| | | Türkiyenin çözülmeyecek hiçbir sorunu bulunmadığını, bu sorunların çözümü için öncelikle Türkiyede bir zihniyet değişikliğine ihtiyaç bulunduğunu söyleyen Okuyan, her vatandaşın kendisini sorgulaması gerektiğini kaydederek, aksi durumda sorunların çözülemeyeceğini anlattı.
İŞ GÜVENCESİ YASASI
İş Güvencesi Yasa Tasarısının yaklaşık 8 aydır Başbakanlıkta bulunduğuna işaret eden Okuyan, şöyle konuştu:
Zannediyorum yılbaşından sonra, bu imzaya açılacak ve umut ediyorum, ulusal program çerçevesinde de devletin resmi tahhüdü olduğu için, en geç Mart ayı sonu itibariyle bu yasa tasarısı parlamentomuzda kanunlaşacak. İş güvencesi konusu, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ABye karşı resmi taahhüdüne dönüşmüştür. Ulusal programda kısa vadede gerçekleştirilmesi, bizzat bizim tarafımızdan, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin resmi taahhüdü olarak konulmuştur. Bu kısa vadenin dolmasına da üç ay vardır. Ümit ediyorum ki, İş Güvencesi Yasa Tasarısı, iktidarı ile muhalefeti ile tüm partilerimizin ve milletvekillerimizin büyük bir çoğunluk desteğiyle parlamentomuzdan çıkacaktır. İş Güvencesi Yasası çıkacaktır, mutlaka çıkacaktır.
Okuyan, 8 aydır Bakanlık binasında asılı duran ve 10 gün önce fırtına nedeniyle uçan iş güvencesine ilişkin pankartın, bu sabah yeniden asıldığını bildirerek, Sendikaların genel merkezleri önündeki pankartlar nerede? Hepimiz bu işe, Türkiyenin lehine olduğu icin sahip çıkmalıyız dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Okuyan, hazırladıkları İş Güvencesi Yasa Tasarısının mutlak iş güvencesi sağlamadığını, ancak bu tasarının 158 sayılı İLO sözleşmesi ile Avrupa Birliği norm ve ölçülerine uyduğunu belirtti.
Bakanlık olarak 48 yıllık rüya olan işsizlik sigortası ile sosyal güvenlik reformu yasalarını çıkardıklarını, sıranın İş Güvencesi Yasasına geldiğini kaydederek, İşsizlik sigortası da sosyal güvenlik reformu yasası da İş Güvencesi Yasası da çağdaş olmanın gerekleridir, çağdaş devlet olmanın gerekleridir dedi. | |