Home page
Haber Menüsü


El Cezire’den yeni Bin Ladin kaseti
 
Katar El Cezire Televizyonu, Usame Bin Ladin’in önceden kaydedilmiş yeni görüntülerini yayınladı.  
Biraz kilo kaybettiği görülen Bin Ladin, yine elinde Kalaşnikof tüfeğiyle konuşuyor.
 
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
27 Aralık —  Usame Bin Ladin, ABD’ye karşı terörizmin övgüye değer olduğunu söyledi. Ladin’in konuşmasının 2 hafta önce, 11 Eylül saldırılarının üçüncü ayının dolması nedeniyle kaydedildiği bildirildi. Bin Ladin’in biyografisini yazan gazeteci Hamid Mir, kasetteki görüntüleri yorumladı. Mir’e göre, Usame bin Ladin’in temel amacı, tüm dünyaya sağ olduğunu göstermek. Hamid Mir, Usame bin Ladin’in giydiği kıyafetten arkasında gerili duran kumaşa kadar herşeyin bir anlamı olduğunu düşünüyor.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


       11 Eylül saldırılarından sorumlu tutulan Usame Bin Ladin, yaklaşık 2 hafta önce kaydedildiği sanılan kasetteki görüntülerinde, “ABD’ye karşı terörizm övgüye değer, çünkü haksızlığa cevap vermeyi ve ABD’nin bizimkileri öldüren İsrail’e verdiği desteği kesmesini amaçlıyor” dedi.
       Bin Ladin, “Bunu, son aylarda ABD’nin durmak bilmeyen bombardımanları altında yaşayanlar anlar. Kaç köydekiler öldürüldü ve kaç milyon kişi bu dondurucu soğuğa bırakıldı? Bugün Pakistan’da çadırlarda yaşayan kadın, erkek ve çocuklar ne günah işledi?” diye konuştu.
Afgan Savunma Bakanlığı: Bin Ladin Pakistan’da

       Birini öldürmek için 7 gram patlayıcının yeteceğini söyleyen Bin Ladin, “ABD, Afganistan’daki bombardımanlarda 7 milyon gram bomba kullandı. Bu, onların Taliban ve Müslümanlara karşı nefretini gösteriyor” dedi.
       
ABD: TERÖRİST PROPAGANDASI
       Beyaz Saray ise El Cezire televizyonunun yer verdiği Usame Bin Ladin’in yeni görüntülerini, “terörist propagandası” sözleriyle yorumladı.
       Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Amerikan Savunma Bakanlığı da; kasetin yeni olup olmadığını henüz tam olarak bilemediklerini belirtti.
       Almanya’da haftalık yayınlanan Focus Dergisi dün Usame Bin Ladin’in bu ayın ortalarında Tora Bora dağlarında akciğer kanserinden öldüğünü iddia etmişti.
       
BİN LADİN’LE EN SON GÖRÜŞEN GAZETECİDEN YORUMLAR
       Usame bin Ladin’i yakından tanıyan ve kendisiyle birçok kez röportaj yapan Pakistanlı gazeteci Hamid Mir, Usame bin Ladin’in, tüm dünyaya, özellikle de Amerikalılara ‘Ben yaşıyorum’ mesajı vermek istediği yorumunu yaptı.
       Hamid Mir, Usame bin Ladin’in ilk kasetteki gibi beyaz türban takmak yerine gri bir yünle başını örttüğüne dikkat çekiyor ve ‘Bin Ladin, bu kasetin yeni kaydedildiğinden emin olunmasını istediği için kıyafetini değiştirmiş. Arkasındaki duvara gerilmiş kahverengi kumaşı da, yeri belli olmasın diye kullanmış’ dedi.
       Usame bin Ladin, El Cezire’de yayınlanan ilk kaset kaydında, bir kayanın önünde konuşmuştu. Söz konusu kaya daha sonra jeoloji uzmanları tarafından yorumlanmış ve bin Ladin’in yerine dair yorumlar yapılmıştı.
       Hamid Mir, kasette Usame bin Ladin’in yorgun, zayıf ve kaygılı göründüğüne de dikkat çekti.
       
ABD BASININDA KASEDE TEPKİLER
       ABD gazeteleri de yaklaşık 2 hafta önce kaydedildiği sanılan kasette geniş yer verdi. Gazeteler, özellikle bin Ladin zayıfladığına ve yaşlandığına ancak bütün bunlara karşın halen yaşadığına dikkat çekti.
       ABD’nin önde gelen gazetesi New York Times, Suudi asıllı teröristin daha önceki görüntülerden çok daha bitkin ve yorgun göründüğünün altını çizdi. Gazete, kasedin Usame bin Ladin’in 11 Eylül saldırılarından üç ay sonra halen yaşadığının bir kanıtı olduğunu vurguladı.
       New York Times, kasedin, bin Ladin’in eceliyle öldüğü yolundaki iddiaların gündeme gelmesinden hemen sonra yayınlanmasının dikkat çekici olduğu yorumunu yaptı. Gazete, görüntülerin çekildiği yere de dikkat çekerek ” o artık rahat ortamlarda değil” ifadesini kullandı.
       
SÜREK AVINA DEVAM
       Amerikan askerleri de, Bin Ladin’i Afganistan’da köşe bucak arıyor. Başta Pakistan sınırı olmak üzere diğer sınırlarda da geniş güvenlik önlemleri alınıyor.
       
       
 
       
    TOP5 İsrail hücum botu Gazze kıyısını vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları