Home page
Haber Menüsü


Fehmi Gültekin, EGS Holding Yönetim Kurulu Başkanı oldu
Gültekin, “Göreve başlamadan yaptığım incelemelerle grubun çok kısa sürede eskisinden daha güçlü duruma geleceğini gördüm” dedi.
İzmir
AA
13 Kasım— EGS Holding İcra Kurulu Başkanlığına getirilen Fehmi Gültekin, “Grubun çok kısa sürede eskisinden daha güçlü duruma geleceğine inanıyorum” dedi. EGS Grubu’na ait EGSBank’a 9 Temmuz tarihinde el konulmasının ardından geçen sürede banka ve diğer şirketlerle ilgili son gelişmeleri değerlendirmek üzere düzenlenen basın toplantısında konuşan Gültekin, EGS modelinin Türk ekonomisi için önemli bir model olduğunu ve yaşatılması gerektiğini vurguladı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Gültekin, EGS Holding’in 1200 ortak, 90 bin yatırımcısı olduğuna işaret ederek, bankaya el konulmasından sonra bunların mağdur olduğunu belirterek, “İMKB’de tahtası kapalı 5 şirketimizden dolayı 90 bin yatırımcı mağdur. Bu mağduriyeti önlemek için her tür çalışmayı yapıyoruz. En kısa sürede bu yatırımcıları da memnun edeceğiz, mağduriyetini önleyeceğiz” dedi.
       Gültekin, 90 bin yatırımcının mağduriyetinin önlenmesi için SPK Başkanı Doğan Cansızlar’la yoğun temasta olduklarını kaydederek, şunları söyledi:
       “Tahtaların kapanış nedenlerini ortadan kaldıracak çalışmaları yaptıktan sonra, normal işletmeler haline geldikten sonra ne yapabilirizi sordum. SPK Başkanı da bize bilgi ve mevzuat akışında destek olacağını, yatırımcıların haklarını aktif hale gelmesi için destek vereceğini söyledi. Bankalarla görüşmeler yapıyoruz, borçlarımızı belli bir vadeyle ödeme planı sunarak, firmaları yeniden üretime geçirirsek, en kısa sürede protokolü imzalamak istiyoruz. Çok hızlı hareket edeceğiz, yatırımcıyı kısa sürede rahatlatacağız. IMKB’de tahtası kapanmış ve önümüzdeki günlerde açılacak olan 19 şirket içinde EGS Holding’in 5 şirketi de yeralıyor.”
       EGS Holding’in mal varlığının borçlarını çok rahat ödeyecek seviyede olduğuna işaret eden Gültekin, borçların ödenmesi konusunda hızlı görüşmeler yaptıklarını bunu da kısa sürede sonuçlandıracaklarını ifade etti.
       Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile de görüşmelerinin sürdüğünü belirten Gültekin, EGS Bank konusunda Danıştay’a dava açtıklarını ve bunun sonuçlanmasını beklediklerini belirtirken, “BDDK tasfiye edeceği, satışa sunacağı bankaların alacaklarını kendi içinde kurduğu başkanlığa devredecek. Yıl sonuna kadar bankadan dolayı borçlarımızı ödemek zorunda değiliz. Ama bizim amacımız en kısa sürede bu işi çözüme bağlamak. Bugün (protokol imzalayalım) desinler, biz hazırız” diye konuştu.
       EGS Holding’in geçmişten gelen projelerinden vazgeçmesinin söz konusu olmayacağını, bunların sürdürüleceğini kaydeden Gültekin, bu projelerden vazgeçilmesi halinde borçların ödenemeyeceğini anlattı. Gültekin, varolan projelerin hayata geçirilmesinin yanında yeni ve iddialı projeler de hazırladıklarını bildirdi. Grubun İpek Yolu Projesi’nin Türkiye için son derece önemli olduğuna dikkat çeken Gültekin, “İpek Yolu Projesi hayata geçirildiğinde grubu füze gibi atağa kaldıracak. Biz, çok kısa sürede eskisinden daha iyi noktaya geleceğiz” diye konuştu.
       Grubun aktif olduğu dönemde 2812 çalışanı olduğunu, bunun şu anda 163 kişiye düştüğünü belirten Gültekin, sorunların aşılması halinde yatırım, üretim, ihracat ve istihdama önemli katkılar yapacaklarını savundu.
       
EGS HOLDİNG KRİZ KOMİTESİ
       Oluşturulan EGS Holding Kriz Komitesi’nin Başkanlığı’na ise Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı ve EGS Holding kurucu ortaklarından Mete Uğuz getirildi. Kriz Komitesi adını benimsemediğini dile getiren Uğuz, bunu “Yeniden Yapılanma Komitesi” olarak değiştirdiğini ifade etti.
        Uğuz, komitenin ortaklarla ve devletin ilgili kurumlarıyla koordinasyonu sağlayacağını belirterek, “Uyuyan devi uyaracağız. 90 bin tasarrufçunun birikimlerini ayağa kaldıracağız. Eğer bunu başarabilirsek, bizim de çocuklarımıza anlatacak bir hikayemiz olacak” dedi.
       EGS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Turhan, EGS Bank’ın Fon’a devredildiği günden bu yana yaşadıkları olumsuzlukları aşmak için yoğun çalışmalar yürüttüklerini kaydederek, şöyle dedi:
       “EGS Bank Fon’a devredildikten sonra kesin hesap durumlarının ve devir bilançolarının çıkarılması gerekiyordu. BDDK bunları yaptı. Biz de Grup olarak yaşadığımız şoku attık ve organizasyonumuzu yeniledik. EGS Holding inançlı bir şekilde ve yeni yapılanmasıyla yoluna eskisinden daha güçlü devam edecek. EGS Holding’in kurulması sırasında bize kamu bürokratı olarak büyük destek veren Gültekin’i de grubumuza dahil etmekten mutluyuz.”
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları