Home page
Haber Menüsü


Goldie Hawn’ın yetenekli kızı: Kate Hudson
Henüz 22 yaşında olmasına rağmen Altın Küre dahil birçok ödülü ve Oscar gibi önemli ödüllerde de adaylığı var.
NTV-MSNBC
    6 Aralık—  “About Adam- Aşkmatik” filmiyle gündeme gelen Kate Hudson, başarıya ulaşmak ve ünlü olmak için annesinin şöhretinden faydalanmak istemediğini ve bundan özellikle kaçındığını söylüyor.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


       
       Birlikte çalıştığı yönetmenlerden tutun da rol arkadaşlarına, dostlarına kadar Kate Hudson’ı tanıyan herkes onun çevresine saçtığı ışık konusunda hem fikir. Bağımsız filmlerle başlangıç yapan genç oyuncu üç yıl gibi kısa bir sürede Vanity Fair’e kapak olmayı başararak son zamanların en hızlı yükselişlerinden birini gerçekleştirdi. Üstelik bu başarıya ulaşmak için annesi Goldie Hawn’ın adını bile kullanmamaya özen göstererek.
       Kate Hudson 19 Nisan 1979 Los Angeles Kaliforniya doğumlu. Annesi Hollywood’un ünlü aktrislerinden Goldie Hawn babası ise müzisyen ve şovmen olan Bill Hudson. Ama Kate, annesinin uzun süredir birlikte olduğu aktör Kurt Russell’a baba demeyi tercih ediyor. Yakın çevresindeki adıyla Katie’nin erkek kardeşi Oliver Hudson da aktör yazar ve yönetmen. Anlaşılacağı gibi genç yıldızın yeteneği genlerinden geliyor.
       

       Kate henüz lisedeyken tiyatroya ilgi duymaya başlamış ve bazı amatör gruplara katılmış. Mezun olduktan sonraysa üniversiteye gidip vakit kaybetmek yerine bir an önce oyunculuk kariyerini geliştirmeye karar vermiş. Sinemaya 1998 yapımı “Desert Blue” ile başlayan Hudson’ın kendini göstermeyi başardığı yapım ise “Almost Famous”. Bu filmde rol alana kadar “Ricochet River” (1998), “200 Cigarettes” (1999), “Gossip” (2000)
       “About Adam” (2000) gibi filmlerde oynadı. 2000 yapımı “About Adam” ise ülkemizde henüz gösterime girdi.
       
       Hudson’a şöhreti getiren ve ülkemizde “Şöhrete Bir Adım” olarak gösterilen filmin yönetmeni Cameron Crowe Hudson’a ilk olarak ana karakter olan

       Patrick’in kız kardeşi olarak küçük bir rol vermişti ama Hudson için işler daha iyi gitti.70’ler Rock’ına övgü niteliğindeki bu filmde Band Aide hayranı genç kızı Penny Lane canlandıracak olan Sarah Polley filmden çekildi ve Hudson çıkan fırsatı değerlendirmeyi başardı. Gösterdiği performansla kimsenin yüzünü kara çıkarmayan Hudson, bu rolle ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Dalında’ “Altın Küre Ödülü” aldı ve aynı zamanda Oscar’a da aday oldu.
       Penny Lane rolündeki başarısını tanımlarken özellikle Penny’nin yaşamıyla kendi yaşamı arasındaki benzerliklerden sözediyor Kate. Seyehatlerde büyüyen ve farklı birçok şey yaşayan genç oyuncu bunun onu zenginleştirdiğini düşünüyor. Ayrıca çoçukken annesini ve babasını çalışırken izlediğini ve onlardan çok fazla şey öğrendiğini de söyleyen Hudson, “Çok şey görme fırsatı buldum ki bunların bir kısmı ailemin görmemi istemeyeceği şeylerdi. Ama bütün bunlar beni ben yaptı. Bir tür farkındalık bu ve Penny Lane ‘de de var” diyor.
       

       Annesinin şöhretini kullanarak biryerlere gelmek istemeyen ve hatta büyük bir film yıldızı olmak ya da şöhret olmak konusunda asla hırslı davranmayan, tüm bunları umursamayan biri olduğunu söylüyor. Film dünyasında olupta bu konuda çok hırslı davranan insanların, işi sabırsızlıkla ileri götürmeye çalışan, beklemeye tahammülü olmayan genç oyuncuları eleştiren Kate artık çok az zeki oyunucu yetiştiği görüşünde. Ancak tabii ki kendini o azınlığa dahil ediyor.Oynadığı ve oynayacağı filmlerin hiç şüphesiz şöhret getireceğinin farkında ama bunun onun gözünde pek bir değeri olmadığının da tekrar tekrar altını çiziyor. “Popüler olmak eğlenceli bir şey, okulun en popüler çocuğu olmak gibi” diyor. “Tek sorun insanların buna fazla önem vermesi, bu gerçekten can sıkıcı. Hayat bu değil. Hayat ne yıldız olmak ne de bu yolculuğun kendisi değil o yolda karşına çıkan insanlardır, sevdiğin insanlar.”
       

       People dergisinin “Dünyanın En Güzel 50 İnsanı” listesine giren 22 yaşında ki genç oyuncu başarılı olmak ve ilerleyebilmek için kendi çabasından başka bir şey kullanmadığını yani ailesinin ününden faydalanmadığını söylesede onlara çok şey borçlu olduğunu kabul ediyor. Bunun tek sebebi ise onların yıldız kimliklerini evin dışında bırakıp ona her çocuğun ihtiyacı olan sevgi dolu yuvayı sunmuş olmaları.
       
       Son olarak Wes Bentley ve Heath Ledger ile birlikte “Four Feathers” adlı filmde rol alan Kate 2000 yılbaşının arefesinde “Black Crowes” adlı grubun şarkıcısı Chris Robinson ile evlendi.
       

       
       Filmografi:
* Four Feathers (2001)
* How to Lose a Guy in 10 Days (2001)
* Dr. T & the Women (2000)
* Almost Famous (2000)
* Gossip (2000/I)
* About Adam (2000)
* 200 Cigarettes (1999)
* Ricochet River (1998)
* Desert Blue (1998)
       
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları