Home page
Haber Menüsü


Vural: THY yeniden yapılanıyor
Ulaştırma Bakanı Vural, THY Yönetim Kurulu’nun gelişmeler ışığında şirketini yeniden yapılandırdığını belirterek, hava taşımacığılığına talebin 2002 yılının ikinci 6 ayından itibaren önemli ölçüde bir taleple karşılaşacağını söyledi.
İstanbul
AA
18 Ekim— Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, Türk Hava Yolları’nın (THY) özelleştirme kapsamında bir kurum olduğunu ve THY Yönetim Kurulu’nun son gelişmeler doğrultusunda şirketi yeniden yapılandırdığını kaydetti.

   
 
       
   
MSNBC News THY personel ücretlerini düşürüyor
MSNBC News THY küçülüyor, ücretsiz izin gündemde
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Vural, DHL tarafından başlatılan ve dış ticaret sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların gümrük işlemlerini süratle tamamlayan ve sınırsız depolama sağlayan Antrepo Servisi’nin açılışı dolayısıyla DHL’nin Yenibosna’daki merkezinde düzenlenen törene katıldı.
       Törende konuşan Ulaştırma Bakanı Oktay Vural ise globalleşen dünyada rekabet gücünü artırmanın yollarından birinin hızlı ülkeler sınıfına girmek olduğunu kaydetti. Bilgi toplumu ve hızlı ülke olmak için 3 unsura ihtiyaç olduğunu belirten Vural bu unsurları, hız, bilgi ve güven olarak özetledi.
       DHL’nin ihracata yönelik kampanyalarının önemine de işaret eden Bakan Vural, ekonomik olarak sıkıntılı bir dönemden geçilirken, özel sektör yatırımlarının, sorunların çözümüne olan inancı artırdığını vurguladı.
       
THY’DE YÜZDE 10 MAAŞ İNDİRİMİ
       Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural, THY personelinin maaşlarında yapılan yüzde 10’luk indirimin hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:
       “THY, 11 Eylül’deki olayların ardından şirket stratejisini yeniden belirliyor. THY, biliyorsunuz özelleştirmeye tabi bir kurum. Dolayısıyla yönetim kurulu gelişmeler ışığında şirketini yeniden yapılandırıyor ve doğru yapıyor. Zannediyorum bu çerçevede çalışanlarıyla birtakım görüşmeler yürütüyor. Yani bu ortam içinde özellikle sivil havacılık şirketlerinin, kendilerini krizden daha az etkilenmek üzere yapılandırmaları gerekiyor.”
       Vural, THY’nin bazı bölgelere yapılan uçuşları kaldırdığının hatırlatılması ve yeniden yapılandırmaların ne yönde olacağının sorulması üzerine de THY’nin masraflarını azaltmak amacıyla bu çalışmaları yürüteceğini söyledi.
       “Onun dışında uçuşlarının çok etkileneceğini düşünmüyorum ama belli merkezleri birleştirerek bir uçuş programı hazırlıyorlar” diyen Oktay Vural, personelle yapılan görüşmeler de dahil olmak üzere tüm işlemlerin uzlaşma içinde gerçekleştiğini belirtti.
       
SİVİL HAVA TAŞIMACILIĞINI DESTEKLEME
       Sivil hava taşımacılığını desteklemeye yönelik çalışmalar yürütüldüğü bilgisini de veren Bakan Vural, şöyle devam etti:
       “Sigorta şirketleri, 11 Eylül’den sonra uçak kaçırma, savaş ve terör risklerini 50 milyon dolara indirmişti. Devletimiz, 50 milyon dolardan 1.5 milyar dolara kadar olan riski üstlendi ve bu son derece önemli bir destekti. Bu desteğin belli bir süre daha sürdürülmesi konusunda müracaatımız oldu. Böylece sivil hava taşımacılarını bu riskten kurtarıyoruz. Onun dışında sivil havacılığın yeniden yapılandırılması için Hazine’ye bir kredi müracaatımız olmuştu. Bu kredi henüz Hazine’nin değerlendirmesindedir. Ama biz ondan önce bu kış dönemi içinde rekabet gücünün korunması açısından Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin yapacağı birtakım indirimler söz konusu olabilir. Bununla ilgili bir hazırlığımız var, bu müracaatımızı yakın bir zamanda hükümete yapacağımızı umut ediyorum.”
       
“KAYNAKLARI VERİMLİ KULLANMA İHTİYACI VAR”
       Türkiye’nin önemli ekonomik sıkıntıları olan bir ülke olduğunu söyleyen Vural, kaynakları verimli kullanma ihtiyacı olduğunu, bu açıdan yapacakları değerlendirmenin, öncelikler stratejisine bağlı olarak hükümet ve Hazine tarafından koordine edilerek duyurulacağını aktardı.
       Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, “Ama sivil hava taşıyıcılarımızın 2002 yılının ikinci 6 ayından itibaren önemli ölçüde bir taleple karşılaşacağını düşünüyoruz. Önemli olan şu kısa dönemdeki sıkıntıları aşabilmektir” diye konuştu.
       Vural, Roaming’e ilişkin bir soruya da “Telekomünikasyon Kurumu kararını verdi. Roaming’den faydalanmak isteyenler olacak. Ona göre kendileri bu Roaming’i kabul edip etmediklerini belirleyecekler, faydalanmak istiyorlarsa bu Roaming geçerli olacak” karşılığını verdi.
       
AKAVİ: ÖNCÜ OLACAK UYGULAMALAR
       Törende konuşan DHL Türkiye Genel Müdürü Michel Akavi, dünyanın en güçlü uluslararası hızlı hava taşımacılığı kuruluşu olan DHL’nin, yeni lojistik alanları ve hizmet birimlerini içeren Antrepo Servisi ile sektörde öncü olacak uygulamalar başlattığını söyledi.
       Antrepo Servisi’nin ileri otomasyon ve bilgisayar işlemlerinden yararlanarak her türlü izleme, kontrol ve depolama operasyonlarının daha hızlı ve güvenli şekilde gerçekleşmesini sağladığını kaydeden Akavi, “DHL bu kapsamda 300 bin dolarlık bir yatırımla kendi sektörünün Türkiye’deki ilk genel antreposunu kurdu” dedi.
       Akavi, yeni sistemle işletmelerin acil ihtiyaçları olan malzemelerin gümrük çekim işlemlerinin hızla yapılabileceğini anlattı.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları