Home page
Haber Menüsü


 
Yıldızların bilinmeyen hikayeleri
Sinema yıldızlarının, en az oynadıkları filmler kadar ilginç yaşam öykülerinden örnekler...
NTV-MSNBC
 
    12 Kasım—  Zengin ve ünlü olmak, mutlu ve uzun bir yaşam sürdürmek için yeterli mi, sorusuna yanıtı E!Online internet sitesi bu soruya derlediği bir dosya ile yanıt veriyor. Natalie Wood, Rock Hudson, Elvis Presley, Robert Downey Jr., hayran olunacak hayatlara sahiptiler ama...  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
RIVER PHOENIX

       Ne yazık ki River Phoenix’in kariyeri yeterince alkış ve saygı toplayacak kadar uzun sürmedi. 23 Ağustos 1970 yılında Oregon’da bir hippi komününde doğan Phoenix’in yaşamı hippi ailesiyle birlikte dünyayı dolaşarak geçti. Çocukluğundan itibaren gitar çalan River, kariyerinin ilk adımını kızkardeşi Rain’le birlikte bir albüm çıkararak attı. Oyunculuk yapmaya başladığında ise, gençlerin idolü, film dünyasının da umut veren genç yeteneği haline geldi. Oysa 23 yıllık kısa yaşamı oynadığı tüm rollerden daha acıklıydı. Hollywood’da günbatımında bulunan ölü bedenine yapılan otopsi sonucu genç aktörün ölüm sebebi aşırı dozda eroin ve kokain olarak rapor edildi.
       Bunları biliyor musunuz?
       
- Uçmaktan nefret eder, otobüs ya da trenle yolculuk yapardı.
       - İlk oyunculuk deneyimini 1982 yılında “Yedi Kardeşe Yedi Gelin” adlı TV filminde edindi.
       - Öldüğü gece, kardeşleri Joaquin, Rain, kızarkadaşı Samantha Mathis ve aktris Christina Applegate ile birlikte Sunset Bulvarındaki Viper Room’da parti vermişti.
       - Nathalie Merchant ve Brezilyalı şarkıcı Milton Nascimento, Phoenix’in anısına şarkı yaptılar, ayrıca R.E.M gurubunun “Monster” adlı şarkısı da ona ithafen söylendi.
       - Sidney Lumet’in “Running on Empty” filmiyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’ne aday olmuştu ama “Wanda Adında bir Balık” filmindeki performansından ötürü, ödülü Kevin Kline’a kaptırdı.
       - Eğer ölmeseydi, “Interview with the Vampire” adlı filmde Christian Slater’ın oynadığı rolde o olacaktı.
       
       
NATALIE WOOD

       20 Temmuz 1938 yılında San Francisco’da doğan Natalie Wood (Natalia Nikolaevna Gurdin) başarılı bir çocuk yıldız olduktan sonra kariyerini başarılı bir yetişkin yıldız olarak devam ettirebilen birkaç kişiden biriydi. Tabii ki bu o kadar da kolay olmadı. 1947 yılında oynadığı “Driftwood” filminin çekimleri sırasında sol kol bileğini kırdı, tüm hayatı boyunca da sol elindeki sakatlık düzelmedi. Ancak bu kaza onun hızını kesemedi. Sempatik ve güzel Susan Walker rolünü canlandırdığı “Miracle on 34th Street” filmiyle dünya çapında bir hayran kitlesine sahip oldu. Daha sonra “Rebel Without a Cause ” filmiyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar’ına aday oldu. Wood Hollywood’un esmer bombası olarak anılıyordu. Bir çok farklı rolde, en seçkin oyuncularla birlikte oynayan aktrist, Robert Wagner ile evlenerek ailesi için kariyerini askıya aldı. Üç kez aday olduğu Oscar ödüllerinden çok 29 Kasım 1981 yılında gerçekleşen muammalı ölümüyle anıldı. Wood’da ileri derecede su fobisi (hydrophobia) vardı ama o Catalina Adası’na tekneyle giderken boğularak öldü. Ölümünden sonra gözler kocasının üzerine çevrildi ama olay bir açıklığa kavuşmadı.
       Bunları biliyor musunuz?
       - Natalie Wood’un ölümüne sahne olan yatının adı “Splendour”, eski sevgilisi Warren Beatty ile birlikte 1961 yılında oynadığı”Splendour in the Grass” filminden geliyordu.
       - “Rebel Without a Cause” adlı filmde birlikte oynadığı James Dean ile aralarında bir ilişkinin başladığı konusunda spekülasyonlar çıktı ama aslında Wood filmdeki birkaç oyuncuyla da oldukça ilgiliydi. Sal Mineo, Dennis Hopper ve Nick Adams’la ayrı zamanlarda buluştu ki Nick Adams uzun süren ilk sevgililerinden biriydi.
       - Söylenenlere göre “Bonnie ve Clyde” filminde oynaması için teklif götüren Warren Beatty’yi geri çevirmesinin nedeni psikoloğundan ayrılmak istemeyişiydi.
       
       
ROCK HUDSON

       25 Kasım 1925’de Illinois’de doğan Rock Hudson milyonlarca kadın tarafından tapılan bir idoldü. Kendisi, aynı zamanda, Hollywood’ta çalışabilmek için cinsel tercihini gizleyen bir eşcinseldi. Bu tehlikeli oyunu,sigaraya ve alkole olan bağımlılığı, beş kez bypass kalp ameliyatı geçirmesini gerektirdi. Yaşam biçimi Hudson için pahalıya mal oldu. “Dynasty” filmiyle kariyeri gelişti ve özel hayatını çok fazla gözler önüne serdi. Yazık ki daha sonra savaşmak zorunda kaldığı AIDS hastalığına yakalandı ve 2 Kasım 1985 yılında yaşamını yitirdi.
       Bunları biliyor musunuz?
       - Rock Hudson Los Angeles’a ilk taşındığı zaman kamyon şoförlüğü yaptı, ama boş zamanlarını stüdyo kapılarında işsiz olarak ve çeşitli yapımcılara kendi fotoğraflarını yollayarak geçirdi.
       - Hudson’un gerçek ismi Roy Scherer, fakat Henry Wilson, Rock (kayalık) ve Hudson nehrinden esinlenerek yeni bir isim icat etti.
       - Okul piyeslerinde, replikleri hatırlayamadığı için başarısız oldu.
       - Bir sinema tutkunu olan Hudson, gençlik yıllarında sinemalarda yer gösterici olarak çalıştı.
       - Hudson, ilk rolünü almadan önce, dişlerini kaplattı ve yoğun olarak oyunculuk, şarkıcılık, dansçılık, at biniciliği dersleri aldı, eskrim sporuyla ilgilendi. Hudson, ancak 38 oyundan sonra ilk kez “Fighter Squadron”da bir repliği başarıyla tamamlayabildi.
       - AIDS hastalığı kendisini tüketirken, “Dynasty-Hanedan” filminde kibar at eğiticisi olarak rol aldı.
       -Çok geçmeden, hafıza kaybına uğradı ve işaret kartları kullanmaya zorlandı. Aynı zamanda konuşma güçlüğü çekiyordu.
       
       
ELVIS PRESLEY

       Rock’n Roll Kralı Elvis, 8 Ocak 1935 yılında Mississippi’de doğdu. Lise eğitimi bile almamış bir ailede, efsane yaşamına tezat olacak kadar sade bir yaşam sürdü.
       Annesine çok düşkün bir kamyon şöförüyken Amerikan rüyasını gerçekleştirerek albümler yapmaya ve tanınmaya başladı. Müzik yaşamı boyunca 111 adet Altın Plak Ödülü aldı ve dünya çapında bir yıldız oldu. Kariyerinin ve başarısının sınırlarını zorlarken nasıl olduysa, kötü denebilecek kadar başarısız filmler yapmaya, aşırı kilo almaya ve uyuşturucu kullanmaya başladı. Son dönemlerinde ise şarkı söyleyemeyecek ve sahneye çıkamayacak kadar yorgun ve hastaydı. 16 Ağustos 1977’ye kadar süren yaşamı tam bir efsaneydi.
       Bunları biliyor musunuz?
       - Elvis’in Jesse Garon adındaki ikizi, doğum sırasında öldü ve bir ayakkabı kutusuna konarak gömüldü.
       - Elvis’in sağ ayağındaki iki parmağının arası perdeliydi ve Elvis bunun ikizinin ona verdiği bir iz olduğunu düşünüyordu.
       -Elvis’in hit olan son parçası “Suspicious Minds”dı ve 20 Eylül 1969’da piyasaya çıkmıştı.
       - Çalmaktan en çok zevk aldığı klasik müzik parçaları Bethooven’ın “Moonlight Santana”sı ve Debussy’nin “Clair de Lune” adlı eseriydi.
       - Elvis Memphis’te Forest Hill mezarlığına, annesinin yanına gömüldü. Ancak cesetlerini çalama girişiminde bulunan tuhaf insanlar ortaya çıkınca, mezarı Graceland’a nakledildi.
       
       
ROBERT DOWNEY JR.

       Robert Downey Jr.’ın yaşadığı kamusal felaket, 1996 yılında bir trafik kontrolü sırasında arabasında bulunan kokain, eroin ve dolu bir tabanca nedeniyle başladı. Bir ay sonra komşusunun evinde daha da kötüsü, küçük çocuğun yatağında yakalandı. Olaydan birkaç gün sonra, bulunduğu gözlem evinden kaçarken yakalandı. Bağımlılığa karşı verdiği savaş ve hapishanede geçirdiği zaman sırasında sürekli gündemde kaldı, ama bu Oscar ödüllerine aday olan aktörün hikayesinin yanlızca bir bölümüydü. Yönetmen Robert Downey’nin oğlu olan aktör yeteneği sayesinde Hollywood’da yükselmeye başlamıştı, “Weird Science” ve “Less Than Zero” gibi filmlerde izlediğimiz oyuncu, tıpkı “Chaplin” gibi yakaladığı başarının ardından uyuşturucu bağımlısı olan bir profil çiziyordu. Downey’nin Indio adındaki oğlu eski eşiyle birlikte yaşıyor. Yer aldığı “Ally McBeal” sayesinde Altın Küre ve Emmy ödüllerine aday gösterildi.
       Bunları biliyor musunuz?
       
- Robert Downey Jr. henüz küçük bir çocukkken babasıyla birlikte marijuana içiyordu ama daha sonra bu kokain bağımlılığına dönüştü.
       - Sean Penn, Downey’i rehabilitasyon merkezine götürebilmek için ünlü aktörün kapısını kırmak zorunda kaldı.
       - Downey ilk ekran denyimini 5 yaşındayken, babasının yönettiği bir underground filmi olan “Paund”da kukla olarak edindi.
       - Gençlik yıllarında bale eğitimi aldı.
       - ” Chaplin” filminde Robin Williams gibi isimleri geride bırakarak Şarlo rolünü kaptı ve Oscar’a aday oldu.
       - Deborah Falconer ile 42 gün süren ilişkisinden sonra evlendi.
       - “Two Girls and a Guy” filminin çekimleri sırasında her gün uyuşturucu kontrolüne tabi tutuldu.
       - Aktrist Sarah Jessica Parker’la yedi yıllık bir ilişki yaşadı.
       
       
BEVERLY HILLS, 90210

       Yayın dönemi: 1990-2000
       Bölüm sayısı: 293
       Oyuncular: Jason Priestley, Shannen Doherty, Jennie Garth, Ian Ziering, Gabrielle Carteris, Luke Perry, Brian Austin Green, Tori Spelling, Tiffani Amber Thiessen, Vincent Young, Vanessa Marcil.

       “Beverly Hills, 90210”, 90’lı yıllar boyunca Fox televizyonunun prime-time yayın programında değişmez bir şov ve önemli bir kriterdi. Pembe dizi gençliği Luke Perry, Jason Priestley, Shannen Doherty, Tori Spelling ve diğerlerini yıldız yaptı. Birçok TV şovundan farklı olarak, “Beverly Hills, 90210”, alkolizmden sağlıklı cinsel ilişkiye ve intihara kadar, çok çeşitli konuyu ele aldı. Birçok yatırımcının gerçek yaşamda bazı problemlerle karşılaşmasına rağmen, deneyimli yapımcı Aaron Spelling şovu 10 yıl yönetmeyi başardı.
       Bunları biliyor musunuz?
       -Luke Perry ve Ian Zierg, 90210’dan önce, birlikte softball oynarlardı.
       -Luke Perry okulunun maskotuydu; Bir keresinde futbol sahasının orta yerine helikopterle gelerek dışarıya tayt, şapka ve kocaman paletlerle çıktı.
       -Brian Austin Green, 1992’den 1995’e kadar, Tiffani-Amber Thiessen ile flört etti ve beraber yaşadı. 1997’de, Jason Priestley Thiessen ile flört etti.
       -Tori Spelling, burnunu bir papağanın ısırması üzerine, 1994’de estetik ameliyat oldu.
       -1999’da Jason Priestley, Porche marka otomobilini, bir geyikten kaçarken direğe çarptığını iddia etti ama alkollü araç kullanmaktan gözaltında tutuldu ve 50 bin dolarlık bir kefaletle serbest bırakıldı.
       
       
DIRTY DANCING
       Yayın yılı:
1987
       Oyuncular: Jennifer Grey, Patrick Swayze, jerry Orbach, Cynthia Rhodes, Jack Weston, Jane Brucker

       Gençliğini, 1960’larda Catskill’de geçiren yazar Eleanor Bergstein anılarını yeni açılmış bir stüdyo olan Vestron’a satarak filmin başlamasına neden oldu. Film oluşmaya başladığı sıralarda, yorucu provalar, aşırı yaz sıcağı ve oyuncular arasındaki atışmalar kadar Jennifer Grey ve Patrick Swayze arasındaki duygusal kimya da yoğundu. Birçoğunun hasılat konusuna şüpheli olmasına rağmen, film büyük bir başarıydı, Swayze ve Grey ise gecenin yıldızlarıydı. “Dirty Dancing” sonuç olarak 170 milyon dolar kazandı ve çok sayıda başarılı film müziği üretti. Fakat başarıyla birlikte sorunlar da geldi. Grey ve Swayze bir öncekine benzeyen mucize roller bulmakta zorluk yaşadılar. Swayze’ı alkolikliğe götüren şanssızlığı Grey, estetik ameliyatlarla değiştirmeye çalıştı.
       Bunları biliyor musunuz?

       - Bill Medley ve Jennifer Warnes tarafından yorumlanan, “I Had the Time of My Life,” filme, En İyi Orijinal Şarkı Oscar’ı kazandırdı.
       - Film 6 milyon dolar yaptı ve dünya çapında da 170 milyon dolara ulaştı. İki başarılı film müziğine, bir konser turuna ve bir CBS serisine ilham oldu.
       - “Dirty Dancing” filminde oynamadan önce Swayze 1984’de ilk başrol deneyimini “Red Drewn” filminde edindi.
       - Billy Zane başrol için ilk seçenekti ama yapımcılar, Zane’in bu rolü oynayamayacağını düşündüler.
       - Yönetmen Emile Ardolino, New York’lu bir dans hocasının hayatını konu alan belgeseli “He Makes Me Feel Like Dancin”le Oscar kazandı.
       - Film aslında Catskills’ta geçse de, aslında Virginia’ da bir otelde çekildi.
       
       
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları