Home page
Haber Menüsü


Bush'un 11 Eylül saldırısını öğrendiği an.
Bush: Saddam kötü biri
Newsweek’e 11 Eylül ve sonrasında yaşananları değerlendiren ABD Başkanı, Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin’in kitle imha silahlarına sahip olduğunu düşündüğünü söyledi.
Washington
AA
    26 Kasım —  ABD’nin Afganistan’dan sonraki muhtemel hedefleri arasındaki Irak’a ilişkin bir soru üzerine Bush, Irak lideri Saddam Hüseyin’i, “kötü biri” olarak niteledi. Saddam’ı daha önce İran’a ve kendi halkına karşı kitle imha silahı kullanmakla suçlayan Bush, “bence Saddam iyinin peşinde değil” dedi. Saddam’ın ülkesini, gözlemcilere açması gerektiğini söyleyen Bush, “kötü olmadığını kanıtlamak ona bağlı” diye konuştu. Başkan Bush ve eşi Laura, Amerikan Newsweek dergisine, 11 Eylül anılarını da anlattılar.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  ABD Başkanı George W. Bush ve eşi Laura, terörist saldırıların olduğu 11 Eylül gecesi, Beyaz Saray’a yaklaşmakta olan bir uçak yüzünden verilen yanlış alarm ile yataklarından fırlayarak bodruma indiklerini söyledi.
       George W. Bush, röportajda, 11 Eylül gecesi, Beyaz Saray’a yaklaşmakta olan bir uçak yüzünden yanlış alarm verildiğini ve eşi Laura’nın koluna girerek, üzerinde koşu şortu, tişörtü ve eski ayakkabılarıyla, köpekleri Barnie ve Spot’u yakaladığını, hemen ardından Beyaz Saray’ın bodrumundaki “Acil Durum Odası’na” indiklerini kaydetti. Kısa süre sonra bu alarmın yanlış olduğu ortaya çıktı.
       
“KOMUTAN BENİM!”
       Bush’un Florida’daki bir ilkokulda sınıfta çocukların hikayelerini dinlerken, Beyaz Saray Genel Sekreteri Andrew Card’ın yaklaşarak, Başkan’ın kulağına “İkinci bir uçak Dünya Ticaret Merkezi’ne çarptı. Saldırı altındayız” dediği sırada, Başkan’ın yüzündeki ifade ertesi gün bütün gazetelerde yer almıştı. Newsweek’e konuşan Bush, “kameraların beni izlediğinin tamamen farkındaydım. Şoke olmamış gibi görünmeye çalıştım. Amerika saldırı altındaydı. Bu bilgiyi sindirmeye çalışıyordum. Konuşacağım kimse yoktu. Bir sınıfta oturmuş çocukların hikayelerini dinliyordum. O anda fark ettim ki komutan benim ve Amerika saldırı altında” dedi.
       Air Force One uçağına dönen Bush, hemen, Senato’da eğitim komitesinde bir konuşma yapmaya hazırlanan karısı Laura’yı aradığını ve iyi olduğunu öğrendiğini, Laura’nın kendisini yatıştıran konuşmasını dinlediğini söyledi. Laura Bush da okulda bulunan ikiz kızları Barbara ve Jenna’yı aradığını, iki kızının da gizli servis tarafından güvenli bir yere götürüldüğünü öğrendiğini kaydetti.
       
“SAVAŞTAYIZ”
        Bush, Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin, Beyaz Saray’a dönmemesinde ısrar etmesi üzerine, Louisiana, Nebraska’da dolaştığını ve ancak yeni bir saldırı olmayacağı inancının oluşmasının ardından akşam saatlerinde döndüğünü, ilk işinin, eşi Laura’ya sarılmak olduğunu söyledi. Başkan Bush, Beyaz Saray’ın acil durum odasında, Cheney ile buluştuğunu, ulusal güvenlik konseyini acilen topladığını ve onlara “savaştayız” dediğini de anlattı. Toplantı bittikten sonra odasına çıkmak üzere asansöre yönelen Bush, gizli servis tarafından durdurularak, bodrumdaki yatakta yatması tavsiyesini dinledi. Ancak Bush, “çok yorgunum. Bodrumda değil, kendi yatağımda uyuyacağım” dedi.
        Newsweek’e göre, Bushlar uykuya daldıktan birkaç saat sonra, gizli servis tarafından uyandırılarak hemen bodrumdaki acil durum odalarına inmeleri istendi. Bush, “koşu şortum, bir tişört ve eski ayakkabılarla, Barney ve Spot’u kaptım. Laura koluma yapıştı. Asansöre bindik ve acil durum odasına indik. Laura çok yorgundu. Benim daha önce uyumayı reddettiğim yatakları hazırlamaya başladı. Bu sırada ‘telefon nerede, neler oluyor, yine mi saldırıya uğradık’ diye düşünüyordum. Birisi geldi ve ‘Sayın Başkan, iyi haber, uçak bizdenmiş’ dedi. Yanlış alarm olduğunu, zaten bodruma inerken tahmin ediyorduk” dedi.
       
“BİN LADİN’İ YAKALAYACAĞIZ”
       Bush, “Şu ya da bu şekilde Bin Ladin’i yakalayacağız. Belki 3 yıl alabilir, 10 yıl alabilir. Ancak Bin Ladin gitse bile bütün dünyadaki terör ağı kalacak. Taliban sonrası hükümeti birleştirmek zor olacak. Afganistan’dan sonra global koalisyonu birarada tutmak zor olacak” dedi. Başkan Bush, 11 Eylül’ün üzerinden zaman geçtikçe, Amerika’nın savaşın bittiğini söylemesinin bekleneceğini, ancak savaşın henüz bitmediğini de kaydetti.
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları