Home page
Haber Menüsü


İSO’ya yeni başkan Tanıl Küçük
İKV Başkanı Meral Gezgin Eriş ve İSO Başkanvekili Tanıl Küçük’ün aday olduğu, İstanbul Sanayi Odası Başkanlığı seçimlerinde Küçük galip geldi. Hüsamettin Kavi ise, İSO Meclis Başkanı seçildi.
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
28 Kasım— Türkiye’nin en büyük sanayi odası niteliğindeki İstanbul Sanayi Odası’nda başkanlık seçimlerini Tanıl Küçük kazandı. İSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Elit Çikolata Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, 64 oyla İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Meral Gezgin Eriş’i geride bırakarak İSO’ya başkan oldu. İSO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 8 yıldır aralıksız yürüten Hüsamettin Kavi ise görevini bırakan Ömer Dinçkök’ün yerine İSO Meclis Başkanlığı’na seçildi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  105 üyenin oy kullandığı İSO seçimlerinde, İKV Başkanı Eriş 35 oy alırken; Tanıl Küçük’ün listesi delinmeden seçildi.
       
KÜÇÜK: TAKIM HALİNDE ÇALIŞACAĞIZ
       Seçimleri kazanan Küçük, sonuçların ardından yaptığı açıklamada, “Yönetim kurulumuz, meclisimiz, hep beraber büyük bir ekip, takım halinde çalışarak inşallah çok çok iyi şeyler yapacağız” dedi. Küçük, seçimleri kazandıktan sonra rakibi Meral Gezgin Eriş ile birlikte basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sabahtan beri Sanayi Odası’nda çok güzel bir havanın sergilendiğini söyledi.
       Türkiye’ye örnek olması gereken havayı hep beraber yaşadıklarını dile getiren Küçük, “Meral Hanım, bu havayı yaşattı bize. Biz netice açıklanmadan da bütün gün beraberdik. Aynı masadaydık. Bir şeye söz verdik, (netice ne olursa olsun İSO için beraber çalışacağız) dedik. Bu beraberlik bundan sonra da artarak devam edecek” diye konuştu.
       Seçimlerden İSO, Türk sanayi ve Türkiye’nin kazanacağını belirten Küçük, bunu hep beraber yapacaklarını bildirdi.
       Bir basın mensubunun, “önceliğiniz ne olacak?” şeklindeki sorusu üzerine de Küçük, herkesin sanayinin sorunlarını bildiğini, o sorunların tespitine yönelik çalışmaları olduğunu belirterek, “Tespit ettiğimiz sorunların iletilmesi, çözümüne yönelik baskılarımızı artırmak, netice almak en büyük amacımız” dedi.
       Tanıl Küçük, son 10 senenin siyasi istikrarsızlığının ortaya çıkardığı ve son bir senedir Türk ekonomisine ve sanayisine kilitlenen ağır faturayı herkesin bildiğini ifade ederek, bunu hep beraber gidermeye çalışacaklarını kaydetti.
       
CENTİLMENCE SEÇİM DÖNEMİ
       Seçimi kaybeden Meral Gezgin Eriş de, seçim öncesi ve seçim süresince kazananın İSO olacağını söylediğini hatırlatarak, “söylediğim neticelendi” dedi. Tanıl Küçük’ü içtenlikle kutladığını belirten Eriş, Küçük’ün çok başarılı çalışmalar yapacağına inandığını, bir Meclis üyesi olarak üstüne düşen katkıları yapacağını bildirdi.
       Eriş, “İSO son derece demokratik ve centilmence bir seçim dönemi yaşadı. Bence bunun yaşanmış olması dahil başlı başına çok değerli ve İSO’nun farklılığını, üstünlüğünü gösteren bir husus oldu. Biz burada demokrasi ile saygıyı bir arada yaşatmanın çok önemli bir örneğini verdik. Bundan sonra da aynı örneği yaşatmaya devam edeceğiz “ dedi.
       Meral Gezgin Eriş, bir basın mensubunun “İKV’deki görevinize devam edecek misiniz?” sorusu üzerine, “Bakacağız ona. Şu anda bir şey söylemeyeyim. Sanayi Odası’nda kazanan arkadaşların sevincini gölgelemeyelim. Esas konu o” dedi. Bu arada, Tanıl Küçük ile Meral Gezgin Eriş’in gün boyunca birbirleriyle dostane bir hava sergiledikleri görüldü.
       Öte yandan İSO’da verilen iftar yemeğinde de, Meral Gezgin Eriş, Tanıl Küçük ve tek aday olarak katıldığı seçimi kazanan yeni Meclis Başkanı Hüsamettin Kavi yan yan oturdular. Tanıl Küçük’ün seçimi kazanmasının ardından, ilk tebrik edenlerden birisi de Meral Gezgin Eriş oldu. Diğer üyeler de tebriklerini ilettiler.
       
KAVİ MECLİS BAŞKANI
       Ömer Dinçkök’ün kendi isteğiyle bıraktığı Meclis Başkanlığı seçiminde tek aday olan İSO Yönetim Kurulu eski Başkanı Hüsamettin Kavi kazandı. 98 oyun kullanıldığı seçimde Kavi 89 oy aldı. Erdal Bahçıvan ve Turan Sarıgülle’nin başkan vekilliklerine getirildiği seçimlerde, 5 oy geçersiz sayılırken, 4 oy da boş kullanıldı.
       Meral Gezgin Eriş, seçimden önce yaptığı açıklamada, Hüsamettin Kavi’nin Meclis Başkanlığı için uygun olduğunu, bu nedenle başka bir isme gerek duyulmadığını söyledi.
       
SEÇİM SONUÇLARI
       106 meclis üyesinden 105’inin oy kullandığı seçimde, 2 oy geçersiz sayılırken, Tanıl Küçük’ün listesi delinmeden seçildi.
       Seçimde, Eriş’in listesinde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) eski Başkanı Okan Oğuz ile Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Tuncay Özilhan’ın kuzeni Mustafa A. Özilhan da vardı. Seçim sonuçları şöyle:
       “Tanıl Küçük (61), H. Halil Demirkaya (65), Ataman Onar (67), Bahattin Keleş (56), Mustafa Özkazanç (66), Zeynep Bodur Okyay (67), Ali İsmail Sabancı (62), Uran Tiryakioğlu (63), Bülent Demircioğlu (62), Mehmet Büyükekşi (64) ve Nuri Tuna (63). Meral Gezgin Eriş (42), Ahmet Sakip Gürsoy (35), Ali E. Çavuşoğlu (45), Ali Engin Keçeli (37), Köksal Yüceler (35), M. Okan Oğuz (36), Mustafa A. Özilhan (35), Mustafa Alpagut (35), N. Özcan Özenbay (36), Teoman Yenigün (34) ve Turan N. İnkaya (35)”
       Küçük başkanlığındaki yeni Yönetim Kurulu’nun 30 Kasım Cuma günü toplanarak, görev dağılımı yapması bekleniyor.
       
İSO’NUN GEÇMİŞİ
       Kuruluşu 1952 yılına dayanan İSO, İstanbul’un kurumsal yapısında ve ekonomik dinamizminde önemli bir rol oynuyor. Türkiye’nin imalat sanayinde yaratılan katma değerin yüzde 35’i, toplam vergi gelirlerinin yüzde 42’si, toplam ihracatının yüzde 35’i ve imalat sanayindeki toplam istihdamın da yüzde 16’sı İSO üyesi firmalar tarafından yaratılıyor.
       Üyelerinin yüzde 95 gibi büyük bir çoğunluğu küçük ve orta boy işletme olan İSO, 8 bin 800’ü aşkın üyesi ile Türk özel sektörünün en dinamik ve güçlü temsilcisi konumunda bulunuyor.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları