Home page
Haber Menüsü


Bülent Ecevit  
DSP lideri Ecevit, muhalefetin tutumuna dikkat çekti.
Ecevit muhalefeti eleştirdi
DSP lideri ve Başbakan Ecevit, muhalefet partilerinin, Meclis çalışmaları ve devlet işlerini sabote ettiğini söyledi. Ecevit, muhalefet, bazı koalisyon mensupları ve köşe yazarlarının DSP’yi eleştirmesinden yakındı.
Ankara
NTV
 
    8 Kasım—  DSP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, muhalefet partilerinin tutumlarını eleştirdi.  

   
 
       
    MSNBC News Kutan: Operasyon derhal durmalı
MSNBC News Asker gönderme için ne demişlerdi?
MSNBC News Tim en erken 15 gün sonra gidebilir
MSNBC News Üsleri Türkiye belirleyecek
MSNBC News "Irak da yeni bir savaş alanı olabilir"
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Ecevit, muhalefet partilerinin TBMM’nin açılmasından bu yana birbiri üstüne, aynı konularda gensoru önergesi verdiğini bildirdi. Muhalefet partilerinin bu şekilde, Meclis çalışmaları ve devlet işlerini açıkça sabote ettiklerini kaydeden Ecevit, şunları söyledi:
       “Böylesine sorumsuzca bir muhalefet örneği şimdiye kadar görülmemiştir. Anayasa ve İçtüzük olanaklarını böylesine kötüye kullanmaya muhalefetin hakkı yoktur. Çalışmaların aksamasında muhalefetin sorumluluğu az değildir. Onun için muhalefeti halka şikayet etmek hakkımızdır ve görevimizdir.”
       
KARDEMİR’İN KURTARILMASI
       Ecevit’in konuşmasını işitme engelliler ve Kardemir işçileri de izledi. Kardemir’in kurtarılmasının önde gelen isteklerinden biri olduğunu ifade eden Ecevit, olumsuz gelişmelerden üzüntü duyduklarını söyledi. Ecevit, Kardemir’in sorunların aşılması için yardımcı olacaklarını bildirdi.


       Başbakan Ecevit, ABD’nin 11 Eylül’de uğradığı ağır terörist saldırının, terörizmin bütün insanlık için yaygın bir tehlike haline geldiğini gösterdiğini söyledi. Türkiye’nin uzun yıllardır terörizmin acılarını çektiğini anımsatan Ecevit, bazı dost ve müttefik ülkeler Türkiye’ye “Köstek” olurken, en büyük desteğin ABD’den geldiğini ifade etti.
       
HAREKATA ETKİN KATKI
       O nedenle ABD’nin, Afganistan’daki terörist Taliban rejimine karşı başlattığı “Sürekli Özgürlük Harekatı”na etkin katkıda bulunmanın dostluk ve insanlık borucu olduğunu bildiren Ecevit, konuşmasını şöyle sürdürdü:
       “Bu mücadelenin başarıya ulaşması yalnız ABD’nin değil, aynı zamanda tüm bölgenin, o arada Türkiye’nin yararınadır. ABD’nin çağrısına uyarak terörizme karşı mücadelede büyük deneyim kazanmış olan subay ve astsubaylarımızı Afganistan’a gönderiyoruz. Bu birliğin başarısı bütün dünyada ulusumuzun saygınlığını arttıracaktır. Allah’tan askerlerimizi bu önemli görevde korumasını diliyorum.”
       
“ATATÜRK’ÜN VASİYETİ”
Live Vote is temporarily unavailable.

       Başbakan Ecevit, Taliban’a karşı mücadeleye katkıda bulunurken, kardeş Afganistan halkının sorunlarına çözüm getirmek için de ellerinden gelen katkıyı gösterdiklerini bildirdi. Türkiye’nin Afganistan’a ilgisinin Cumhuriyet’in kuruluş yıllarından önce başladığını anımsatan Ecevit, 1920 yılında Meclis yeni kurulduğunda Türkiye’nin büyük sıkıntılar içinde olmasına karşın Atatürk’ün emriyle 12 subayın Afganistan’a gönderildiğini anlattı.
       Ecevit, Cumhuriyet’in ilanından sonra da Türkiye’deki yetişmiş bürokratlar, askerler ve bilim adamlarının yine Atatürk’ün emriyle Afganistan’a gönderildiğini ve bunların bu ülkenin kalkınmasına, bağımsızlığına verilen büyük önemi gösterdiğini söyledi. Ecevit, Afgan halkının kalkınmasına ve özgürlüğüne katkıda bulunmanın bir anlamda Atatürk’ün vasiyeti olduğunu bildirdi.
       Ecevit, Sovyetler Birliği’nin Afganistan’ı işgali nedeniyle bu ülke ile ilişkilerin kopma noktasına geldiğini kaydederek, “Fakat son yıllarda bu ilgimizi canlandırmaya başladık. Afgan halkı için etnik ayrım, siyasal görüş ayrılığı gözetmeksizin, okullar, hastaneler, konutlar yapılmasına katkıda bulunduk. Sulama tedbirleri aldık. Bu şekilde Afgan halkına elimizden gelen çabayı gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz” dedi.
       
“DSP’YE AĞIR VE HAKSIZ ELEŞTİRİLER”
       Son zamanlarda muhalefetten ve koalisyon partilerinden bazı milletvekilleri ile bazı köşe yazarlarından DSP’ye karşı ağır ve haksız eleştiriler yönelttiğinden yakınan Ecevit, şöyle konuştu: “DSP’yi halkın gözünde küçük düşürmeye çalışıyorlar. Oysa DSP’nin Türk siyasal yaşamında özel bir yeri vardır. Buna ilginç bir örnek; DSP’nin 1999 yılının ilk yarısında tek partili azınlık hükümeti olarak gerçekleştirdiği başarılı çalışmalardır. Aradan çok az zaman geçti ama bunu bazı kimseler unutmuş gibi görünüyorlar. Onun için hatırlatmakta yarar var.
       Kendi aralarında anlaşamayan ve birbirlerine güvenemeyen partiler, 1999 seçimleri öncesinde hükümet sorumluluğunu DSP’ye vermek zorunda kaldılar. Biz talepte bulunmadık, biz istekte bulunmadık. Bizim dışımızdaki, muhalifimiz olan partiler bizi iktidara getirmek ihtiyacını duydular.”
       
“DSP ANAZLIK HÜKÜMETİ BAŞARILIYDI”
       Ecevit, yaklaşık 4.5 ay işbaşında kalan azınlık hükümetinin seçim kampanyasının huzur içinde geçmesini sağladığını bildirdi. Çoğunluğu oluşturan partilerin hiçbir yasama çalışmasına izin vermemesine karşın hükümetin başarılı olduğunu ifade eden Ecevit, “Kendi içinde uyum içinde çalıştı. Muhalefet partileri ile de uyum içinde çalışmaya özen gösterdi” dedi.
       Türkiye’ye uzun yıllar ağır acılar çektiren bölücü terörün bu hükümet döneminde sona erdirildiğini anımsatan Başbakan Ecevit, sözlerini şöyle sürdürdü:
       “Zor durumda kalan on binlerce Kosovalı’ya kucak açtı, onların gereksinmelerini karşıladı. Doğu ve Güneydoğu’da yarım kalmış yatırımların tamamlanmasına, bu yatırımlara enerji desteği sağlanmasına, KOBİ’lerin özendirilmesine, sağlık ve eğitim hizmetlerinin geliştirilmesine bu hükümet önemli katkılarda bulundu.
       
“DSP TEK BAŞINA İKTİDAR OLACAK”
       Otomotiv ve turizm sektörlerinin canlandırılması özendirici önlemler yürürlüğe konuldu. Kamu kuruluşlarına memur ve işçi alımında kayırmacı ve karışmacılığı tümüyle ortadan kaldıran merkezi sınav düzenlemesi o hükümet döneminde yürürlüğe konuldu. SSK ve Bağ-kur emekli aylıklarının ödenmesinde bankalar önündeki kuyrukların giderilmesi için ödeme günleri arttırıldı. Kamu kesiminin toplu iş sözleşmeleri barışçı yollarla bağıtlandı. Bunlar, hiçbir yasa çalışmasına diğer partilerce olanak verilmeyen kısa hükümet döneminde yapılan hizmetlere birkaç örnek.”
       Başbakan Ecevit, DSP’nin şimdi başında bulunduğu koalisyon hükümetinin muhalefetin tüm engellemelerine karşın ekonomideki sorunları aşmada da büyük atılımlar yapacağını söyledi. Ecevit, konuşmasını, DSP’nin ilk seçimlerden sonra tek başına çoğunluk iktidarı olacağını ve millete olan hizmet borcunu yerine getireceğini ifade ederek tamamladı.
       
“HAZIRLIKLAR YAPILIYOR”
       Ecevit, grup toplantısından ayrılırken gazetecilerin, Türk birliğinin gidiş tarihine ilişkin sorularına, “Birliğin ne zaman gideceği belli değli. Hazırlıklar yapılıyor” karşılığın verdi.
       Başbakan Ecevit, daha sonra İzmir Bornova İşitme Engelliler Okulu’ndan gelen öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
       
“KÖY HİZMETLERİ’NE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
       Ecevit’in, Köy Hizmetleri il müdürlüklerinin kapatılıp kapatılmayacağı tartışmalarına, “Kalkınmanın köyden başlayacağına inanan bir parti olarak Köy Hizmetleri’ne sahip çıkacağız” sözleriyle açıklık getirdiği bildirildi.
       Edinilen bilgiye göre, DSP grubunun basına kapalı olarak yapılan bölümünde, Samsun Milletvekili Tarık Cengiz, söz alarak devletin küçültülmesi çalışmalarını gündeme getirdi. Cengiz, Köy Hizmetleri il müdürlüklerinin “Devlete maliyetinin yüksek olması nedeniyle kapatılması gerektiği” yönündeki değerlendirmelerin haksız olduğunu ifade ederek, bu kadar önemli bir işin valiliklere ve özel idarelere bırakılmaması gerektiğini söyledi. Cengiz’in, “Bir gün bile köylere gitmemiş insanların bu konuda ahkam kesmesi doğru değil” sözleri grup toplantısında alkışlarla karşılandı. Cengiz’in konuşması üzerine söz alarak yeniden kürsüye gelen Başbakan Ecevit, bir çalışma yürütülmesini kendisinin istediğini, ancak ortaya çıkan sonucun “içine sinmediğini” ifade etti. DSP’nin kalkınmanın köyden başlayacağına inanan bir parti olduğunu kaydeden Ecevit’in, “Köy Hizmetleri’ne sahip çıkacağız” sözleri büyük alkış aldı. Ecevit’in, DSP grubunun da bu eğilimde olmasını görmenin kendisini mutlu ettiğini söylediği bildirildi.
       
ECEVİT’İN ELEŞTİRİLMESİ
        Afyon Milletvekili Gaffar Yakın da yaptığı konuşmada, Başbakan Ecevit hakkında son günlerde gündeme getirilen eleştirilere değindi. Türkiye’nin 11 Eylül sonrası yaşanan gelişmeler çerçevesinde ortaya koyduğu performansın olumlu sonuçlarından yararlanmak isteyenler olduğunu kaydeden Yakın’ın, “Bazı dış çevreler ve Türkiye’deki işbirlikçileri de Başbakan Ecevit yerine daha zayıf, daha tecrübesiz, ne yaptığını bilmeyen birini tercih ediyorlar. Bütün yapılanların nedeni bu” dediği bildirildi.
       
“BİZ DE RAPOR HAZIRLAYALIM”
       Yakın’ın ayrıca, ekonomideki gelişmelerin faturasının DSP’ye çıkarılmasına karşın, bu konudaki sorumluluğun başkalarında olduğunu savunduğu, “DSP grubunda bu sorunların çözümünü sağlayabilecek insanlar var. Biz de Abant’ta ya da başka bir yerde bir toplantı yapıp rapor hazırlayalım” diye konuştuğu öğrenildi.
       Balıkesir Milletvekili Tamer Kanber’in de bir konuşma yaparak, devlette şeffaflığın sağlanması için Devlet İhale Yasa Tasarısı’nın bir an önce yasalaşmasını istediği bildirildi.
       
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları