Home page
Haber Menüsü


Chris Tucker - Jackie Chan
Bitirim İkili 2
Doğu’nun en hızlı elleri, Batı’nın en hızlı çenesiyle tekrar bir araya geliyor. Jackie Chan ve Chris Tucker ikilisinin yeni maceraları sinemalarda.
NTV-MSNBC
    23 Ekim—  Brett Ratner, 1998’de büyük başarı kazanan ‘Rush Hour’a imza atan yönetmendi. Üç yıl sonra aynı ekiple, yine aynı başarıyı tekrarlıyor. Hong Konglu ve Los Angelesli iki polisin karıştığı heyecanlı maceraların yanı sıra, ikilinin düştüğü komik durumlar filmi vaz geçilmezler arasına yerleştiriyor.  

   
 
       
    MSNBC News Filmler, Sinemalar, Seanslar
MSNBC News 3 yeni film gösterimde
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
FİLMİN KONUSU
       Film, Hong Kong Kraliyet Polis Teşkilatı’nda baş müfettiş olan Lee ( Jackie Chan) ve Los Angeles Polis Departmanı dedektiflerinden James Carter’ın (Chris Tucker) tatil için Hong Kong’a gelmesiyle başlar. Elinden Çince-İngilizce sözlüğü bırakmayan Carter hem uzun zamandır ihtiyaç duyduğu bu tatil için, hem de şehrin egzotik zevklerini tatmak için sabırsızlanmaktadır. Ancak kendini işine adamış polisimiz Lee, görevini sürdürmekte ve Carter’ı hayal kırıklığına uğratmaktadır.


       Hong Kong’a varır varmaz, kariyerlerinin en büyük davasıyla karşı karşıya kalırlar: Amerikan Elçiliği’nde patlayan bir bomba, büyük çaplı para kaçakçılığını soruşturmakta olan iki gümrük görevlisinin ölümüne yol açmıştır.
       Hong Kong polisi bu olayın baş mimarının, Triad’ın zarif ve kurnaz lideri Ricky Tan (John Lone) olduğundan şüphelenmektedir. Carter’ın hayal kırıklığına karşın, olayı aydınlatma görevi Müfettiş Lee’ye verilir. Carter, istemeden olaylara karışır ve tatil planlarının suya düştüğünü anlar. Lee içinse, dava kişiseldir çünkü Ricky Tan bir zamanlar Hong Kong Polis Teşkilatı’nda babasının ortağıdır ve Lee’nin babasının ölümünde doğrudan rol oynamıştır.
       Hong Kong’lu ve Amerikalı yetkililer dava üzerinde kimin söz sahibi olacağı konusunda kavga ederken, Lee ve isteksiz Carter kendi başlarına Tan’ın peşine düşerler. Ancak bu kez, ‘sudan çıkmış balık’ konumunda olan Dedektif Carter’dır ve şimdi Lee’nin eline kendi kültürüyle ilgili bir kaç ders verme fırsatı geçmiştir (öyle ki, Lee pek mükemmel olmayan İngilizcesi’yle, Carter’a “Hong Kong’da ben Micheal Jackson’ım, sen Toto’sun” der). Ne var ki, taklit edilmesi imkansız tarzıyla, çenebaz Carter’ın da Hong Kong’lulara öğreteceği bir kaç şey vardır!
       Sahte banknotların yapımında kullanılan paha biçilmez kalıpları bulmaya çalışan Lee ve Carter, Ricky Tan ve çetesiyle son sürat kovalamaca oynarken, pek çok Hong Kong mekanını da alt üst ederler.


       Bu mekanların arasında, Carter’ın gangster müşterilere “Don’t Stop ‘Till You Get Enough” isimli klasik şarkının son uyarlamasını öğrettiği bir karaoke barın yanı sıra, “Dünyadaki Cennet” adlı bir masaj salonu ve muhteşem manzaralı Victoria Limanı’nda gezinen Tan’in yatında verdiği parti de vardır. Kovalamaca sırasında, ikilinin, Tan’in güzel ve tehlikeli kadın yardımcısı Hu Li (Zhang Ziyi) sinema severlerin kalbini Akademi ödüllü epik yapıt “Crouching Tiger, Hidden Dragon”daki Jen Yu rolüyle fethetmişti), otel sahibi ve Ricky Tan’in başlıca ortağı milyarder Steven Reign (efsanevi aktör/komedyen Alan King) ve alımlı, gizemli ve görünüşte karanlık işlerle uğraşan (ama göründüğünden farklı olabilir) İsabella Molina’yla (Roselyn Sanchez) da mücadele etmesi gerekecektir.
       
İKİNCİ DAHA İYİ OLMALI
       Hem yapımcılar, hem yönetmen, hem de oyuncular ilk filmin devamını çekme düşüncesine çok sevinmiş olsalar da, ikinci filmin nasıl olacağı konusunda herkesin kendine özgü bir görüşü vardı. Yapımcı Jonathan Glickman görüşlerini şöyle bildiriyor: “Chris ve Jackie, birincisinden daha iyi bir ikinci film yapmayı gerçekten istiyorlardı. Birincinin devamı niteliğinde olsa da, ikinciyi de başlı başına özgün bir film yapmak düşüncesindeydiler.


       İkinci filmin güzel yanı, çok daha zengin olması”. Chris Tucker buna şu yorumu getiriyor: “İkinci filmde daha çok aksiyon, daha çok komedi, yani her şeyin daha çoğu olsun istedik. Demek istediğim, Jackie daha önce hiç bir filmde yapmadığı şeyler yapıyor. Ben de bu filmde her şeyimi ortaya koydum, çünkü ilk filmi çekerken çok eğlenmiştim ve herkesle tekrar çalışmak konusunda çok heyecanlıydım. Umarım en iyiyi bekliyorlardır çünkü elde edecekleri bu!” Aynı hissi Jackie Chan de şöyle ifade ediyor: “Seyircinin beklentisinin daha yüksek olacağını biliyoruz ve onlara elimizden geleni vermek istiyoruz. Müthiş bir aksiyon, müthiş bir beceri ve müthiş bir komedi olmalı. Filmde her şey müthiş olmalı!”
       
       
ÇEKİM NOTLARI
       Her ne kadar ilgi çekici olsa da, Hong Kong caddelerinde çekim yapmak büyük zorluklar da içeriyor. Batı’daki film yapımı uygulamalarından farklı olarak, çekimler çoğunlukla izin alınmadan, güvenlik altına alınmamış caddelerde, kalabalık kontrolü olmadan yapılıyor. Ülkesinde ulusal bir kahraman, ve büyük bir hayran kitlesinin çevresini sarıp, çekimleri izlemesine alışık olan Jackie Chan bile zaman zaman şaşkınlığa uğramış.


       Bir sahnede, Chan ve Tucker’ın arabalarını otobanda aniden durdurup, aceleyle arabadan çıkmaları ve çıplak olarak koşmaları gerekiyor. “Çok utanç vericiydi” diyen Chan, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Otobanda çıplaktık ve az kaldı bir kamyon tarafından eziliyorduk. Kamyon şoförü durdu ve ‘Jackie Chan! İmzanı alabilir miyim?” diye sordu. Brett Ratner ise bu sahneyle ilgili olarak şunları söylüyor: “Onu, bir sahneyi ilk çekimde bitirmeye hiç bu kadar istekli görmemiştim. Sanırım bu, hem çevreden, hem de içerdiği tehlike unsurundan kaynaklanıyordu... yine de, çok komik bir durumdu”.
       Hong Kong’da çekim yaparken rastlanılan bir çok zorluğa karşın, Bitirim İkili 2 bir ilke imza attı: Çin hükümeti Batı yapımı bir filme sunulan yardımları genişletti. Örneğin, Victoria Limanı’nda normalde gece yarısı kapattıkları neon ışıklarını bütün gece açık tuttular.
       
       
KÜNYE
       Yönetmen: Brett Ratner
       Senaryo: Jeff Nathanson
       Görüntü Yönetmeni: Matthew F. Leonetti
       Oyuncular: Jackie Chan, Chris Tucker, John Lone, Ziyi Zhang, Roselyn Sanchez, Harris Yulin
       Müzik: Lalo Schifrin
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları