Home page
Haber Menüsü


Terör parasına karşı işbirliği büyüyor
Sanayileşmiş ülkelerin oluşturduğu Yediler Grubu, terörist örgütlerin mal varlıklarının dondurulması için koordinasyonlu bir plan oluşturulmasına karar verdi. ABD’den sonra, Almanya ve Fransa’da da bazı hesaplar donduruldu.
NTV-MSNBC
26 Eylül— Batılı ülkeler teröre akan fonların belirlenmesinde ve bu kaynağın önünün kesilmesinde önemli adımlar atmaya başladılar. ABD’den sonra Almanya ve Fransa’da da bazı bazı banka hesapları dondurulurken, Yediler Grubu maliye bakanları, “dünya çapında terörizmin finansmanını önlemek için kapsamlı bir strateji izleyeceğiz” açıklaması yaptı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
WELTEKE: DİKKATLİ İZLEYECEĞİZ
       Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Ernst Welteke, bankacılık sektöründe gizlilik kuralının, şüpheli hesap ve para akışlarını daha dikkatli izlemesine olanak vermesi gerektiğini söyledi
       Welteke, Financial Times gazetesine verdiği demeçte, uyuşturucu kaçakçılığı, terörizm ve vergi kaçırma ile ilgili açılan soruşturmalarının, bankacılık sektörünün gizlilik kurallarına takılması halinde, bu durumu anlamakta zorluk çekeceğini bildirdi
       Welteke, “Bazı durumlarda, bireyleri topluma oranla daha fazla korunuyor olarak görebiliriz. Bu konuda doğru bir dengeyi bulmalıyız. Bazı ülke yetkilileri, gizli banka bilgilerine ulaşmada bazı güçlükler içinde. Bu durum değişmek zorunda” yorumunda bulundu.
       
YEDİLER GRUBU DA KARARLI
       Sanayileşmiş ülkelerin oluşturduğu Yediler Grubu, terörist örgütlerin mal varlıklarının dondurulması için koordinasyonlu bir plan oluşturulmasına karar verdi. Grubun maliye bakanlarının toplantısının ardından yapılan açıklamada, “Ulusal planları bütünleştireceğiz ve dünya çapında terörizmin finansmanını önlemek için kapsamlı bir strateji izleyeceğiz” denildi.
       ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, G-7 Maliye Bakanlarının 6 Ekim tarihinde Washington’da bir araya gelerek ABD’deki terörist saldırılar sonrası küresel ekonomide yaşanan gelişmeleri ele alacakları belirtildi.
       
HESAPLAR DONDURULUYOR
       Bu arada ABD’de sonra Almanya ve Fransa’da bazı banka hesapları donduruldu. Almanya’daki özel bankalar, 2. 7 milyon mark tutarındaki 13 hesabı dondururken, Fransa’da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı çerçevesinde yaklaşık 4.2 milyon Euro tutarındaki banka hesaplarını dondurdu.
Terör parasının kökü kurutulacak

       Bilindiği gibi, ABD Başkanı George W. Bush, Pazartesi günü, Usame Bin Ladin, örgütü El Kaide ve onunla bağlantısı olan kişi ve kuruluşların malvarlıklarını dondurulduğunu açıklamıştı.
       Bin Ladin’in ABD’deki malvarlığının az olduğu ve bu nedenle ABD yönetiminin, teröristlerle mali savaşda, özellikle başka ülkelerdeki bankaları hedef seçtiği belirtiliyor.
       
AVRUPA’DA BANKACILIK SİSTEMİ BİLE DEĞİŞEBİLİR
       Buna göre, teröristlerin can damarının kesilmesini hedefleyen ABD Hazine Bakanlığı, işbirliğini reddeden yabancı bankaların ABD’deki mal varlıklarını dondurulabilecek.
       Yeni kararları için en büyük desteği Japonya’dan alan Başkan Bush’a göre, dünya çapında uyumlu bir işbirliği için, bazı Avrupa ülkelerinin bankacılık sistemi bile değişebilir.
       
TAMAMEN DEĞİL AMA AZALACAK
       Uzmanlar ise, mali alanda teröristlere karşı başlatılan savaşın, en az askeri bir harekat kadar zorlu geçeceğini söylüyor. Uzmanlar alınan yeni önlemler sayesinde Usame Bin Ladin’e akan paranın tamamen yok edilemeyeceği ancak azaltılabileceği görüşünde...
       Amerikalı mali uzmanlar, Usame Bin Ladin’in, Rusya’ya karşı savaşırken 1981’de para toplamaya başladığına ve topladıklarını bugüne kadar çok iyi değerlendirdiğine dikkat çekiyor.
       
BORSADA SATIŞ YAPTI MI?..
       Yetkililer, ayrıca, terör saldırılarından haberdar olan ve ellerindeki hisse senetlerini olaydan önce satarak kar eden kişiler olup olmadığını araştırıyor. Bunlar arasında Bin Ladin de olabileceği belirtiliyor.
       Bazı iddialara göre, saldırıda kullanılan havayollarının hisse senetlerinin önceden satılarak 25 milyon dolar kar elde edildi.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları