol
MSNBC News NTT de '3. kuşak cep'te hayal kırıklığına uğradı
MSNBC News Matsushita iştiraklerini bünyesine alarak küçülüyor
MSNBC News Motorola 4 bin kişiye yol verecek
MSNBC News Telekom'da değer tespiti yeniden
MSNBC News Telekom'da yol haritası belirleniyor
MSNBC News Telefondan internet ihalesi yapılıyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdem, Ulaştırma Bakanı Oktay Vural’ın “Kısa süre sonra özelleştirilmesi gündeme gelebilir” dediği Türk Telekom’a talip olduklarını açıkladı.
       Erdem, Genpa ile Nokia’nın en çok satış yapan bayileri ödüllendirdiği törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Türk Telekom’un değeriyle ilgili olarak şunları söyledi:
       ‘Türk Telekom ihalesi olursa gireceğiz, inşallah özelleştirilir. Çünkü özelleştirilmiş olan bütün şirketler dünyada başarı sağlamış şirketlerdir. Devletin elindeki şirketleri bugün arpalık olarak kullanan insanlar da tahakkümlerini bitirmiş olacaklar ve Türk halkına daha ucuz daha kaliteli hizmet yapmış olacaklar. Bana göre Türk Telekom’un özelleştirilmesi gecikme değil, Türkiye’yi çökertmiştir. 40 milyar dolar eden bir kuruluşu bazı kafalar 2 milyar dolara, bugün de belki hiç para ödemeden satmaya sebep olmuşlardır. Önce ideolojik bakımdan o insanların ders aldıkları ama ülkeyi çökerttiklerini unutmamak lazım. Sonra da dönüp bunlardan sormak lazım. ‘Siz bunu engellediniz, ne kazandırdınız bu ülkeye, kaybettirdiklerinden dolayı sorumluluklarını nasıl ödeyeceksiniz.”’
       
ÖZELLEŞTİRME İDARESİ’Nİ DİNLEYEN YOK
       Türk Telekom’un özelleştirilmesi halinde şu anki değerine ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine Erdem, değerinin bilinmeyen bir rakam olduğunu belirtti. Türk Telekom’un değerinin takdir edecek olanın Özelleştirme İdaresi olduğunu söyleyen Erdem, “Bugün Türkiye’de en iyi çalışan grup da diyebilirim ki Özelleştirme İdaresidir ama Özelleştirme İdaresini dinleyen hiç yok. Çünkü arpalıkları Özelleştirme İdaresi, arpalığı kullanandan almaya çalıştığı için onu pek öne çıkartmamaktadırlar” dedi.
       Erdem, Telekom’un fiyatında bir erime olduğu konusunda bir soru üzerine, “40 milyar dolardan belki yüzde 10’a belki de daha alta düşmüştür” diye konuştu. Bu yılın Türkiye için parlak bir yıl olacağı konusunda bir çok söylentiler olduğunu belirten Erdem, şöyle devam etti:
        “Ekonomik, siyasi ve diğer otoriteler dışarıdan gelen borç ile bu memleketi kalkındıracaklarını düşünüyorlar, biz de ona inanıyoruz. Dolayısıyla 2002 yılının umut yılı olacağını düşünüyoruz. Tabii Türkiye’de bazı operasyonlar olmazsa, hortumlamalar olmazsa ve benzeri yanlışlar olmazsa bu ülkenin kalkınacağı hususunda Türk milletine olan güvenden dolayı ümitliyim.”
       
KAYNAĞIN TAMAMI AKTARILMALI
       Yeni bankacılık yasasında bankalara aktarılacak kaynağın yüzde 60’ının reel sektöre kullandırılmasının öngörülmesine ilişkin olarak da Erdem, “Reel sektöre yüzde 60’ının değil, yüzde 100’ünün aktarılması gerekiyor” dedi. Türkiye’nin rant ekonomisiyle hiçbir zaman kalkınamayacağını, Türk halkını ayakta tutacak olanın üretim ve ihracat yapmak olacağını vurgulayan Erdem, şöyle dedi: “Reel sektör önde olmak üzere bankaların da tabii ki şartlı ve daha evvel olan operasyonlar gibi değil, korunması gerekmektedir. Korunurken de Türk vatandaşının cebinden birşey çalmamak kaydıyla.”
       
HERKES AYAKTA KALMAYA ÇALIŞIYOR
       Nokia’nın dünyada ciddi bir satış opsiyonuna, Avrupa’da yüzde 50 ve ABD’de yüzde 30 payı olduğuna dikkat çeken Nokia Genel Müdürü Jose Luis Martinez de, geçen yıl ekonomik kriz sonucu sektörün çok zor bir yıl geçirdiğini belirterek, “Hepimiz ayakta kalmak ve bu krizi en az zararla atlatmak için çalışıyoruz” dedi.
       Genpa ile birlikte yıl boyunca sektörü canlandırmak ve tüketici talebini artırmak için kampanyalar düzenlediklerini söyleyen Martinez, Aralık ayındaki kampanyanın sonuçlarından çok memnun olduklarını dile getirdi. Bu başarıyı sağladıkları için bayilere teşekkür eden Martinez, bu yıl da bayilere destek vermeye devam edeceklerini bildirdi.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları