Home page
Haber Menüsü


Gökçek’in partisi yolda
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “100 dev adam ile yola çıkacakları partinin” kurulmakta olduğunu bildirdi.
Ankara
AA
11 Kasım— Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, parti kurmanın son safhasına geldiklerini belirterek, “Türkiye’nin, güvenebileceği bir başbakana, bakanlar kuruluna, siyasi kadroya, bir milli takıma ihtiyacı var. İnşallah biz o milli takımı hazırlıyoruz ve 100 dev adamla yola çıkacağız” dedi.

   
 
       
    MSNBC News Tantan'dan yeni parti sinyalleri
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
“Kesinlikle AK Parti’yle birlikte olmamız söz konusu değil. Biz, kendi siyasal hareketimizi kendimiz yapacağız. Bizim hareketimiz, herkesi kucaklayan bir hareket olmak durumunda. Bu açıdan tabii arada büyük bir fark var.”
MELIH GÖKÇEK
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı
       Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce, 17 Ağustos ve 12 Kasım’da Türkiye’de meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına Etlik Kasalar mevkiinde yaptırılan ve depremde yaşamını yitiren Zeynep Gürbüztürk’ün adı verilen”Zeynepçik Parkı”, Gökçek tarafından hizmete açıldı.
       Açılış töreninde, halk oyunu ile mehter gösterilerinin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Gökçek, törende yaptığı konuşmada, yeşile önem verdiklerini belirtti.
       
AKP İLE YOLLAR AYRI
       Törenden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gökçek, “Parti kuruyor musunuz?” sorusu üzerine,”Parti kurmanın son safhasına geldiğimizi rahatlıkla ifade edebilirim. Yola çıktık. Kesinlikle kararımızı verdik. İnşallah partimizi kuracağız” diye konuştu.
       Gökçek, “Tayyip Erdoğan’la birlikte hareket etmeniz söz konusu mu?” diye soran bir gazeteciye, “Kesinlikle AK Parti’yle birlikte olmamız söz konusu değil. Biz, kendi siyasal hareketimizi kendimiz yapacağız. Bizim hareketimiz, herkesi kucaklayan bir hareket olmak durumunda. Bu açıdan tabii arada büyük bir fark var” yanıtını verdi.
       
PROJELER DEMETİ
       “Diğer siyasi partilerden farkınız ne olacak?” sorusunu ise Gökçek, “Her şeyden önce, ortaya projeler demetiyle çıkacağız. ‘Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır’ diyebileceğiz. Aramızdaki fark bence bu. Türkiye, pek çok projeye muhtaç. Türkiye, güven ihtiyacı içerisinde. Biliyorsunuz, şu anda siyasi iktidara olan güven yok. Dolayısıyla Türkiye’nin, güvenebileceği bir başbakana, bakanlar kuruluna, siyasi kadroya ihtiyacı var, bir milli takıma ihtiyacı var. İnşallah biz, o milli takımı hazırlıyoruz ve 100 dev adamla yola çıkacağız” diye cevaplandırdı.
       
“SİYASİ OYUNLARDAN VAZGEÇİLMELİ”
       Bir gazetecinin,”Geçtiğimiz hafta televizyon programlarında önemli açıklamalarınız oldu. Elinizde bulunan bir rapordan bahsettiniz. Önümüzdeki günlerde hazırlayacağınız siyasi harekete yönelik bir komplo beklentiniz devam ediyor mu?” diye sorması üzerine de Gökçek, şunları kaydetti:
       “Birkaç gün önce yaptırdığım ankete göre, Türkiye’de pek çok parti, yüzde 5 barajının altında. Dolayısıyla bazı siyasi organizasyonlarla ayakta durmaya çalışıyorlar. Hepiniz biliyorsunuz, önümüzdeki hafta Salı günü, muhtemelen 4422 sayılı kanun Meclis’e gelecekti. Bu, organize suçlarla ilgili bir düzenleme. Bana gelen bilgilere göre, bu kanun bir süre erteleniyor. Ertelenme gerekçesi de çok enteresan.
       
“BİR SİYASİ PARTİNİN LİDERİ”
       Bir siyasi partinin lideri, belli birtakım organizasyonları yapıp hem de şu anda ortağı olduğu başka partilerin bir bakanı ve bakanlığı hakkında, bir de Ankara Büyükşehir Belediyesi hakkında yeni bir organizasyon çabası içerisinde. Bu organizasyonlar yapıldıktan sonra kanunun çıkmasını uygun gördüğü için zannediyorum birkaç hafta geciktirip, bunu bekleyecek. Bu siyasi oyunlardan Türkiye’nin vazgeçmesi lazım.
       Devlet imkanlarıyla siyasi rakiplerin ortadan silinme oyunlarından vazgeçilmesi lazım. Gerçekten kınıyorum. Bizim çekindiğimiz hiçbir şey yok. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ve bu belediyeye bağlı tüm kurum ve kuruluşlarla ilgili kimin iddiası varsa öyle gazetelere manşet attırmak, böyle organizasyonlar yapmak suretiyle değil.
       
“TV’DEN KAÇARSAM YAMUĞUM VARDIR”
       Televizyonlara davet etsinler, televizyonlarda bize istediklerini sorsunlar. Melih Gökçek televizyonlardan kaçarsa bilin ki Melih Gökçek’in bir yamuğu vardır. Ama kaçmıyor da onlar gazetelere bu tip şeyleri vererek haber yaptırmak, birtakım siyasal organizasyonlarla bizi sıkıntıya sokmak istiyorlarsa bilin ki bunun ardında bir liderin Bizans oyunu vardır. Bu Bizans oyununu da kimse yutmaz.”
       
DEMİREL’İN DURUMU
       “9. Cumhurbaşkanı da 100 dev adam listesinde var mı?” sorusu üzerine de Gökçek, şunları söyledi:
       “Sayın Cumhurbaşkanımız, dönemini cumhurbaşkanı olarak kapattı ve öyle zannediyorum, o 100 dev adam içerisinde, Melih Gökçek’in başlatacağı, genel başkan olacağı bir hareketin içerisinde beraber olması olmaz, konumuna uygun düşmez. O, cumhurbaşkanlığı sıfatıyla Türkiye’de bir döneme mührünü vurmuş bir insandır. Dolayısıyla o, her zaman o yerini muhafaza edecektir, büyüğümüz olarak kalacaktır. Elbette onun fikirlerinden yararlanmak, Türkiye’de siyasette olan herkesin arzu ettiği bir şeydir. Ama o 100 dev adamın içerisinde olması kesinlikle söz konusu değil.”
       
2000 SONUNA KADAR 600 BİN YENİ KAMU ÇALIŞANI
       “Tasarruf tedbirlerini belediye olarak destekleyecek misiniz?” diye soran bir gazeteciye Gökçek, şu yanıtı verdi:
       “Devletin küçülmesinden yana olan bir belediye başkanıyım. 21 bin personelle Ankara’yı devraldım, şu anda 17 bin personelim var. İşçi çıkararak değil, emekli olanların, ayrılanların yerine yenisini almayarak bu işi yapmayı tercih ettim. Devletin de böyle küçülmesi lazım. Yani insanları üzerek, yıpratarak değil de zaman içerisinde emekli olanların yerine işçi ve memur almayarak bu iş yapılmalıydı.
       Bu sene hariç, son 4 sene içerisinde, 2000 yılı sonuna kadar Türkiye’de 600 bin işçi ve memur işe alındı. Hükümet, bunları alırken bugünü neden düşünmedi? Çünkü, hükümetin ufku yok. Şimdi de işçileri çıkartarak mağdur etme yolunu seçiyor. Bu doğru değil.”
       
YÜZDE 5’İN ALTINDAKİ PARTİLER
       Başka bir soru üzerine, erken seçimin gelecek Mayıs ayında olması gerektiğini söyleyen Gökçek, “Sizce yapar mı hükümet?” sorusunu “Yüzde 5’in altındaki partiler nasıl yapacak bunu, bilmiyorum. Barajı düşürecekler gibi geliyor bana” diye cevaplandırdı. Halen hangi partilerin barajı aştığının sorulması üzerine ise Gökçek,”Barajı aşan tek parti, AK Parti. O da yüzde 15 civarında bir oya sahip. Bunun da nedeni, özellikle tepkisel oylar. Dolayısıyla başka partilere olan reaksiyon, AK Parti’ye böyle bir yönelişi ortaya koyuyor. İnşallah merkez sağda bizlerin kuracağı siyasal parti ortaya çıktıktan sonra Türkiye’yi tek başına kucaklayacak, Türkiye’de tek başına iktidarı yakalayacak olan parti de ortaya çıkacak. Türkiye’de herkes, aradığında bizim partide kendisini bulabilecek” diye konuştu.
       
“HADİ CANIM SEN DE”
       Gökçek, “ANAP’ın hazırladığı ekonomik ve siyasi önlemler paketini nasıl değerlendiriyorsunuz? Çünkü, merkezi yönetimin yükü, yerel yönetimlere kaydırılacak. Buna inanıyor musunuz? Yerel yönetimler güçlendirilecek mi?” sorusuna da” (Ainesi iştir kişinin, lafa bakılmaz)” derler. Yani, ANAP, senelerden beri iktidarın ortağı. İktidarın ortağı olana kadar bunları yapmamış, ‘Biz şimdi bunu yapacağız’. İnönü’nün bir sözü vardı, hatırlar mısınız? (Hadi canım sen de)” karşılığını verdi.
       Daha sonra, Melih Gökçek, eşi Nevin Gökçek ve beraberindekiler, parkı gezdiler. Etlik Spor Kulübü’nün oyuncularıyla futbol sahasına giden ve kaleye atış yapan Gökçek, oyuncularla fotoğraf çektirdi. Parktaki basket sahasında da atış yapan Gökçek,”Her işin bir ustası var. Siyaset ayrı, basket ayrı” diye espri yaptı. Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, park alanında Zeynep Gürbüztürk anısına yaptırılan çeşmeden su içtiler ve çeşmenin önünde dua ettiler. Bu arada, Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek’in, tören sırasında zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.
       
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları