Home page

Haber Menüsü


Güncelleme: 07:09 ET 28 Nis., 2000
Zarife Yıldırım, tarihe geçti
Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de yapılan Avrupa
Bayanlar Güreş Şampiyonası’nda, 75 kiloda Zarife Yıldırım’ın bronz madalya kazanması, güreş camiasında sevinç yarattı.
Ankara
AA
11 Nisan— Bayan güreşçi Zarife Yıldırım, Bayanlar Güreş Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Türk güreş tarihinde madalya kazanan ilk bayan sporcu oldu.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Güreş Federasyonu Başkanı Ahmet Ayık, Rusya, Avusturya, Fransa, Polonya gibi ülkelerde, bayan güreşinin en az 15 yıllık geçmişinin bulunduğunu, Türkiye’de ise bayanların ilk olarak 2 yıl önce mindere çıktığını hatırlatarak, “Zarife Yıldırım, Türk güreş tarihinde madalya kazanan ilk bayan sporcu oldu. Ancak, bundan sonra bayanlarda da başarılarımızın artarak süreceğine inanıyorum. 2004 Olimpiyat Oyunları’nda, Türkiye’nin en büyük madalya umutlarından biri de Bayan Güreş Milli Takımı olacaktır” dedi. Türkiye’nin, minder ve yağlı güreşte başarı kazanmış erkek sporcuları da Zarife Yıldırım’ın, Budapeşte’de kazandığı bronz madalyadan gurur duyduklarını ifade ettiler. Bazı yağlı güreşciler, bayanların bu sporda boy göstermesini tuhaf karşıladıklarını ve Türk geleneklerine uymadığını düşündüklerini belirtmelerine karşın, sonuçta bir Türk sporcusunun, uluslararası başarı kazanmasından mutluluk duyduklarını dile getirdiler.
       
ZARIFE YILDIRIM, KAZANDIĞI AVRUPA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ İLE GÜREŞ CAMİASINDA FARKLI YORUMLARA NEDEN OLDU:
       

       Müzahir Sille (Olimpiyat Şampiyonu):
Dünya’nın her yerinde artık bayanlar da güreş yapıyor. Bir bayan güreşcimizin Avrupa şampiyonasında derece alması sevindirici. Bu, diğer bayan sporcularımız için de bir teşvik olacaktır. Karate, judo, boks gibi sporları yapan bayanların, güreş yapmaması için bir neden yok. Kızım
       Bahar Atasü de güreş yapıyor ve kendisini ben çalıştırıyorum. Bana göre, Zarife Yıldırım’ın bronz madalyası, 5 erkek sporcunun madalyasından daha değerli. Çünkü Türkiye’nin tarihinde ilk olması açısından önemli.
       Gürsel Uzunca (Milli Güreşci): Bayanların güreş yapmasını başlangıçta biraz tuhaf karşılamıştım. Ayrıca Türkiye’nin imkanları erkek güreşciler için bile yeterli değil. Ancak, Zarife Yıldırım’ın Avrupa üçüncüsü olmasından gurur duydum. Mustafa Dağıstanlı (Olimpiyat Şampiyonu): Avrupa Birliği’ne girmeye hazırlandığımız bir dönemde, güreşi “erkek sporu” olarak değerlendirmek doğru olmaz. Sonuçta bayanlar yine bayan sporcularla güreşiyor. Zarife Yıldırım’ın başarısı sevindirici. İleride bayan güreşcilerden daha büyük başarılar bekliyorum.
       Mahmut Atalay (Olimpiyat Şampiyonu): Bayan güreşi, Türk milletine biraz tuhaf geliyor. Ancak, bu gibi başarılar, Anadolu insanının, bayanların güreş yapmasına daha olumlu bakmasına katkı sağlar. Başarının erkek ya da bayan tarafından kazanılması önemli değildir. Her türlü başarı sevindiricidir.
       Cengiz Elbeye (Kırkpınar Başpehlivanı): Bayanların güreş yapması, Türk geleneklerine ve İslam dinine ters düşer. Bayanların spor yapmasına karşı değilim. Ancak, güreş dışındaki branşları tercih etseler daha iyi olur. Fakat herşeye rağmen Zarife Yıldırım’ı tebrik ederim.
       Kenan Şimşek (Avrupa Şampiyonu): Bayanların güreş yapması tıbben sakıncalıdır. En azından fiziksel olarak görüntülerinin bozulmasına neden oluyor. Bayanlar, erkeklerin yaptığı her işi yapmak zorunda değil. Ancak, başarı nerede ve kim tarafından elde edilirse edilsin önemlidir. Zarife Yıldırım’ı kutlarım.
       
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları