Home page

Haber Menüsü


Güncelleme: 15:15 TS 15 Haz., 2000
Sergen, İngiliz The Guardian’da
Euro 2000’de Milli Takım için ter döken Sergen, İngiliz The Guardian Gazetesi’nde haber oldu. The Guardian, Sergen için “Paha biçilmez bir sol ayağı var, 60 metre uzaktan topu kül tablasına bile kondurabilir” ifadelerini kullandı.
Londra
AA
15 Haziran— İngiltere’de yayınlanan The Guardian gazetesi, bugün verdiği spor ekinde Galatasaraylı futbolcu Sergen Yalçın’a bir sayfa ayırdı. Sergen Yalçın ile ilgili yazısında “‘Türkiye’nin vahşi çocuğu olgunlaşıyor” başlığını kullanan gazete, Sergen’in bu akşam yapılacak İsveç maçında yıldızlaşıp, takımına faydalı olacağını savundu.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Sergen’in beş yıl önce, kendisinin tipik Türk futbolcusu olmadığına karar verdiğini belirten The Guardian, “Bu oyuncu başından beri duygularıyla hareket eden, bir takıma duygularla bağlanan bir sporcu tipi olamayacağını biliyordu” yorumunda bulundu. Beş yıl önce buna yol açan olayın bir İngiliz gazetecinin Sergen’i İngiltere’nin ünlü futbolcusu Paul Gascoigne (Gazza) ile karşılaştırması olduğunu da belirten gazete, “Sergen, Gascoigne gibi doğal yetenekleriyle hareket eden bir sporcu olduğunu böylece fark etti” dedi.
       
“GÜNAH KEÇİSİ”
       Guardian, Gazza ile Sergen arasındaki benzetmeyi sürdürürken, form kaybeden ve İngiliz spor basını ile kamuoyu tarafından “günah keçisi” ilan edilen Gazza’nın, Sergen ile bu noktada da aynı kaderi paylaştığını yazdı. Gazete, her yıl bir “yaramaz çocuk” bulup suçlama alışkanlığı içinde olan İngiliz basını gibi Türk spor basını ve camiasının da Sergen’i “suçlu” ilan ettiklerini belirtirken, “Sergen ilk yıllarda bu suçlamalara yanıt veremiyordu. Ama onun Gazza’dan farkı daha akıllı olması ve oynamayı sürdürmesi oldu” dedi.
       Sergen için “tembel ve kendini beğenmiş” ifadelerini de kullanan gazete, yaşıtları arasında en yetenekli futbolcu olmasına rağmen bu futbolcunun kişisel hırslarını takımının çıkarlarının üzerinde tutuğunu öne sürdü. Sergen’in eleştirileri umursamadığını da belirten The Guardian, “Sergen, kendisine daha iyi bakılmasını ve yeteneklerinin daha iyi görülmesini istiyor. O iyi bir futbolcu olduğuna sonuna kadar inanıyor” yorumunu yaptı. Gazete, Sergen’in sadece iyi bir futbolcu değil, çapkınlığın bütün gereklerini yerine getiren bir playboy da olduğunu, ünlü futbolcunun buna bir de kumar alışkanlığını eklediğini yazdı.
       
“PAHA BİÇİLMEZ SOL AYAK”
       Sergen’in klasik sol ayağı ile bütün dünyada paha biçilmez bir futbolcu ve hatta 60 metre uzaktan bir kül tablasına topu kondurabilecek yetenekte olduğunu belirten The Guardian, “Sahada bir yandan iyi bir maestro, bir yandan da ilgi bekleyen şımarık bir çocuk gibi görünmesi bu gerçeği değiştirmiyor” dedi. Türkiye’nin 11. Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri’nde İtalya ile yaptığı maçta Sergen’in son derece güzel bir oyun sergilediğini, çok iyi pas verdiğini, hatta bir medyum gibi kimin nereye koşacağını tahmin bile edebildiğini kaydeden gazete, “Sergen de Gascoigne gibi, bir takıma bağlı olmaktansa göçebe gibi takım takım geziyor. Şimdi artık yurtiçinde gidebilecek yeri kalmadı, gözü yurtdışında” yorumunu yaptı.
       Newcastle United Kulübü‘nün Teknik Direktörü Bobby Robson’ın da bir Sergen hayranı olduğunu belirten gazete, ünlü futbolcunun bu kulübe gidebileceği imasında da bulundu. The Guardian yazısını, Sergen’in artık gözünü onun başarısına dikmiş milyonlarca insanın sorumluluğunun bilincinde ve takımını Avrupa Şampiyonası’nda başarılı kılmak için kararlı olduğunu belirterek tamamladı.
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları