Home page

Haber Menüsü


Beşiktaş’ta, ‘Daum krizi’ çözüldü
 
İstifa ettiğini açıklayan Beşiktaş Teknik Direktörü Daum, Başkan Serdar Bilgili’den yabancı transfer sözü alınca ikna oldu.   Daum
Alman teknik adam, "Eğer takımımı ileri götüreyemeyeceğimi anlarsam, sezon sonunu beklemem" demişti.
 
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
11 Ekim—  Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdar Bilgili, görevinden istifa ettiğini açıklayan teknik direktör Christoph Daum’u, bu kararından vazgeçirdi. Futbol takımı menajeri Sinan Engin, başkan Bilgili’nin bu akşam uzun bir görüşme yaptığı Daum’u ikna ettiğini ve Alman teknik adamın görevinin başında olduğunu söyledi. Bilgili ile Daum’un yaptığı görüşme konusunda ayrıntılı bilgi vermeyen Engin, “Daum, görevinin başındadır. Başkanımızla yaptığı görüşmede devam kararı alındı” dedi. Bu arada Daum’un, başkan Bilgili ile yaptığı görüşmede, takımın başarılı olması için transferin şart olduğunu belirttiği ve yeni oyuncu istediği öğrenildi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Beşiktaş’ta görevinden istifa ettiğini açıklayan, ancak daha sonra kulüp başkanı Serdar Bilgili tarafından ikna edilerek kararından vazgeçirilen teknik direktör Christoph Daum için, siyah-beyazlı yöneticiler olağanüstü toplantı yaptı. Kulüp başkanı Serdar Bilgili, Levent’teki ofisinde gerçekleştirilen toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Daum’un görevinin başında olduğunu söyledi. Bilgili, Alman teknik adamın bugün, “Sizin açınızdan iyi olmayacak. Görevi bırakıyorum” dediğini belirterek, “Bunun üzerine kendisiyle görüştük. Ona sonuna kadar güvendiğimizi söyledik. Daum da istifasını geri aldı. Şu an hiçbir sorun yok ve takımının başındadır. Yola beraber devam edeceğiz” diye konuştu.
       Basın mensuplarının, “Daum sizden özel bir istekle bulundu mu” sorusuna da Bilgili, “Hayır. Özel bir istekle bulunmadı. Biz zaten onun her istediğini yapmaya çalışıyoruz. Şu anda yabancı transferi için çalışmalarımız sürüyor. İyi bir futbolcu bulursak takımımıza katacağız” karşılığını verdi.
       
“BAŞARISIZ OLURSAM SEZON SONUNU BEKLEMEM”
       Akşam saatlerinde Beşiktaş’taki görevinden istifa ettiği söylenen Christoph Daum, Fulya Tesisleri’nde gerçekleştirilen idman öncesi düzenlediği basın toplantısında, bir basın mensubunun, “Sezon sonunda takımı şampiyon yapamazsanız görevi bırakır mısınız?” sorusuna, üzerine düşen sorumlulukların bilincinde olduğunu ifade ederek, “Beşiktaş ve Türkiye’yi çok seviyorum. Eğer takımımı ileri götüremeyeceğimi anlarsam bunu oturup yönetimle konuşur ve değerlendiririm. Bunun için sezon sonuna dek beklemenin bir anlamı da yok” diye yanıt vermişti.
       Alman teknik adam, sabahki konuşmasında kendinden önce görev yapan İtalyan çalıştırıcı Nevio Scala gibi olmadığını da vurgulayarak, “Ben Scala veya başka teknik adamlar gibi de değilim. Kötü bir performans sergileyip sonra Beşiktaş’a davalar açmak benim tarzım değil” diye konuşmuştu.
       
DAUM’UN BASIN TOPLANTISI
       
Samsunspor maçına da değinen Daum, bu sabah futbolcularıyla toplantı yaptığını ve bu karşılaşmayı değerlendirdiklerini söyledi.

Daum        Samsunspor maçını buz patenine benzettiğini belirten Daum, şunları söyledi:
       “Buz pateninde 2 değerlendirme vardır. Bunlar da A ve B’dir. A’da sonucu belirleyen teknik, B’de ise artistik değerlendirme yapılır. Dün bizim B notumuz çok yüksekti. Paslaşma, oyunun kontrolü iyiydi. Ayrıca sanatsal açıdan da gayet iyiydik. Ancak sonuca gidemediğimiz için A notumuz da çok düşüktü. Bunun için takıma birşey söylemiyorum. Onlar ellerinden geleni yaptı ama sonuca gidemedi.”
       
“KALİTEYİ ARTIRMALIYIZ”
       
Alman teknik adam, takım içindeki arkadaşlığın, havanın, birlik ve beraberliğin, disiplinin ve antrenmanlarda gösterilen performansın çok iyi olduğunu, ancak kalite yönünden eksiklikler yaşadıklarını anlattı.
       Kaliteyi geliştirmek için 2 farklı yöntem bulunduğunu belirten Daum, “İlk yöntem elinizdeki oyuncuları eğitmeniz ve daha çok çalışmanızı gerektirir. Ayrıca bunun için de sabırlı olunması gerekir. Kaliteyi geliştirmenin ikinci yolu ise transferdir. Haftalardır transferle ilgili görüşlerimi dile getirdim. Ama finansal zorluklar nedeniyle bu konuda yapacak birşey yok” diye konuştu.
       Kendilerine sunulan olanakları kabul ettiğini ifade eden Daum, oyuncularının başarılı olmak için ellerinden geleni yaptıklarını ve daha çok çalışarak bu kalite sorununu gidermeye çalıştıklarını vurguladı.
       
ŞAMPİYONLUK
       
Bir basın mensubunun , “Beşiktaş kaliteyi yakalarsa bu sezon şampiyon olur mu?” sorusuna da deneyimli teknik adam, “Zor ama Türkçe bir temenni vardır. Ben de onu söylüyorum. İnşallah şampiyon olacağız” diye yanıt verdi. Beşiktaş’ın son şampiyonluğunu kendisiyle yakaladığını hatırlatan Daum, “Şimdi herkes (Daum’u aldık ve yine şampiyon olacağız) diyor. Ama bunun da kolay olmadığını görmeleri gerekir. Biz takım olarak elimizden gelen herşeyi yapacağız” dedi.
       
KJAER KONUSU
       
Samsunspor karşısında Kjaer’i oynatmasıyla ilgili eleştirileri de yanıtlayan Daum, “Kjaer bir penaltı kurtardı. 2. golde de top ayağına çarpıp gol oldu. Ancak ilk golde hiçbir kalecinin yapabileceği birşey yoktu. Dün sorunumuz kalede değildi” diye konuştu.
       Ayrıca Khlestov’u çıkarıp Stavrum’u oyuna almasıyla ilgili de eleştirildiğini hatırlatan Alman çalıştırıcı, “Daum’u eleştirmek her zaman güzeldir” dedi.
       
FULYA TESİSLERİ’NDE ÇALIŞTILAR
       
Birinci Süper Lig’in erteleme maçında Ankara’da Samsunspor’a 2-1 yenilen Beşiktaş, izin yapmadan hafta sonunda yapacağı Yimpaş Yozgatspor maçının hazırlıklarına başladı.
       Teknik direktör Christoph Daum yönetiminde Fulya Tesisleri’nde gerçekleştirilen idmanda, Samsunspor maçında 90 dakika forma giyen oyuncular koşu yapıp, çalışmayı yarıda bıraktı. Diğer oyuncular ise, kondisyon çalışmasının ardından, dar alanda çift kale maç yaptı. Antrenmana, gribal enfeksiyona yakalanan kaleci Peter Kjaer, katılmadı.
       Bu arada teknik direktör Daum, idman öncesi futbolcularıyla tesislerde yaklaşık 45 dakika süren bir toplantı yaptı. Toplantıda Alman teknik adamın, futbolcularına Samsunspor maçında yaptıkları hataları anlattığı ve bundan sonraki maçlarda daha dikkatli olmalarını istediği öğrenildi.
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları