Home page
Haber Menüsü


Yeni umut Reese Witherspoon
Son olarak “Legally Blonde” filminde izlediğimiz güzel oyuncu, yaşından beklenmeyecek kadar çok deneyime sahip.
NTV-MSNBC
    17 Aralık—  Reese Witherspoon Hollywood’un bel bağladığı genç isimlerden. Sarışın güzel, bu beklentileri boşa çıkarmadan var gücüyle çalışıyor. Reese’in birlikte çalıştığı isimler arasında Paul Newman, Gene Hackman, Mark Wahlberg, Harvey Keitel gibi usta oyuncular var.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 

       Hollywood yapımcı ve yönetmenleri herzaman yeni ve taze bir yüze açık. Özellikle de yeteneği ve taze güzelliğiyle izleyiciyi kendisine tutsak edecek bir isme. Sonunda aradığı bu özellikleri taşıyan genç bir oyuncu buldu: Reese Witherspoon
       
       22 Mart 1976 yılında Nashville, Tennessee’de dünyaya gelen Laura Jean Reese Witherspoon film endüstrisinde çalışmaya başladığında çok genç, duyarlı ve çalışkandı. Stanford Üniversitesinde İngiliz Edebiyatı okuyordu ama biryandan da Disney’de Carl Franklin’e “Devil in a Blue Dress”in prodüksiyon öncesi çalışmalarında yardımcı olarak staj yapıyordu. Kendi birikimini çeşitlendirmek ve farklı şeyler öğrenmek konusunda da oldukça hevesliydi.
       

       Reese Witherspoon henüz 25 yaşında olmasına rağmen oldukça geniş bir film ve rol yelpazesine sahip. Güzel oyuncu izleyicilerin ve eleştirmenlerin ilgisini ilk olarak Robert Mulligan’ın drama filmi olan “The Man in The Moon” ile çekmeyi başardı. Daha sonra başrollerini Patricia Arquette ile paylaştığı “A Far Off Place” ve ardından “Wildflower”da rol aldı.
       1996’da Mark Wahlberg ile başrollerini paylaştığı James Foley’nin gerilim filmi olan “Fear” geldi. Ardından Oliver Stone’un yapımcılığını Matthew Bright’ın yönetmenliğini üstlendiği “Freeway” ile Sundance Film Festival’inde başarısı ortaya çıktı. Gary Ross’un yönettiği “Pleasantville” filminde kendisine verilen komedi yeteneğini bir kez daha ortaya koydu. İlk oyunculuk yıllarında rol aldığı Robert Benton’ın yönetmenliğini yaptığı ve başrollerini Paul Newman, Gene Hackman ve Susan Sarandon’ın paylaştığı “Twilight”, Ryan Philippe ve Sarah Michelle Gellar ile rol aldığı “Cruel Intentions”, “Election” (bu filmle Altın Küre’ye Aday gösterildi), “Best Laid Plans”, “American Psycho”, “Little Nicky”, “Jack The Bear”, “SFW”, “Overnight Delivery”, “Desperate Choices”, “Return to Lonesome Dow” şimdiye kadar rol aldığı filmler arasında.

       Oliver Parker’ın yeni filmi “The Importance of Being Earnest” ise bu yıl rol aldığı filmler arasında.
       Reese, aktör Ryan Phillippe ile evli ve küçük de bir kızları var; Ava Elizabeth ! 1999 yılının Haziran ayında evlenen çift 1997 yılından bu yana birlikte.
       
BİRKAÇ SORU BİRKAÇ CEVAP
       Daha gençken günlük tutar mıydınız?
       Evet küçük bir çocukken defterime birşeyler yazardım. Bunu yaptığım için de çok mutluyum çünkü şimdi okuduğumda çok duygulanıyorum ve o günlerime geri dönüyorum. İnsanın çocukluğunu, o tatlı anıları hatırlayabilmesi çok güzel.
       
       Lise yıllarınızı nasıl hatırlıyorsunuz?
       Ben yanlızca kızların okuduğu bir lisede okudum. Yani diğer yaşıtlarıma göre daha sıkıcı bir deneyimdi benim için. En azından ilişkilerimizde erkeklerin dikkatini çekebilmek için girilen türden bir rekabet yoktu.
       
       Eşiniz Ryan ile çalışırken herhangi bir uyumsuzluk hissettiniz mi?

       Hayır kesinlikle kükemmel bir deneyimdi. Zaten çok uzun zamandır birlikte çalışmak istiyorduk ve sonunda ‘Cruel Intentions’ ile gerçekleşti. Herzaman birbirimizin işlerine de saygı duyduk ve birlikteyken de ufak bir takım oluşturuyoruz. Şimdi de Ryan birlikte birşeyler yazmamızı istiyor ama ben hâlâ ‘Ne?’ diye soruyorum.
       
       İlk aşkınızı hatırlıyor musunuz?
       Beşinci sınıftaydım ve Graham Locke’a aşık olduğumu düşünüyordum. Ama o benim kalbimi kırdı çünkü sınıftaki herkese göğüslerimin küçük olduğunu söylemişti. Neyse zaten tam olarak aşk da sayılmazdı.
       
       Kariyerinizde kaderin de rolü olduğuna inanıyor musunuz?
       

       Kesinlikle. Yaptığınız birçok şeyde ve bulunduğunuz yere gelmenizde kaderinizin payı çok fazla hatta bazen yapamadığınız şeylerde de. Bazen bir rolü alamadığım için çok üzülüyoru ama sonra filmi izlediğimde tanrıya buna izin vermediği için şükrediyorum.
       
       Sizce Ryan’ın sizin doğumgününüzde bulunması da kaderin işi miydi?
       Tabii ki. O konuda kendimi çok şanslı hissediyorum. Her sabah uyandığımda onu yanımda uyurken görmek beni herşeye motive ediyor ve tanrıya onu karşıma çıkardığı için teşekkür ediyorum. 21. doğumgünümde tanıştık ve o gece erkenden ayrılmak zorundaydı. Sonra üç ay boyunca telefonla konuşmak ya da mektuplaşmak dışında görüşemedik. Bu çok iyi oldu çünkü ilk aşamada birbirimizi kültürel olarak tanıyabildik. Karşılaştığımızdaysa ikinci aşamaya geçmiştik bile. Aşık olmuştuk. Muhteşemdi.
       

       
FİLMOGRAFİ
       Importance of Being Earnest, The (2002) .... Cecily Cardew
       Sweet Home Alabama (2001) .... Melanie
       Legally Blonde (2001) .... Elle Woods
       Little Nicky (2000) .... Holly
       American Psycho (2000) .... Evelyn Williams
       Best Laid Plans (1999) .... Lissa
       Election (1999) .... Tracey Enid Flick
       Cruel Intentions (1999) .... Annette Hargrove
       Pleasantville (1998) .... Jennifer Wagner/Mary Sue Parker
       Overnight Delivery (1998) .... Ivy Miller
       Twilight (1998) .... Mel Ames
       Freeway (1996) .... Vanessa Lutz
       Fear (1996) .... Nicole Walker
       S.F.W. (1994) .... Wendy Pfister
       Jack the Bear (1993) .... Karen Morris
       Far Off Place, A (1993) .... Nonnie Parker
       Man in the Moon, The (1991) .... Danielle ‘Dani’ Trant
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları